AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
KIZILAY'A İSYAN
Kızılay'a ait dispanserlerin sevksiz memur ve emekliden 8, sevklilerden 5, sosyal güvencesi olmayanlardan ise 15 milyon ücret alması tepki görüyor. Sevk almak isteyenler de sağlık ocaklarında saatlerce bekliyor.

Hayatımız film
Henüz lise öğrencisiyken başörtüsü yasağını protesto ettikleri gerekçesiyle sınıflarından alınarak cezaevine konulan üç kızkardeşten İntisar Saatçioğlu, yaşadıklarını filme çekmek istediğini söyledi.

'Şirketkondu'yla mal kaçırıyorlar
Uzan Grubu'nun, devletten mal kaçırmak için sürekli yeni şirket kurduğu ve mevcut şirketlerin mallarını bu şirketlere aktardıkları belirlendi. Maliye Bakanlığı, Uzan Grubu'nun şirketlerini takibe aldı.

Akademisyen açığı büyük
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutlu, Türkiye'de 10 bin akademisyen açığının bulunduğu, açığın kapatılmasının üniversitelerin cazip hale getirilmesine bağlı olduğunu söyledi.

Geçmişi giyinmiş eşya ve mekanlar
İstanbul'da geçmişi günümüze taşıyan, görenleri şaşırtan, hayran bırakan ya da gülümseten eşyayı sergileyen ilginç mekanların yanısıra, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri inatla sürdüren nostalji âşıklarına uğradık. İlginç bir nostalji turuna ne dersiniz?..

İhaleyle hemşire alınacak
Hastanelere, ihtiyaç duyduğu kadar sağlık personelini işe alma yetkisi veriliyor. İşe aldığı personelin maaşını, hastane, kendi döner sermayesinden ödeyecek.

'Medya insan haklarını unutup magazine sarıldı'
Televizyonlarda televole ve paparazzi türü programlara insan haklarından daha çok zaman ayrıldığını belirten Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, "Bu programlara ayrılan zamanın beşte biri insan haklarına ayrılsa, Türkiye'de çok şeyler olur" dedi.

Taksicilerin feryadı
İstanbul'da çalışan 18 bini aşkın taksi şoförü her ay bir veya iki arkadaşlarını kaybetmenin acısıyla sarsılıyor. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, "12 yılda 65 kez öldük. Daha fazla ölmek istemiyoruz. Can güvenliği istiyoruz" diyor.

Jandarma: Ş.E ile ilgili haberler çarpıtılıyor
Jandarma Genel Komutanlığı'nca yapılan açıklamada, PKK-KADEK terör örgütü ile irtibatı sebebiyle 1993'te gözaltına alınan Ş.E'nin tecavüze uğradığı iddialarıyla ilgili haberlerin çarpıtılarak sunulduğu bildirildi.

Taşan Dağları'na mevsimin ilk karı
Samsun ile Amasya arasında bulunan Taşan Dağları'na mevsimin ilk karı yağdı.

Sıra geceleri Kore tv'sinde
Güney Kore'nin özel bir televizyon kanalı, Şanlıurfa'da, sıra geceleri başta olmak üzere bölge geleneklerini anlatan belgesel hazırladı.

Tuğba Özay'ın gözü siyasette
1. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı kapsamında Adana'ya gelen ve çıktığı defile ile katıldığı açılışlarda yoğun ilgi gören ünlü manken Tuğba Özay, siyasete atılmayı düşündüğünü söyledi.

"Kangal köpeği" hediye edilemeyecek
Sivas'ın Kangal İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Polat, ilçenin adını taşıyan dünyaca ünlü köpeklerin resmi yollardan satılacağını ve hiç kimseye hediye olarak verilmeyeceğini bildirdi.

Fast food'cular döner seviyor
Çoğunluğu memur bir grup çalışan üzerinde yapılan araştırmada, "fast food" türü gıda tüketenlerin yüzde 61'inin döneri tercih ettiği belirlendi.

Kâğıt paralar mikrop yuvası!
Kağıt paralar, insan sağlığını tehdit eden hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Kısa kısa..



12 Ekim 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED