YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Kavgayı bırakın

TÜSİAD, hükümetin Cumhurbaşkanı Sezer'le KHK yüzünden çekişmesinin yapısal reformları ve AB konusunu üç ay geciktirdiğini vurgulayarak, istikrarı bozmayın çağrısında bulundu.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Bülent Eczacıbaşı, siyasi istikrarın her şeyden önemli olduğunu belirterek, "Bunu bozmanın bedelini ödeyemezsiniz'' dedi.

TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu ise hükümetin, Türkiye'nin önündeki acil gündem konularına üç ay dokunamadığını, yapısal reformların geciktiğini kaydederek, "AB'ye uyum için gerekli yasal düzenlemeler konusunda uzlaşma sağlanamadı. Yaz aylarını KHK ve benzeri gündem maddeleriyle geçirdik'' dedi.

Bedelini kimse ödeyemez

Eczacıbaşı, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'nin Bodrum'da düzenlediği toplantının açılışında, siyasal reformların gecikmesi ile Türkiye'nin çağın gerisinde kalacağını ifade ederek, ülkenin çağdaş dünya ile bütünleşmesinin yolunun açılması gerektiğini söyledi. Siyasi istikrarın her şeyden önemli olduğunu bildiren Eczacıbaşı, "Siyasi istikrarı bozmanın bedelini ne ülkemiz ne de siz ödeyebilirsiniz. Hep birlikte hedefe ulaşmak zorundayız'' diye konuştu.

Eczacıbaşı, el konulan sekiz bankanın neden oldukları zararın ve bunlar özelleştirilemediği sürece zararlarının her geçen gün arttığını da vurgulayarak, bu konuda kamu vicdanını rahatlatmanın da kolay olmayacağını bildirdi.

AB'yi istemeyenler var

AB ile entegrasyon konusunda yapılması gereken siyasal reformlarda da çok vakit kaybedildiğinin altını çizen Eczacıbaşı, şimdi bu kaybedilen zamanın süratle geri kazanılmasının şart olduğunu söyledi. Eczacıbaşı şunları kaydetti: "AB üyeliğini kendi çıkarlarına aykırı bulan ve bu nedenle karşı çıkanlar vardır. Bunların esas korkusu, serbest rekabet düzeninin hakim olmasıdır" dedi.

KHK'lerle üç ay geçti

TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu ise hükümetin, acil gündem konularına üç ay dokunamadığını, yapısal reformların geciktiğini kaydederek, "Yaz aylarını KHK ve benzeri gündem maddeleriyle geçirdik'' dedi.

Fiyatlarda oluşan sapmanın 2001-2002 yıllarında düzeltilebilecek noktada olduğunu savunan Yücaoğlu, "Ancak petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle ortaya çıkan 1,2 katrilyon liralık gelir kaybı, uzun süre devam ettirilemeyebilir'' diye konuştu. Yücaoğlu ayrıca ABD Temsilciler Meclisi'ne getirilen "Sözde Ermeni Soykırımı'' tasarısına da değinerek, bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

TÜSİAD Bayraktar'ı dinledi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi'nin (YİK) basına kapalı olarak gerçekleşen toplantısında ''iş ahlakı ilkeleri'' başta olmak üzere Türk bankacılık sistemi, Avrupa Birliği'ne (AB) uyum süreci, Türk ekonomisi, Kopenhag kriterlerinin görüşüldüğü öğrenildi. YİK üyeleri, toplantıda, Egebank'ın eski sahibi Hüseyin Bayraktar'ı da dinledi. TÜSİAD üyelerinin ağırlıklı olarak Türk hukuk ve yargı sisteminin gecikmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirdikleri toplantıda, bu alanda yapısal düzenlemelerin süratle devreye sokulmasını beklediklerini dile getirdikleri öğrenildi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, TÜSİAD'ın Erkut Yücaoğlu'nu başkan seçtiğini belirterek, ''TÜSİAD'da seçilen başkan en az iki devre görevini yapar. Şimdiye kadar böyle oldu. Bundan sonra bu geleneği bozar mıyız, bozmaz mıyız bilmiyorum'' diye konuştu.




Kağıda basmak için tıklayın.

İşverene karşı ortak cephe
Çalışma Bakanı Okuyan'ın iş güvencesi için işverene karşı ortak işbirliği çağrısına Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral'den destek geldi. Bayram Meral "Hükümet meydanlara çağırırsa hazırız" dedi.
Kriz kapıyı çaldı
Yeni Şafak gazetesi yazarlarından İstanbul eski Defterdarı Nurettin Canikli, yatırımcılara uyarıda bulunarak, "94 benzeri ekonomik kriz kapıda" dedi.
Memurlar isyan noktasına geldi
Bem-Bir Sen İstanbul Bölge Başkanı Nasuh Özdemir, memurların isyan noktasına geldiğini belirtti. Memur sorunlarını değişik toplantılar düzenleyerek kamuoyunun dikkatini çeken Bem-Bir Sen, bu sefer de bir memurun canlı bir şekilde öldürülmesini tiyatro oyunu şeklinde canlandırdılar. Bem-Bir Sen İstanbul Bölge Başkanı Nasuh Özdemir, sorunların devam etmesi halinde 40 bin üyesi olan Bem-Bir Sen'in hizmet verdiği kurum ve kuruluşlarda işleri yavaşlatma kararı alacaklarını kaydetti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...