AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
İGDAŞ'tan sonbahar kampanyası

İGDAŞ, İstanbul'da doğalgaz kullanımını daha cazip hale getirmek için peşpeşe kampanyalar düzenliyor. Kurum, 8 Eylül'de başlayıp 25 Ekim'de sona erecek son kampanya ile yeni abonelere, 330 milyon liralık abone bedelini 6 taksitte, güvence bedelini ise 5 taktsitte ödeme fırsatı sunuyor. Kampanyaya katılanlar noter huzurunda yapılacak çekilişle, Baymak marka 444 kombiden birinin sahibi olma imkanını da bulabilecekler. Bu kış, doğalgaz kullanmayı hedefleyen vatandaşlar, İGDAŞ şubelerine başvurabilecekleri gibi, kurumun (0212) 444 36. 36 nolu telefonuna ya da "www.igdas.com.tr" adresinden kurumun web sitesini ziyaret edebilecekler.

Güçlü: Tarıma yeni bir heyecan getireceğiz

Tarım Bakanı Sami Güçlü, "Bin Köye Bin Tarımcı Projesi" ile tarımda yeni bir heyecan ortaya çıkarmak istediklerini bildirdi. Bolu'nun Seben İlçesi'nde düzenlenen geleneksel "Elma Festivali"ne katılan Bakan Güçlü, Hükümet'in çiftçilere destek amacıyla çiftçi borçlarını yeniden yapılandırıp, çiftçilere mazot desteği verdiğini belirterek "Kırsal kesime sosyal destek çalışmaları başlattık, bu kapsamda 'Bin Köye Bin Tarımcı' Projesi ile tarımda yeni bir heyecan yaratacağız" dedi. Bakan Güçlü YSK'nın seçimlerin iptali istemini ret etmesi üzerine yaptığı açıklamada ise, "Bu beklenen bir karardı, Türkiye'nin yeniden seçim havasına sokulması yanlış olurdu" dedi.

Borsa'nın rekor haftası

Borsa, geçen hafta, YSK kararına ilişkin olumlu beklentilerin etkisiyle 14 bin 210 puandan rekorla kapandı. Borsa endeksi haftalık bazda yüzde 3.28 oranında, doları yüzde 1.16, euro da yüzde 2.92 oranında değer kazandı.

2004 bütçesi çalışmaları sürüyor

Maliye, Hazine ve Devlet Planlama Teşkilatı bürokratlarının yaptığı bütçe hazırlığı toplantılarında 2004 yılı için öngörülen yüzde 6,5'lik faiz dışı fazlada yüzde 4'ün üzerine çıkıldı. Bu oranın 4,2 katrilyona denk gelen 1 puanının KİT'lerden gelmesi öngörülüyor. Faiz dışı fazlanın 0,5 puanın İşsizlik Sigortası Fonu'ndan, 5 puanın ise bütçeden sağlanması hedefleniyor.

Türkiye, İKB'nin 'eğitim üssü' olabilir

Türkiye, İslam Kalkınma Bankası'nda (İKB) ağırlığını artırmaya dönük, bankanın "eğitim üssü" olmaya aday duruma geldi. Alınan bilgiye göre Türkiye, İKB üyesi ülkelerinden katılımcılar için öncelikli 10 programı belirlerken, 3 yıllık sürede 400-450 katılımcıya eğitim vermeyi planlıyor. Bankanın geçtiğimiz hafta Türkiye'de gerçekleştirilen teknik işbirliği toplantıları sırasında, söz konusu programları üye ülkelerin görüşüne sunuldu. Öte yandan Türkiye'nin vereceği eğitim programlarında katılımcıların yol, konaklama ve harçlıklarının banka tarafından karşılanması hedefleniyor.



5 Ekim 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED