|
|
Çoğunluğu memur bir grup çalışan üzerinde yapılan araştırmada, "fast food" türü gıda tüketenlerin yüzde 61'inin döneri tercih ettiği belirlendi. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevin Şanlıer ile Araştırma Görevlisi Nurcan Yabancı, Ankara'da çalışanların "fast food tercih nedenleri, tüketim sıklıkları ve sosyal davranışlarını" konu alan bir araştırma gerçekleştirdiler. Araştırmada elde edilen sonuçlardan katılımcıların yüzde 31'i "pratik olması" nedeniyle "fast food"u tercih ettiğini bildirdi. Diğer çalışanların yüzde 26'sı ise "zorunluluk", yüzde 22,5'i "eve gidip yemek yiyememe", yüzde 20'si de "kısa zamanda hazır olmasını" tercih nedeni olarak gösterdi. En çok "fast food" tüketilen öğün olarak öğle yemeği yüzde 62 ile ilk sırada yer alırken, bunu yüzde 18,5 ile akşam, yüzde 13 ile de ara öğünler takip etti.
|
|