AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y A Z A R L A R
Yine mi tezkere!!

Bu köşede ilk yazımı 26 Şubat 2003'te yazmıştım.. Bu yazımın başlığı '' Türkiye 'hayır' derse'' idi..

Bu yazıda tezkere'nin çıkması durumunda Türkiye'nin ne tür belalarla karşı karşıya kalacağını anlattıktan sonra , vekillerin tezkere'ye 'hayır' demeleri durumunda nelerin olabileceğini bakın nasıl özetlemişim ..

1-Vekiller 'Hayır' derse bazılarının propaganda yaptığı gibi; Türkiye Amerikanın tehditleri ile karşı karşıya kalmayacaktır. Uluslararası politikada zor durumda kalan Washington stratejik öneme sahip olan Türkiye'den böyle kolay vazgeçemeyecektir.

Yani Amerikanın Türkiye ile ilgili B planı yoktur.

İMF ise; Türkiye'den vazgeçmesinin kendisinin sonu olacağını çok iyi bilmektedir. Türk ekonomisine hiç bir şey olmayacaktır..

Önemli olan Türkler kendi ülkelerinin ne denli önemli olduğunu bilmeleri ve buna uygun olarak davranmalarıdır. Türkiye, Sayın Gül'ün dediği gibi herhangi bir Arap Şeyhliği veya Prensliği değildir.

2-Vekiller 'hayır' derse; yukarda sayılan tüm olumsuzluk ve risklere ortak olmayacaklardır. Çünkü Kuzey cephesi olmadan Amerikalılar savaştan vazgeçmek zorunda kalabilirler. (Amerikalıların neden savaştan vazgeçmediklerini 28 Nisan'daki yazımda anlatmştım)

3-Vekiller 'hayır' derse; geceleri yatağa girerken ne Irak'ta ne Filistin'de ne de yarın öbür gün Türkiye'de (İnşallah olmaz) yaşanacak acıların vicdan azabını duymayacak ve aileleri ile birlikte huzurlu uyuyabileceklerdir.

4-Amerikan taleplerine 'hayır' diyecek olan Vekiller, bunu yalnız kendilerine oy veren seçmenleri ya da tüm Türkiye adına yapmayacaklardır. Bunu aynı zamanda tüm Arap ve müslüman hatta başta Avrupa ve Amerikadaki savaş karşıtı tüm dünya halkları adına yapacaklardır.

Anti-demokratik yönetimler altında yaşayan Arap halkları Türk Vekillerin 'Hayır'ında belki de kendi hayırlarını ve kurtuluşlarını göreceklerdir. Türkiye; ancak böylesi onurlu bir davranış ile Ortadoğu'da (her konuda) bir model olabilir. Unutulmamalıdır ki zor ve kötü günlerin dostlukları ve vefalıkları hep daha güçlü olmuştur ve olacaktır.

AK partinin yönetici ve Vekilleri de bu gerçeği en çok bilen ve gereğini yerine getirenlerdir. Vekiller hiç bir meşruluğu olmayan bir savaşa 'hayır' demekle bu gerçeği bir kez daha kanıtlayacaklardır.

Ben bu yazıyı yazdığımda, başkaları kıyamet tellalığı yapıyordu.. Yani Türkiye'nin her şeyi ile perişan olacağını ballandıra ballandıra anlatıyorlardı..

Oysa Vekiller vicdanlarının sesini dinleyerek 'Hayır' dediler ve Türkiye felaket tellalarının beklediği gibi perişan olmadı..

Tersine Türkiye inanılmayacak kadar tüm dünyada prestij ve onur kazandı .. Ama en önemlisi Türkiye bir işgalci olmadı ve işgalciye cinayetlerinde ortak olmadı..

Yani eğer bugün Irak ve tüm Arap halkı Türkiye'ye saygı duyuyorsa bu Vekillerin 1 Mart tezkeresine 'Hayır' demesinden dolyıdır..

Yani eğer Vekiller 'Evet' deseydi bugün Türkiye, Irak ve tüm Arap ve dünya halkları gözünde işgalci bir ülke olacaktı.

Ama daha da önemlisi, bugün Amerikan halkı gibi , Türk halkı da Irak'tan gelecek olan cenazelerin acısını yaşıyacaktı. Üstelik bir hiç uğruna !!

İşte bu nedenle 26 Şubat yazımı bugün bir kez daha siz değerli okuyucuların ve tabi ki , Vekillerin huzuruna getirmek istedim.

Ve bilinmeli ki, eğer bugün bu Vekiller ve onlarla birlikte tüm Türk halkı son 6 ayda onurlu , gururlu ve hepsinden daha da önemli vicdanı rahat bir şekilde yaşadıysa bunu tezkereye 'Hayır' dediği için yapabilmiştir.

Şimdi eğer Vekiller, tüm bu onur, gurur ve vicdan rahtlığından sıkıldı iseler o zaman onlara söylenecek fazla bir sözümüz kalmıyor.

Ama ben inanıyorum ki, 1 Mart'ta tezkere'ye 'hayır' diyenler, başka hiç bir tezkereye 'Evet' demeyeceklerdir..

Hatta 1 Mart tezkeresine 'evet' diyenler 'Hayırcı' arkadaşlarının ne kadar doğru karar verdiklerini görerek bu kez kendileri de 'Hayır' diyeceklerdir..

Unutulmamalıdır ki, tarih hep en kötüler ile en iyileri hatırlar..

Vekiller, belki de hayatlarının en önemli kararlarını alarak ya en iyi, ya da en kötü olarak tarihe geçeceklerdir..

İnanıyorum ki ; iyi olabilmek için çok fazla bir çaba harcamalarına gerek olmayacaktır .

Çünkü Vekiller kendilerini ve Türk halkını savaşa, ölüme ve acıya ortak etmemek için ' Hayır' diyecekleridir . Yok eğer,Vekiller şu ya da bu nedenle kötü olmak zorunda kalırlar , veya bırakılırlar ise , o zaman kötü olmak için çok fazla çaba harcamaları gerekecek ..

Çünkü TBMM'nin açılışında kaşılaştığım CHP ve AKP'li Vekillerin hiç birinin yüzünde kötü olmaya yatkın bir ifadeye rastlamadım !!

Aynı şeyi seçmen de görmüş olacak ki, bu Vekilleri kendi adına 'Savaşa hayır' desin diye Meclise göndermişti !!

Halkın beklentilerine ters Amerikanın isteklerini yerine getirenler bunun bedelini çok ağır öderler !!

Kanıt isteyenler varsa yarınki yazıyı okusunlar !!

Not : Bağdat'taki Amerikalı Komutan Sanchez, Irak'ta işlerin giderek kötüye gittiğini belirterek asker gönderecek olan ülkelerin ölüme hazırlıklı olmaları gerektiği müjdesini verdi !!


5 Ekim 2003
Pazar
 
Dr. HÜSNÜ MAHALLİ


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED