AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Rosewood'da siyah olmak

Gerçek bir olaydan uyarlanan Rosewood, 1920'ler başında Florida'da bir köyde geçen ırkçı ayaklanma ve katliamı anlatıyor. Filmde John Voight, Ving Rhames gibi usta oyuncular rol alıyor.

CNBC-e ekranlarına bugün gerçek bir olaydan senaryolaştırılarak çekilen çarpıcı bir film geliyor. Özellikle kitle psikolojisinin ortaya çıkarabileceği vahşetin boyutlarını sinematografik bir yaklaşımla aktarmasıyla övgüye değer bulunan film, 1923 yılında ABD'nin güney eyaletlerinden Florida'da bir köyde geçen ırkçı ayaklanma ve sonrasında gelen katliam üzerine yapılmış. Müziklerini John Williams'ın yaptığı filmde, 60'ların fenomen filmi Midnight Cowboy'da Dustin Hoffman'ın karşısında gösterdiği performansla bir anda En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmiş ve Coming Home'daki rolüyle bu ödüle ulaşmış olan John Voight başrol oynuyor. Özellikle magazin maedyasında Angeline Jolie'nin babası olarak tanınan Voight'un başarılı bir oyun sergilediği filmin temasını zenci-beyaz çatışması ve ırk ayrımı oluşturuyor.

Amerika'daki siyahlarin kendi haklarına daha sağlam sahip çıkmalarının ve haklarına sahip çıkarken de aralarında birilerinin giderek kahramanlaşmasının dramatik öyküsünü anlatan filmde, 1923 yılında nüfusunu Afrikalı Amerikalılar'ın oluşturduğu küçük bir Florida kasabasında asılsız bir tecavüz olayıyla galeyana gelen bir beyaz güruh, zencileri hedef alan bir linç girişimine kalkışır. Öfkeli 'beyaz' topluluğun saldırısına uğrayan ve pekçoğu kasabayı terketmek zorunda kalan zencilerden birisi ise, sonunun ölüm olduğunu bile bile kalıp bu insanlarla savaşmak durumunda olduklarını düşünmektedir. Ancak bu girişim olayları daha da büyütecek olay tam bir av-avcı meselesine dönüşecektir. Ölümden kurtulabilen çok küçük bir zenci grup ise bir beyazın yardımıyla köyden kaçmayı başarabilecektir. Resmi açıklamalara göre bu olayda en fazla 6 kişi öldürülür. Olay bir süre sonra örtbas edilir. Ancak üzerinden onyıllar geçtikten sonra, 1983'te inatçı bir gazeteci davayı yeniden gündeme getirir. Gerçeklerin ortaya çıkacağı güne kadar resmi açıklama geçerliliğini koruyacaktır.

Rosewood

Orijinal Adı: Rosewood Yön: John Singleton Senaryo: Gregory Poirier Oyn: Jon Voight, Ving Rhames, Don Cheadle, Bruce McGill, Loren Dean, Esther Rolle, Elise Neal, Robert Patrick Yapım Yılı: 1997 Türü: Aksiyon / Suç / Dram Süre: 140 Dakika Müzik: John Williams
Cnbc-e / 22.00


Şıngırtılı bozuk parayla Türkiye'nin aşk hikayesi

CNN Türk 2 bölümlük Bozuk Para "1 Lira" belgeselini ekrana getiriyor. Cumhuriyetin ilk günlerinden günümüze bozuk paranın hayatımızdaki yerinin ele alınacağı belgeselde, bozukluklarla büyüyen kuşaklar anlatılıyor. Başar Başarır'ın hazırladığı belgeselde Türk insanının bozuk parayla yaşadığı inişli çıkışlı aşk hikâyesi ekrana taşınıyor. Ahmet Sönmez'in yönetmenliğini üstlendiği belgeselin ilk bölümünde, 1923-1950 yılları arasında Türkiye'nin bozuk para serüveni anlatılıyor.
[ 21.05 / CNN TÜRK ]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Silici
John Kruger, "Silici" adıyla tanınmakta olan bir tanık koruma görevlisidir. Tanıkların zarar görmemesi için onlara yeni kimlikler kazandırmaktadır. Programın amacı tanıkları ortadan kaldırmaktır. Ölümcül bir silah kötü güçlerin eline geçince Lee Cullen adlı kadın Kruger'ı bulmak için için çalışmalara başlar. Kruger ise hayatının en tehlikeli göreviyle karşı karşıyadır.
Yönetmen: Chuck Russell Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, James Caan Türü: Aksiyon / Macera
SAMANYOLU / 21.30

Metro
Scott Roper, ukala ve çenebaz bir rehine ara- bulucusudur. Olağandışı ama sevimli tarzı onu San Francisco'nun en gözde arabulucusu yapmıştır. Ancak psikopat bir katille, öldürücü bir kedi-fare oyununda yüz yüze gelince her şey değişecektir. Eddie Murphy, Michael Rappaport ve Michael Wincott'ı buluşturan film, sinema eleştirmenlerinin de beğenisini kazanmıştı.
Orj. Adı: Metro Yön: Thomas Carter Oyn: Eddie Murphy, Michael Rappaport, Michael Wincott, Alan Oliney, Chuck Hosack Türü: Aksiyon/Gerilim Yapım Yılı: 1997 TGRT / 23.00

Öldüren Gerçek
Risa hayatta istediği herşeye sahiptir. Kocası, yakışıklı ve başarılı işadamı Fin Gallagher ve güzel kızı Anita ile mutlu bir yaşam sürmektedir. Bir gece yemek davetinden dönen Risa, yatak odasında Fin'in cesediyle karşılaşır. Dedektif Malloy, Risa'ya kocasının düşmanının olup olmadığını sorar. Risa, Fin'in ilk karısının daha fazla para için onları tehdit ettiğini hatırlar.
Orijinal Adı: Sweet Deception Yönetmen: Timothy Bond Oyn: Jack Scalia, Joan Collins, Joanna Pacula (Gerilim)
ATV / 23.20

Korku.Com
New York'ta dört kişinin benzer biçimlerde ölmesi üzerine dedektif Mike Reilly, bu olayı araştırmak üzere görevlendirilir. Reilly, ilk başta kurbanların ölümüne bir tür virüsün yol açmış olabileceğinden şüphelenir. Kurbanların ortak noktası ise her birinin ölmeden tam 48 saat önce www.fear.com adlı siteye girmiş olmasıdır.
Orijinal Adı: Fear.Com Yön: William Malone Oyn: Stephen Dorff, Natascha McElhone, Stephen Rea (Korku) SHOW / 24.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
İş dünyasının AB değerlendirmesi
Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu'nda 17 Aralık öncesi, Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'u konuk ediyor. Koç'la AKP Hükümeti'ni ve reformları yeterince destekleyip desteklemediğini konuşacak olan Akyol, AB'nin olumlu kararının Türkiye'ye neler kazandırabileceği, Avrupa Birliği ile pazarlık sürecinde Türkiye'nin gücünün ve kozlarının neler olduğu hakkında programda sohbet ediyor konuğuyla.
[20.00/CNN TÜRK]

GÜNDEM AB, KONU BAŞLIĞI AB
Akif Beki'nin sunduğu İskele Sancak'ta da AB var. "17 Aralık'ta ne olacak?" sorusuna cevap aranacak olan programda, gazetemiz yazarı Ali Bayramoğlu ile TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, eski Bakan Hasan Celal Güzel ve gazeteci Ömer Lütfü Mete, Türkiye'nin kaderini etkileyecek tarihe bir hafta kala, AB yolundaki son virajı değerlendiriyor. Programda "17 Aralık'ta ne olacak?", "AB sözünde duracak mı?", "İşler kötüye mi gidiyor?", "Neden tarih yaklaştıkça farklı talepler çıkıyor?" ve "Türkiye bir dayatmayla karşı karşıya bırakılmak mı isteniyor?" gibi sorular cevaplandırılıyor.
[23.15/KANAL 7]

AB'ye girince din elden gidecek mi?
Ufuk Ötesi'nde, Avrupalılık kültürü ile Türk kültürünün birbiriyle uyum sağlayıp sağlayamayacağı tartışılıyor. "AB'ye girince din elden gider mi?", "Yüzyıllardır Müslümanların, Hristiyanların, Yahudilerin kardeşçe yaşadığı Anadolu topraklarındaki çok kültürlülük Avrupa'da sağlanamaz mı?" ve "Diyalogdan neden çekiniliyor?" gibi soruları Prof. Dr. Bekir Karlığa ve yazar Ali Bulaç cevaplandırıyor programda.
[23.50/SAMANYOLU]

Emirhan ve Reyhan'ın sıkıntılı, zor düğünü
Büyük Yalan'da, Emirhan ve Reyhan düğün hazırlıkları yapmaktadırlar. Ancak Ethem esnafa düğüne yardım etmemeleri için haber gönderir. Çeyizini annesinden isteyen Reyhan, Rüksan Hanım'ın çeyizine yaptıklarını duyunca çok sinirlenir. Gelinlik alışverişi yapamayan Reyhan'a Neslişah gelinlik dikmeye başlar, ancak işinden olur. Düğün için mekan bulamayan Emirhan'a arkadaşı elini uzatır. Emirhan, Pınar'dan gelinlik getirmesini ister. Reyhan'ın ailesi olanlar karşısında şaşkındır.
[ 20.00 / ATV ]

Sultan Sofrası yüzleri güldürüyor
Çemberimde Gül Oya'da Hasan Feriha'nın karşısına yüzükle çıkmaya hazırlanmaktadır. Bu arada Sultan Sofrası'nın açılış günü gelip çatmıştır. Canan, Nejat'la kuracağı yuvanın hayali içinde jübile yapmaya hazırlanır. Görücülerin geleceği haberi konağı ayağa kaldırır. Mehmet'in öğretme arzusu Yurdanur'a ilham verir. Bu hevesli öğretmenden ders almak isteyecek birileri olacaktır.
[ 21.50 / KANAL D ]
10 Aralık 2004
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED