AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

K A D I N - A İ L E
Mutsuz kadın bize gelir

Pek çok müşterisinin kuaför koltuğuna sadece saçlarının şeklini ve rengini değiştirmek için oturmadığını söyleyen kuaför Sevim Öztürk, "Kadınlar saçlarında yaptıracakları değişiklikle sorunlarından da kurtulacaklarını düşündükleri için en mutsuz zamanlarında bize gelirler" diyor.

  • AYŞE OLGUN
    Asıl mesleği tekstilcilik olmasına rağmen onbir yıldır kuaförlük yapan Sevim Öztürk'ün ayrıca yaptığı saçlardan dolayı kazandığı ödülleri var. Başarılı bir kuaförün sadece güzel saç yapmakla kalmayıp, insan psikolojisinden, sanattan ve ticaretten da anlaması gerektiğini söyleyen Öztürk, pek çok müşterisinin kuaför koltuğuna sadece saçlarının şeklini ve rengini değiştirmek için oturmadığını belirtiyor ve ekliyor: "Kadınlar saçlarında yaptıracakları değişiklikle sorunlarından da kurtulacaklarını düşündükleri için en mutsuz zamanlarında bize gelirler."

    HEM SAÇ KESİMİ HEM TERAPİ

    Kuaförlerin hem saç kesip hem de müşterilerine terapi yaptıklarını dile getiren Öztürk, "İşyerinde yada evinde sorun yaşayan kadın kendini kuaföre artar. Hem saçını kestirir hem sıkıntısını anlatarak rahatlamak ister ve biz de onu rahatlatmaya çalışırız. Müşteri bir iki saat sonra hem sıkıntılarını anlattığı için rahatlar hem de daha güzelleştiği için moral bulur ve evine rahatlamış bir şekilde gider" diyor. Müşterileriyle ilgili ilginç tespitlerde de bulunan Öztürk'e göre kadınlar birbirlerine karşı çok kıskanç. Öyle ki kendi yaptığı bir saç modelinin müşterisine çok yakıştığını bile gönül rahatlığıyla dile getiremiyormuş.Sebebini ise Öztürk şöyle açıklıyor: "Kadınlar erkeklerden iltifat duydukları zaman seviniyorlar ama başka bir kadından aynı sözleri duyduğu zaman huzursuz oluyorlar. 'Gerçekten güzel olduğum için mi söylüyor' ya da 'Bana benzemek mi istiyor' gibi düşüncelere kapılıyorlar ve yapılan iltifat çoğu zaman yanlış anlaşılmalara sebep oluyor.""Peki kadınların kadınlara karşı kıskançlıkları yüzünden mi ünlü kadın kuaförleri hep erkek?" şeklindeki sorumuza ise Öztürk itiraz ediyor: "Genel anlamda kadınlar birbirlerini kıskanırlar evet ama bir kuaför mesleği söz konusu olunca kıskançlık yapamaz. Çünkü sanatını kadınlık duygularının üstünde tutması gerekir."

    KİŞİLİĞE GÖRE SAÇ MODELİ

    Öne çıkmak, gittikleri yerde farkedilmek isteyen kadınların sarı tonlarını tercih ettiğini söyleyen kuaför Sevim Öztürk, saç modeli seçiminde kadınların kişilik ve karakterlerinden burçlarına kadar pek çok faktörün etkili olduğuna inanıyor. "Kısa saçı tercih eden kadının özgüveni yüksektir" diyen Öztürk, burçlara göre ise şu yorum yapıyor: "Aslan kadını 'en iyisini ben bilirim' havasındadır, böyle müşteriyle çalışmak zordur. Oğlak mükemmeliyetçidir, kova ve ikizler sık sık fikir değiştirir. Balık burcundan olan müşterileri ise ikna etmek kolay olur."

    KADINLAR SANATÇILARA ÖZENİYOR

    İş kadınlarının haftada bir kaç defa, ev hanımlarının ise düğün, nişan gibi özel günlerde kuaföre uğradıklarını dile getiren Öztürk, farklı kesimlerden de olsa kadınların ortak noktasının güzel görünmek olduğunu söylüyor. Öztürk, etnik gruplar içinde en canlı renkleri Kürt ve Boşnakların tercih ettiğini belirtiyor. Kadınların hayalinin sanatçılara benzemek olduğunu da açıklayan Öztürk, kadınlar arasında saçlarıyla favori olan sanatçıları şöyle sıralıyor: Hülya Avşar, Gülben Ergen ve Petek Dinçöz.

  •  
    HORMON ilaçları tehlikeli
    Menopoz döneminde tedavi amacıyla kullanılan ilaçlara dikkat.
    SAĞLIK AYAKTAN BAŞLAR
    Sağlıklı bir yaşam için vücuttaki kan dolaşımının aksaklığa uğramaması gerektiği görüşünden yola çıkılınca ayakkabıların ne denli önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bu yüzden ayakkabı alırken biraz daha dikkatli olmak gerekir. İşte öneriler: Ayakkabıyı alırken her ikisini de mutlaka deneyin ve ayakkabınızın ayağınızı sıkmamasına dikkat edin. Sağlıklı olan ayakkabının burun kısmı ve üst kısmı ile ayaklarınız arasında yarım milimetre boşluk olması gerekmektidir. Gerçek deriden olan ayakkabıları tercih edin ve aldığınız ayakkabıyı daha uzun süre kullanmak için bakımı hakkında satıcıdan bilgi alın.
    5 Ekim 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED