AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K A D I N - A İ L E
Sigarayı çok içen Türk erkeğini
cinsel sorun bekliyor

Pfizer Global Sağlık Direktörü Ivan Levinson, Türk erkeklerinin çok sigara içtiğinin bilindiğini belirterek, Türk erkeklerinin cinsel sorunlardan kurtulmak için sigarayı bırakmaları gerektiğini söyledi. Levinson, cinsel sorunu olanlara utanmamalarını ve doktora gitmelerini önerdi.

  • YAKUP KOCAMAN / LONDRA
    Cinsel bozuklukların büyük hastalıkların habercisi olabileceğini belirten Pfizer Global Sağlık Direktörü Ivan Levinson, cinsel rahatsızlık yaşayanların doktora gitmekten çekinmesinin tehlikeli olduğunu söyledi. Pfizer ilaç şirketinin İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlediği basın toplantısının ardından açıklamada bulunan Levinson, diğer hastalıklardaki gibi cinsel rahatsızlık için de doktora gitmek gerektiğini belirterek, "Utangaçlık ve çözüleceğine inanmaması nedeniyle insanlar cinsel bozukluk için hastahaneye gitmek istemiyor. Bu yanlış" dedi. Konuşmasında Türk erkeklerinin çok sigara içtiğinin bilindiğini belirten Levinson, Türk erkeklerinin cinsel sorunlardan kurtulmak için sigarayı bırakması gerektiğini söyledi. Levinson, "Türkiye'de galiba çok sigara içiliyor. Türk erkeklerine kesinlikle sigarayı bırakın tavsiyesinde bulunuyorum. Sadece erektil bozukluklar (sertleşme) açısından değil. Başka sağlık sorunları açısından da sigarayı bırakmaları gerekir" diye konuştu. Levinson ayrıca, Türk doktorlarının çok başarılı olduğunu vurguladı.

    Hastalığın sebebini öğren

    Cinsel bozuklukların büyük hastalıkların habercisi olabileceğini söyleyen Ivan Levinson, genellikle 40 yaş üzeri erkeklerde görülen sertleşme sorununun, diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon gibi rahatsızlıklar sonucu ve çeşitli ameliyatların ardından ortaya çıktığını belirtti. Pfizer Direktörü, "Hatta bazıları cinsel bozukluk nedeniyle doktora gittiğinde aslında diabet hastası olduğunu öğreniyor" diye konuştu. Cinsel bozukluk yaşayan erkeklerin hastahaneye ve doktora gitmekten çekindiğini belirten Pfizer Global Direktörü Levinson, "Dünyada cinsel problemler için doktora gitmek yaygın değil. Cinsel açıdan problemli olduğumuzu kabullenmekte zorlanıyoruz. Fakat diğer hastalıklardaki gibi cinsel rahatsızlıklarda da doktora gitmek, açıkça anlatmak ve bir an önce tedaviye başlamak gerekiyor. Çünkü sağlıklı bir cinsel hayat insanın en doğal hakkı" dedi. Levinson, cinsel bozukluğa neden olan etkenlerin başında, kan dolaşımının yeterince hızlı olmamasının geldiğini kaydetti.

    Cinsel sorunlara "Cinsel IQ" çözüm getirecek

    Brezilya'nın Sao Paolo Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Enstitüsü'nden Prof. Dr. Carmita Abdo, sağlıklı bir cinsel hayat için 10 sorudan oluşan "Cinsel IQ" geliştirdi. Zeka katsayısı (IQ) kavramından esinlenen Abdo, Cinsel IQ ile kişinin cinsel tutumlarını hem duygusal hem de fiziksel açıdan inceliyor. Sertleşme sorunu yaşayan erkeklere çözüm getirmeyi amaçlayan Cinsel IQ, 600 kişinin katıldığı anket sonucu hazırlandı.



  • 10 Aralık 2004
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED