T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

KUPA KARNAVALI

Bir Dünya Kupası daha karnaval havasıyla sona erdi. Muhteşem finale sadece iki devin karşılaşması değil, binlerce kişinin çılgın giysi, saç ve maskeleri de damgasını vurdu.

Almanya-Brezilya final maçının öncesinde tribünlerde Japon seyircilerin müthiş desteğini alan Brezilya, sahaya Almanya karşısında kupayı kazanmış havasıyla çıktı. Final heyecanıyla stadı dolduran onbinlerce futbolsever ve ekranları başında karşılamayı bekleyen milyonlarca kişiye final maçı öncesi muhteşem bir gösteri sunuldu.

Geleneksel kıyafetleri içerisinde sahaya çıkan Japonlar, bir yandan töreni gerçekleştirirken diğer yandan kupaya katılan ülkelerin dev bayrakları sahanın kenarında yerini aldı. Almanya ve Brezilya bayrakları ise iki ayrı grup tarafından saha içerisinde uzunca bir süre dalgalandırıldıktan sonra tribünlerdeki seyircilere devredildi.

Bayrak töreni sonrasında FİFA ve UNICEF'in işbirliği ile Asyalı, Avrupalı ve Afrikalı çocukların taşıdıkları "Çocuklar için Evet Deyin" şeklindeki pankartlar açıldı.

Karşılaşma öncesi tribündeki seyirciler Japon müzisyenlerin şarkılarıyla coştu.

Final öncesi tribünlerde özellikle Brezilyalı taraftarların maskeleri, gözlükleri, saç şekilleri karşılaşmanın Japonya'da değil de sanki Brezilya'da yapılıyormuş izlenimini doğurdu. Japon seyircilerin Brezilya'ya olan hayranlığı ise tribünlere fazlasıyla yansıdı.

Türkiye'ye övgü yağdı

A Milli Futbol Takımı'nın başarısı bütün dünyada olduğu gibi İran basınında da manşetleri süsledi. İran basınında yer alan haberlerde, dünya üçüncülüğünün Türkiye'nin hakkı olduğunun altı çizilerek, Türk futbolunun son yıllardaki başarılarından övgüyle söz edildi. Genelde Türkiye aleyhtarı yayımlarıyla tanınan Kıbrıs Rum basını, Türkiye'nin önceki gün Güney Kore'yi yenerek dünya üçüncüsü olmasından övgüyle bahsetti. Azerbaycan'da ise dün Yeni Müsavat Gazetesi "En Büyük Türkiye" başlığıyla çıktı. Makedonya'daki Türk medyası da Milli Takım'ın dünya üçüncüsü olmasına geniş yer verdi. Milli Takım'ın dünya üçüncülüğü soydaşlar ve bu ülkede yaşayan gurbetçiler tarafından da coşkuyla kutlandı.

 
Japonlar'ın yeni samurayı
İlhan Mansız, Japon kızların yeni samurayı oldu. Japon reklam ajansları Mansız'ın fotoğrafını temin etmek için birbiriyle yarışıyor
Okuyan: Cuma namazını eleştirenler nerede?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, dünya üçüncüsü olan A Milli Futbol Takımı'nın başarısının altında iman gücü ve inanç olduğunu bildirerek, "Cuma namazına gittiler, diye Milli Takım'ı karalamaya çalışanlar nerede yaşıyor?" dedi. Okuyan Armutlu'da İhlas Holding tarafından yaptırılacak olan lisenin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Televizyonlarda Dünya Kupası maçlarını izledik. Her ülkenin futbolcusu dua etti. Kiliselere gitti. Ama bizim oyuncularımız cuma namazına gittiler diye bazı köşe yazarlarları bunu eleştiri konusu yaptı. Halbuki o Milli Takım'ın başarısının altında iman gücü ve inanç vardır."

1 Temmuz 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED