T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
'Pamukbank olayı aydınlatılsın'
SP'li Zeki Çelik ve bağımsız milletvekili Azmi Ateş, Pamukbank operasyonu ile ilgili birçok iddianın aydınlatılmasını istediler.

Pamukbank'a yönelik operasyonun arkasındaki sır perdesi hala aralanmadı.

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Zeki Çelik, Başbakan Ecevit tarafından cevaplandırılmak üzere Pamukbank'la ilgili 5 ayrı yazılı soru önergesini Meclis Başkanlığı'na verdi. Çelik, "Operasyona karşı çıkan 4 BDDK üyesinin, sizin açıklamanızdan sonra görüş değiştirmesi operasyonun ekonominin normal kurallarla idare edildiği ve kararların objektif alındığı söylenebilir mi? BDDK'dan istediği kararı çıkartamayan Kemal Derviş'in sizinle görüşerek ve sizi devreye sokarak Pamukbank'a el konulmasını sağladığı konusunda kamuoyundaki yaygın kanat doğru değil midir?" sorularını sordu.

Ecevit'e ilginç sorular

SP'li Çelik, Başbakan Ecevit'le Pamukbank'la ilgili aşağıdaki soruları da yöneltti:

  • Sağlık nedeniyle MGK toplantılarına dahi katılmadığınız halde hangi önem ve gerekçe Pamukbank operasyonu toplantısını yapmaya sizi mecbur etti?

  • Yapı Kredi ile birleşmesine niçin izin verilmemiş ve makul bir süre tanınmamıştır?

  • Birleşme gerçekleşmiş olsaydı yeni oluşacak banka ciddi tasarrufta bulunacaktı. Bankanın hem karlılığı artacak, hem de sermaye rasyolarında iyileşme olacaktı. Buna neden imkan tanınmamıştır?

  • Pamukbank operasyonunun Turkcell'i etkilemesi, Turkcell'in Karamehmet Grubu'na ait hisseleri fiilen Fon tarafından yönetilerek böylece Turkcell'in el değiştirmesi sonucunu doğurabileceği ve GSM işletmeciliğinde gözü olan grup ya da gruplar için zahmetsiz ve son derece karlı bir lokma olarak Türksell'in sunulacağı iddiaları doğru mudur?

  • Pamukbank'ın kısa sürede muhtemelen yabancı sermayeye satılacağı, Türkiye'de Pamukbank'ı satın alacak yerli sermaye kalmadığı, bu nedenle Pamukbank operasyonunun IMF ve Dünya Bankası'nın, Türk bankacılık sektörünün yabancı sermayenin kontrolüne aktarılma operasyonunun parçası olduğu iddiaları doğru mudur?

    Ateş'ten Derviş'i sıkıştıran sorular

    İstanbul Bağımsız Milletvekili Azmi Ateş, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in cevaplandırması için verdiği soru önergesinde, BDDK'nın Pamukbank'la ilgili olarak açıkladığı iki ayrı rapordaki çelişkileri gündeme getirdi. Ateş, BDDK'nın Pamukbank için ilan ettiği kredi tutarlarının Gelişme Raporu ile Bilgilendirme Raporu'nda farklı rakamlar içerdiğini belirterek, Fon'a devir gibi ciddi bir tedbire tabi tutulan banka hakkında, birkaç gün arayla yayımlanan rakamların farklılıklar içermesinin ne anlama geldiğini sordu. Bilgilendirme Raporu"nda, Çukurova Grubu'na kullandırılan kredilerin yaklaşık 2 milyar dolar tutarındaki faiz reeskontu rakamını içerdiğinin görüldüğünü belirten Ateş, Gelişme Raporu"nda ve diğer BDDK açıklamalarında, söz konusu reeskontların kabul edilmediğini, iptal edilerek zarar yazıldığını belirtildiğini kaydederek, "Bu şekilde bankada sermaye açığı hesaplandığı duyurulmuştu. Bir yandan reeskontlar, kabul edilmeyip zarar addedilirken, diğer yandan da grup kredileri rakamına eklenmiş olması bir çelişki değil midir?" dedi.

  •  
    319 bin memur adayı açıkta
    Kuzey Irak'a markaj
    İngiltere, Türkiye-Suriye-Irak sınır üçgeninde bulunan ve Suriye'ye bağlı olan Kamışlı'ya direk uçak seferleri başlattı. 20 gün gönce başlatılan seferlerden bir çoğunun askeri amaçlı olduğu iddia edildi.
    Akcan: Ortada üçüncü bir köprü mü var?
    Ecevit'e doktor dersi
    Ünlü ortopedist Dr. Orhan Girgin, 65 yaşında emekliye ayrılarak, Başbakan Ecevit'in örnek alabileceği bir davranış sergiledi. Girgin, kitabında 'Çekilmeyi, gitmeyi, bilmeli' ifadesine yer verdi.
    Sarayda içki satışı Anayasa'ya aykırı
    BELTUR Genel Müdürü Hikmet Bulduk, köşk ve kasırlardaki alkollü içki yasağının Anayasa hükmüne dayandığını söyledi.
    Bush: Ofsayt ile kornerin farkı yok
    Dünya kültür zirvesi Türkiye'de toplanacak
    Dünyanın "kültür zirvesi", eylül ayında Türkiye'de toplanacak. Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın önerisi üzerine, 189 ülkenin üye olduğu BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Kültür Bakanları 3. Yuvarlak Masa Toplantısı", 16-17 Eylül tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. UNESCO, kültür alanındaki sorunlara çözüm bulmak amacıyla ilk kez merkezinin bulunduğu Paris dışında, Stockholm'de 1999'da "Küreselleşen Dünyada Kültür ve Yaratıcılık" temalı toplantıyı düzenledi. Örgüt, ardından da 2000'de Paris'te "Kültürel Çeşitliliğin Önündeki Engeller" başlıklı toplantıyı gerçekleştirdi

    1 Temmuz 2002
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED