AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
'Ruslar sistematik soykırım yapıyor'
11 Eylül saldırıları ardından dünya liderlerinin anlaşmasından yararlan Rusya'nın Çeçenistan'da sistematik soykırım yaptığı, dünyanın ise bunu izlediği ifade edildi

'Halkın parasını kullanan kurumlar denetlenmeli'
Özerk kurumlarda mali denetim yapılması gerektiğini vurgulayan Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Ömer Arasıl, "Halkın parasını kullanıyoruz, bunun denetlenmesi kadar doğal bir şey olamaz" dedi.

TRT başsız kaldı
Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), TRT Genel Müdürlüğü için 3 aday belirlemesine rağmen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer hala atama yapmadı.

Avrupa uyuşturucu pazarı KADEK'in elinde
Adını KADEK olarak değiştiren PKK terör örgütünün uyuşturucu maddelerinin Avrupa'ya sevkederek, Avrupa ülkelerindeki uyuşturucu pazarlarında sokak satıcılığını kontrolleri altında tuttukları ifade ediliyor.

BDDK için 5'li inceleme
Başbakanlık Teftiş Kurulu öncülügünde yürütülen denetimde Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK)'nun bütün işlemleri kurulduğu günden bu yana A'dan Z'ye denetlenecek.

Esenler'de öğretmenler ödenek mağduru oldu
Öğretmenlere ödenen 250 milyon liralık eğitim ödeneğini alamayan Esenler'deki öğretmenler dert yandı.

Bisikletçi Fatma Abla
Hayatın 'bisiklet tamircisi' olmaya süreklediği 71 yaşındaki Fatma Abla, 50 yıldır İstanbul'un her köşesinden çocukları gülümsetiyor. Fatma Abla "Çocuklar gülümsemezse, ben de gülümsemem" diyor

Kapalıçarşı'da kan aktı: 3 ölü
Esnaf arasında çıkan tuvalet sırası tartışması Kapalıçarşı'yı savaş alanına çevirdi.

650 aileye hergün sıcak aş veriliyor
Ankara'nın en eski aş ocağı, her gün 3 bin 500 yoksulun karnını doyuruyor. Cevat Naki Akerman Aş Ocağı'ndan, 2 kap yemek için Sincan ve Polatlı'dan bile gelenler var.

Sigarada acı bilanço
Dünya çapında son 10 yıl içinde sigaradan 1 yılda ölenlerin sayısı 3,5 milyondan 5 milyona ulaşırken, Türkiye'de ise bu rakam 90 binden 104 bine çıktı.

Kuryelere gasp
20 kilo altın ve 300 bin doları İzmir'den İstanbul'a getiren 3 kurye, bir benzin istasyonunda mola verdikleri sırada 2'si kadın silahlı 4 kişi tarafından gasp edildi

Zindanda çay keyfi
950 yıllık geçmişinde bir dönem sübyan mektebi son olarak da mahkumların çıkış için gün saydığı zindan olarak kullanılan mekânda, şimdilerde demli çaylar, kahveler yudumlanıyor.

Haliç için omuz omuza
İlk kez düzenlenen Haliç sempozyumu'nda bir araya gelen belediyeler, akademisyenler ve turizm sektörü 'Altın Boynuz' için omuz omuza verdi.

Türkiye'nin en büyük parkı bugün açılıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türkiye'nin en büyük parkı "Harikalar Diyarı" bugün Başbakan Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hizmete açılacak.

Kısa kısa..



5 Ekim 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED