T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Tapu Kadastro'da neler oluyor?

E-Posta ile aldığım Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili iddiaların bazı bölümlerini Kamu yararı açısından duyurmayı uygun buldum.

"Sayın Tevfik Diker, 157 yıllık bir kuruluş olan Tapu ve Kadastro sağlam kökleri ve yerleşmiş gelenekleri ile devlet kuruluşları arasında yer almakta ve bu özelliği nedeniyle bu güne kadar gelmiş geçmiş tüm iktidarlar tarafından aşırı denilecek derecede politikaya bulaştırılmamış iken son hükümet döneminde bu genel müdürlük, rezalete varan tayin , nakil ve atamaya , maruz bırakılmıştır. İlk icraat olarak tapu ve kadastro ile hiç bir ilgisi olmayan jeoloji mühendisi bir zat genel müdürlüğün tarihinde görülmemiş bir şekilde sırf okul arkadaşı olduğu için genel müdürlüğe ve 1967 doğumlu toplam 12 yada 13 yıllık müfettiş olan bir şahsı onlarca yetişmiş eleman arasında inadına Genel Müdür Yardımcılığına atadılar. Öte yandan teşkilatın en alt seviyesinde görev yapan memurları Yönetmeliklere rağmen özel değişiklikler yaparak ve kısa süreli tayinlerle Bölge Müdür yardımcılığı gibi üst görevlere atayarak ,her biri en az 10 yıl hizmet veren müdürlerin başına atayıp kurumun hiyerarşisini ayaklar altına alarak devlete olan güven ve sadakat yok etmişlerdir. Kurumun tarihinde hiyerarşiye uymayan bu türlü tayinlere rastlanılmamıştır. Ankara Bölge Müdürlüğüne bağlı Ankara müdürlüklerinde onlarca müdür ve mühendisler dururken matbaa teknisyeni ,yemekhane görevlisi, kadastro teknisyeni unvanlı üç kişi bölge müdür yardımcısı yapılarak Ankara bölge gülünç bir duruma düşürülmüştür." Saygılarımla... İsmi bende mahfuz olan bir yetkilinin iddialarını hiçbir kimseyi hedef almadan kamu yararı nedeniyle tartışmaya açıyorum.

Üreticinin feryadı

Geçen hafta "Bağları sökecekler" başlıklı yazımıza Ak Parti Alaşehir İlçe Başkanı Feridun Uyar' dan destek geldi.

AK Parti İlçe Başkanı Feridun Uyar,Alaşehir Haber Gazetesine 27.06.2002 günü verdiği beyanatta: "Bu yıl sezon başında hava şartlarının uygun olmasından dolayı bağcıların yüzde 80' lik kısmının yaş üzüm için hazırlık yaptıkları öğrenildi. Ancak, ziraat mühendisleri, bağlarda görülen aşırı derece külleme zararlısının yaş üzüm üreticilerinin umutlarını kırdığını ifade ettiler" dedi. Külleme hastalığı yüzünden bağlardaki üzüm kalitesinin düştüğünü belirten Feridun Uyar, hastalıkla mücadele için çiftçinin yoğun bir ilaçlama uygulamasına geçtiğini söyleyerek, girdilerin arttığını savundu.

Aynı zamanda Zirai İlaç Bayii olan Uyar, son 20 gün içinde külleme zararlısı ile mücadele için satılan ilacın son üç senede satılan ilaçtan daha fazla olduğunu vurguladı. Uyar; akaryakıt ve elektrik fiyatlarının da artığını hatırlatarak, "kuru üzüm fiyatı 1.5 Milyon TL. olması gerekir" dedi.

Yılmaz'ın baskın seçim planı!

26. 06. 2002 günü oynana Brezilya- Türkiye Futbol maçını bazı arkadaşlarıyla izleyen Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı A. Mesut Yılmaz, yanındakilere, 27 Kasımdan sonra muhtemelen 30 Kasım 2002 Cumartesi veya 1 Aralık 2002 Pazar günü bir erken genel seçim yapılabileceğini ve bu konuyu Başbakan Yardımcısı ve DSP'nin ağır topu Hüsamettin Özkan ile görüştüğünü söyler. Bu konuşmayı duyan bazı yakınları heyecanlanır, Yılmaz'ın yanından ayrılır ayrılmaz telefona sarılır, seçim bölgesini ararlar. Bu kulis bilgisinin doğruluğuna adım gibi eminim, Başbakan Bülent Ecevit' in kamuoyuna yaptığı erken seçim olabilir açıklamasıyla bu kanaatim kesinleşmiştir. Ama Başbakan Ecevit, Yılmaz-Özkan ilişkisini fark eden yardımcısı ve eşi Rahşan Ecevit' in uyarısı ile hemen çark etmiştir.

Siyasi istikrar reçetesi

Türkiye' de siyasete ve siyasetçiye olan güvenin taban yaptığını bilmeyen , bir erken genel seçimin de ayak seslerini duymayan da kalmadı. Bu durumda halkımızın önüne "Siyasi istikrar reçetesi" olacak formülleri koymak kaçınılmaz bir görevdir. Yapılacak bir erken genel seçim de;

  • Demokratlar Birliği,

  • Cumhuriyetçiler Birliği, adları altında bir ittifak ile seçmenin karşısına çıkmak Türk Siyasetinin vazgeçilmezi olmalıdır.

  • Demokratlar Birliğinde;AK Parti-ANAP-DTP- DYP-LDP-MHP,

  • Cumhuriyetçiler Birliğinde; CHP-DSP-SHP-TDP-ÖDP. gibi partiler yer alabilir.

    İttifaklar, Başbakanın kim olacağını, Bakanlıkların dağıtımını seçimler öncesi seçmene taahhüt ederler. Örneğin; Demokratlar Birliği, Başbakan, Süleyman Demirel, Yerel Yönetimler Bakanlığı AK Parti, AB İle İlgili Bakanlık ANAP, Hükümet Sözcülüğü DTP, Dışişleri Bakanlığı DYP, Ekonomi LDP, Dış Türkler Bakanlığı MHP' ye verilecektir... diye " Büyük Bir Birlik" oluşturabilir.

    SORUYORUM

    Zam zulmüyle ezilen Halkım! Hortumcuların, soyguncuların, talancıların kimler olduğunu ve onları kimlerin yaratıp koruduğunu, seçimlerde unutacak mısın?

    KORKMAYALIM

    AB Üyesi olunca da;

  • İSLAMLA yaşayacağız,

  • TÜRK kalacağız,

  • ve AVRUPALI olacağız.

    DİYORUM

    Milli Futbol Takımızın başarısında DEĞİŞİMİN İMZASI vardır.

    Ekonomimizin gerçeği; insanlar yakınlarından 5 milyon TL. borç para ister haldedir.


  • 1 Temmuz 2002
    Pazartesi
     
    TEVFİK DİKER


    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED