T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Temel-Dursun dizi oldu

Karadeniz fıkralarına konu olan Temel ile Dursun ikilisi, sonunda dizi oldu. Sevilen ikilinin hikayesini konu alan dizi bugün Kanal 7'de ekrana geliyor.

Yerli komedi dizisi furyasına Kanal 7 de katıldı. Kanal 7, Karadeniz'in en sevilen ikilisi Temel ile Dursun'u kahkaha dolu bir dizi ile ekrana getiriyor. Senaryosunu Mehmet Uygar, yönetmenliğini Ayhan Özen'in üstlendiği dizide Alay Cihan, Ahmet Kömürcü, Mehmet Ali Tuncer, Nalan Cihan Ayşe Ketenci ve Görkem Hacıalioğlu rol alıyor. Karadeniz'in şirin bir köyünde yaşayan iki tatlı ihtiyar olan Temel ile Dursun fıkralarda olduğu gibi sürekli birbirleriyle didişmektedirler. Fakat aralarındaki kavga aslında tatlı bir rekabetten kaynaklanmaktadır. Tarlaların sınırı ya da balık tutma yarışı hep kavga nedenleri arasındadır. Bir de olaylara ilginç kişilikleri ile köy ahalisi karışınca ortaya garip durumlar çıkar. Tabii ki Fadime'siz Temel-Dursun düşünülemez. Fadime de dizide peşine düşülen sevda rolüyle hak ettiği yeri alır.

Hafta içi her gün ekrana gelecek olan dizinin ilk bölümünün özeti şöyle: Temel ve Dursun dedeler, İstanbul'da yaşayan torunları Temel ve Dursun'u köye davet ederler. Torunlar dedelerinin aksine çok iyi anlaşmaktadır. Köye gelir gelmez iki kafadar torunlarını da birbirine düşürmek üzere harekete geçer ama başaramazlar. Çok geçmeden bir televizyon spikeri imdatlarına yetişir.
Kanal 7 - 17.30


Erkan Mumcu'dan seçim yorumları
Star gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik'in hazırlayıp sunduğu Yüzleşme'ye bu akşam siyasetin sözünü sakınmayan genç ismi Erkan Mumcu konuk oluyor. ANAP'lı Erkan Mumcu, iç ve dış siyasetteki gelişmeleri, partisini ve seçim tartışmalarını yorumlayacak.
Star - 23.30


Mermerin cehenneme çevirdiği hayatlar
Mustafa Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu Yitik Şehrin Figüranları belgeselinde bu hafta mermer ocağı işçilerinin dünyası ekrana geliyor. Mermer kimilerini zengin ederken, kimilerine de dünyayı cehennem ediyor. Ocakta çalışan mermer işçilerinin sefalet içindeki hayatı bu akşam ekrana geliyor.
Kanal 7 - 24.00


İster İnan İster İnanma
Kamera şakaları ve ilginç görüntülerin yer aldığı programların tutmasıyla birlikte tüm TV kanalları bu tür yapımlara yer vermeye başladı. Reality show ile şaka programı karışımı yeni bir tür sayılabilecek yapımlardan biri de Kanal D'de başlıyor. Sunuculuğunu Didem Uzel'in yapacağı "İster İnan İster İnanma" adındaki program; sıra dışı, tuhaf, normal görünen ancak anormal yetenekleri olan insanlar, birbirinden ilginç özellikleri olan hayvanlar ve akıllara durgunluk verecek gerçek olayları ekrana getirecek.
Kanal D - 21.45


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
İstismarın daniskası...
Bir zamanlar, "Türk halkı, titre ve kendine dön... Başarabilirsin... Krizden hoop diye çıkabilirsin..." gibi bir gazlı reklam trendi vardı. Şimdilerde, Dünya Kupası'nda Milli Takım'ın yanında olduğunu ifade eden ve Milli Takım'ın başarısına vurgu yapan reklam trendi hakim. Ekranlarda dönen bu tarz reklamlardan biri de, "Filli Boya, Milli Boya" reklamı. Kısa bir süre önce Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK), bu reklamın milli duyguları istismar etttiği kanaatine vararak, hakkında durdurma kararı vermişti. RÖK'ün bu kararının ne kadar doğru olduğu tartışılır ancak, uzun zamandır ekranlarda dönen ve birçok şeyi istismar eden cinsel içerikli iki reklam var. Garip garip seslerle cinsel çağrışımlar yapan Magnum ve bir şampuan firmasının reklamı. Boya reklamında hassasiyetini gösteren RÖK'ün, bir insanın ailesi ve çocuklarıyla birlikte kesinlikle seyredemiyeceği, yüz kızartıcı bu iki reklam için harekete geçmesi ve bir şeyler yapması beklenirdi.

 
Yeni reality show: 'Bu Kadar Olur'
Yaz sezonuna hızlı giren Kanal 7, "Bu Kadar Olur" adlı yeni bir reality show programını ekrana getiriyor. Eski reality showlardan farklı olan, kan ve şiddet yerine, ilginç ve komik olayların ekrana getirileceği programı Erhan Çelik sunacak. Programda, akıllara durgunluk veren, kimi zaman güldüren, kimi zaman düşündüren ve "Bu kadar da olmaz ki canım" dedirten görüntüler yer alacak. Haftada bir ekrana gelecek olan programın bu akşamki ilk bölümünde, araba kullanan bir köpek ve otomobil parçalayan asabi bir filin yanısıra farklı, uçuk ve ilginç görüntüler yer alacak.
Kanal 7 - 23.00

PESPEMBE BİR DİZİ: AŞK VE NEFRET
Gündüz kuşağında bayan izleyicileri ekrana bağlayan pembe dizilere bir yenisi daha eklendi. Aşk ve Nefret. Başrollerini Susana Gonzalez (Ana Cristina) ile pembe dizilerin ünlü jönü Cesar Evora'nın (Octavio) paylaştığı bu yeni dizi de bir Meksika yapımı. Dizi, bir miras sebebiyle evlenmek zorunda kalan Ana Cristina ile Octavio'nun giderek tutkulu bir aşka dönüşen öyküsünü anlatıyor. Ancak yakın çevrelerinin attığı nifak tohumları, birbirini seven bu iki insanın çok yakınlarındaki mutluluğu yakalamalarını zorlaştırıyor.
Atv - 17.00

Cosby yeniden aramızda
Bir zamanlar her yaştan seyircinin ilgiyle izlediği, beyaz camın renkli siması Bill Cosby yepyeni bir aile dizisiyle geri dönüyor. Bay Cosby, bu defa kırk yıllık iş hayatının ardından havayollarından emekli olmuş tipik bir aile babası Hilton'dur. Eşi de en yakın arkadaşı Pauline ile ortak kafe işleten çalışkan ve pratik anne Ruth. Ve kendine yeni bir hayat kurmaya çalışan evin kararsız kızı Erica. Cosby'nin ekrana gelecek ilk bölümünde, Erica evleniyor ve bir anda evin tüm atmosferi değişiyor.
Trt 1 - 17.30

Beyaz, tiplemeleriyle tekrar ekranda
Ünlü şovmen Beyaz'ın, 'Beyaz Show'da ekrana gelen, ilgiyle izlenen tipleme ve parodileri Beyaz Yaz adı altında tekrar ekrana geliyor. Programda, Hüsmen Dayı, Ejder ve Güven'in komik maceraları yer alacak.
Kanal D - 20.30
1 Temmuz 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED