AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Japonya 6,1'le sallandı

Japonya'nın kuzeyinde, Richter ölçeğine göre 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Meteoroloji Ajansı'ndan yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün, Japonya'nın en kuzeydeki ana adası Hokkaido'nun güneydoğu sahili açıklarında, yerin 30 kilometre altı olduğu belirtildi. Tokyo'nun 830 kilometre kuzeyindeki Obihiro kentinde şiddetle hissedilen depremde hasar veya yaralanmalar meydana geldiğine ilişkin henüz bir bilgi gelmediği kaydedildi. Hokkaido Adası'nda 27 Eylül'de meydana gelen ve 8 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldiği bildiriliyor.

Mercan Dede turneye çıkıyor

Başta Montreux Jazz Festivali olmak üzere dünyanın en önemli festivallerinde çalmış olan günümüzün özgün müzisyenlerinden Mercan Dede olarak da tanınan DJ. Arkın Allen, yeni plaklarını dinletmek üzere 15 Ekim-24 Ekim arası Anadolu turnesine çıkıyor. Değişik türdeki müzikleri ve sazları biraraya getirmesiyle büyük başarı kazanan ve sufi müziği farklı bir anlayışla günümüze taşıyan Mercan Dede'nin, Aralık ayında ve 2004 yılında devamı planlanan yurtiçi turnesinin ilk bölümü Konya, Isparta, Afyon, Antalya, Kayseri ve Adana'yı kapsıyor.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

    Haluk Levent İnternethaber'de

    Türk Pop Müziği sanatçısı Haluk Levent, internette bir haber sitesinde köşe yazarlığına başladı. Levent, "www.internethaber.com" adlı sitede, "Herkese içten bir merhaba" başlığını kullandığı ilk yazısında, geçtiğimiz günlerde yaşadığı gözaltı ve sonrasını anlattı. Yazısında, "Bu ilk köşe yazarlığı denememi geçenlerde başıma gelen talihsiz olaylara ayırdım" diyen Levent, "Benim müziğimden ve ekmeğimden başka bir derdim yok, olmadı da" sözlerine yer vererek, gözaltı sürecinde medyanın tutumunu da eleştirdi. Levent'in, daha önce yayımlanan "Kedi Köprüsü" adlı bir kitabı bulunuyor.

    MİLLETVEKİLLERİ GÖZETLENİYOR!

    Gaziantep'te yayınlanan yerel bir gazete, yayınladığı "Milletvekili İzleme Formu" ile yıl sonunda milletvekillerine karne verecek. Gaziantep'te yayınlanan Olay gazetesi dünkü sayısında manşetten duyurduğu "Milletvekilleri Gözetleniyor" haberiyle milletvekillerinin gözetim altına alınacağını ve yıl sonunda okuyucuların gönderdiği formların değerlendirilerek milletvekillerine karne verileceğini duyurdu. 3 Kasım seçimlerinde AK Parti'den 7 ve CHP'den 3 milletvekilinin çalışmalarının gözetim altına alınacağının belirtildiği haberde, "milletvekillerinin, seçmene yaklaşımı, sözlerini yerine getirip getirmedikleri, hizmet performansı, medyaya karşı yaklaşımı, Ankara'da seçmenlere karşı yaklaşımı, güven verip vermediği, Gaziantep'e ne sıklıkta geldiği gibi sorular bulunacak" denildi.

    Ferdi Tayfur konserinde arbede: 1 kişi yaralandı

    Arabesk müziğin güçlü sesi Ferdi Tayfur'un memleketi Adana'da verdiği konserde güvenlik güçleri ile izleyiciler arasında arbede yaşandı. Olaylarda 1 kişi yaralandı. Çukurova 1. Sanayi ve Ticaret Fuarı kapsamında düzenlenen programda ünlü sanatçı Ferdi Tayfur ve pop müzik sanatçısı Gamze sahne aldı. Ferdi Tayfur'u bekleyen hayranları, sanatçının sahneye çıkmasıyla birlikte coştu. Fuar alanını dolduran yaklaşık 5 bin kişiye sevilen şarkılarını seslendiren Ferdi Tayfur, unutulmaz bir konser verdi.

    Adıyaman Havaalanı yeniden açılacak

    Adıyaman Valisi H. İbrahim Daşöz, Ulaştırma Bakanlığı'nın bazı illerin havaalanlarını aktif hale getirme fikrinin olduğu ve Adıyaman Havaalanı'nın da bu projede yer alacağını belirtti. 1998 yılında trilyonlar harcanarak yapılan ve sadece 2 yıl kullanılan havaalanına 3 yıldan beri uçak inmiyor. Bina ve pist olarak standartlara uygun yapılan ve ayrıca gözetleme kulübelerinde klimaları dahi bulunan Adıyaman Havaalanı'nda herşey çürümeye terk edildi. Vali İbrahim Daşöz, Adıyaman'ın turizm merkezi olduğu belirterek, "Adıyaman Havaalanı turist akımı için çok önemlidir. Ulaştırma Bakanlığı tarafından bazı illerin havaalanlarını aktif hale getirilmesi fikri var. Bu iller arasında Adıyaman da bulunuyor. Havaalanın açılması ile özellikle turizm canlanacak" dedi.

    Halıcıların yüzü gülüyor

    Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, ''En büyük rakibimiz olan Belçika'yı uluslararası pazarlardan uzaklaştırmayı başardık'' dedi. Konukoğlu, ABD ve Avrupa ülkelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye halı ihraç ettiklerini belirtti. Yalçın Konukoğlu, ''Dünya piyasalarında Belçika bizi zorluyordu. Bu ülkeyle rekabet edebilmek için teknolojiye yatırım yaptık. Daha kaliteli halıyı daha ucuza satma olanağına kavuşunca bizim yıllardır yaşadığımız sıkıntıları bu kez Belçika yaşamaya başladı. Belçika yavaş yavaş uluslararası piyasalardan çekiliyor, 2003 yılı emeklemekten kurtulup koşmaya başladığımız bir yıl oldu" diye konuştu.

    Trakya'da barajlar doldu

    Trakya'daki 9 barajın doluluk oranının yüzde 32 olduğu ve geçen yıla göre barajlarda daha fazla su bulunduğu bildirildi. Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, toplam 635 milyon metreküp depolama hacmine sahip Süloğlu, Altınyazı, Kadıköy, Yeni Karpuzlu, Sultanköy, Kayalıköy, Kırklareli, Armağan ve Karaidemir barajlarında 204 milyon metreküp su bulunuyor. Yetkililer, bu yıl yörede görülen kar ve yağmurun geçen yıla kıyasla barajların doluluk oranında önemli rol oynadığını belirttiler.

    Hastanelerde "koğuş" dönemi bitecek

    Kayseri Devlet Hastanesi bünyesine katılacak çocuk hastanesinde 1-2 kişinin kalacağı odalarda tuvalet ve banyo olacak. Kayseri Vedat Ali Özkan Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Tamer, Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulamasıyla, artık hastanelerde koğuş sisteminin sona ereceğini belirtti. Tamer, açacakları yeni çocuk hastanesinde de 1-2 kişilik odalarda yeni sistemi uygulayacaklarını söyledi.

    Giresun Valisi üniversite istiyor

    Giresun Valisi Mustafa Kara, Giresun'da üniversite kurulmasının, ilin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kalkınmasına öncülük edeceğini söyledi. Vali Kara, Giresun'un üniversite için gereken altyapı ve yeterli eğitim potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Vali Kara, "Biz, 5 bin 700'ü aşan bir öğrenci kapasitesiyle üniversitenin kurulmasını hak etmiş bir il olma özelliğini taşıyoruz." dedi

    Marmara Denizi çöplüğe döndü

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde lodos sonrası Marmara Denizi adeta çöplüğe döndü. Üç gün önce ilçede hayatı felç eden lodos, denizin kirlenmesine yol açtı. Batan teknelerden çıkan mazot ve yağlar ile rüzgarın caddelerden toplayıp denize sürüklediği pislikler limanı adeta çöplüğe dönüştürdü. Denizin üstü pet şişeler, atık kağıtlar ve mazot sızıntılarıyla kaplandı. Lmanın ne zaman temizleneceği bilinmiyor.

    Sigara fıtık ediyor

    İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ertem, sigaranın "fıtık" oluşumuna zemin hazırladığını söyledi. Prof. Dr. Ertem, bir organ veya dokunun kendisini çevreleyen kasta oluşan zayıf bir noktadan dışarı çıkmasıyla oluşan fıtığın birçok türünün bulunduğunu ancak en sık rastlananın karın duvarı fıtıkları olduğunu anlattı. Karın duvarı fıtıklarının genellikle ağır yük kaldırarak çalışanlarda görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Ertem, "Karın duvarı fıtıkları, günlük yaşamda ağır kaldırma, taşıma, spor esnasında ters bir hareket yapma, kronik öksürük, kabızlık, çok doğum yapmak, idrar zorluğu ile ortaya çıkabileceği gibi ileri yaşa bağlı olarak ta oluşabilir" dedi.

    Üvey anasını borçlu çıkarıp bankadaki parasına el koydu!

    İzmir'de, ölen üvey annesinin bankada bulunan parasına sahip olmak isteyen bir kişi, düzenlediği hayali borç için icra takibi başlatarak, üvey annesinin bankadaki paralarına el koydu. Makbule Güllü'nün 1999'un Mart ayında vefat etmesinin ardından, Rodos'ta bulunan yeğenleri Hanife ve Nuran Üstün, halalarının Vakıfbank ve Pamukbank'ta bulunan paralarının, 1999'un Haziran ayında İzmir 5. İcra Müdürlüğü'nce borcu nedeniyle bankalardan çekildiğini öğrendi. Dosyanın akıbetinin ne olduğunun araştırılması sonucunda, borç olmadığı halde, borç varmış gibi sahte evrak düzenleyerek icra takibiyle paraların alındığı ortaya çıktı. Bunun ardından Makbule Güllü'nün üvey oğlu Hasan Güllü ve ona yardım eden arkadaşları Gürsal Çetin, Yakup Akdağ ve Mehmet Emin Çalhan hakkında, resmi evrakta sahtecilik, banka ve icra müdürlüğü aracılığı ile dolandırıcılık suçundan dava açıldı. Sanıklar 20 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Prof. Taner Şuer'in oğlu hız kurbanı

    İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fetullah Taner Şuer'in oğlu Emre Şuer yönetimindeki otomobil, aşırı hız yüzünden durakta yolcu almakta olan belediye otobüsüne arkadan çarptı. Kaza sonucunda araçta sıkışan Emre Şuer ağır şekilde yaralanırken, yanında bulunan kız arkadaşı İnci Çömlekçioğlu ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Araç içerisinde sıkışan Şuer, itfaiye tarafından güçlükle kurtarıldıktan sonra hastaneye sevk edilirken yolda can verdi.

    2 milyon dolarlık tarihi eser elegeçirildi

    Mali Şube ekipleri Şişli'de bir eve düzenledikleri operasyonda, aralarında kase, metal hayvan heykelcikleri, metal düğme ve tek kulplu testilerin de yer aldığı piyasa değeri 2 milyon dolar olduğu tahmin edilen Hitit ve Roma dönemine ait 212 parça tarihi eser ele geçirdiler. Eserlerin yurdışına kaçırılması için hazırlık yapıldığını ifade edildi. Olayda, tarihi eserlerle ilgisi olduğu sanılın bir kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

  • ARZU SARI

    Fatih'te 69 Pakistanlı kaçak yakalandı

    Fatih'te, yasadışı yollardan Türkiye'ye girdikleri belirlenen Pakistan uyruklu 69 kişi yakalandı. Polise, Silivrikapı Veledi Karabaş Mahallesi Tekke Maslağı sokaktaki bir evde yabancı uyruklu kişilerin saklandığı yönünde ihbarda bulunuldu. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, söz konusu adresteki 2 odalı evde saklanan ve pasaportları bulunmayan Pakistan uyruklu 69 kişiyi gözaltına aldı.

    Adana'da AK Parti ve CHP'ye molotoflu saldırı

    Adana'nın Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Küçükdikili Beldesi'nde, AK Parti ve CHP Belde Teşkilatları'nın bulunduğu binaya molotofkokteyli atıldı. Şehitlik Caddesi'nde, birinci katında CHP, ikinci katında ise AK Parti belde teşkilatının bulunduğu binaya, sabaha karşı molotofkokteyli atıldı. Camları kırılan binanın duvarlarına bölücü terör örgütü ve elebaşısı lehine sloganlar yazıldığı belirtildi. Saldırıda, ölen ya da yaralananın bulunmadığı kaydedildi.

    Adabank Fatih şubesine molotofkokteyl

    Fatih Millet Caddesi'nde bulunan Adabank Şubesi'ne dün gece henüz belirlenemeyen 2 kişi molotofkokteyli atarak kaçtı. Banka şubesinin camı kırılırken, çıkan küçük çaplı yangın olay yerine gelen polislerce söndürüldü.



  • 12 Ekim 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED