YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Yahya 80 milyon doları ne yaptın?

Yahya Murat Demirel, "Egebank hesaplarında yer alan 80 milyon dolar parayı kendisine bağlı şirketlere ve paravan şirketlere kredi olarak aktardığı" iddiasıyla sorgulanıyor. Yüksek tansiyonu olan Demirel, doktor kontrolünde sorgulanıyor.

Ankara DGM Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alınan Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel'in sorgulamasına başlandı. Demirel'in, teşekkül oluşturarak banka hesaplarından 80 milyon doları kendine ait şirketlere ve paravan şirketlere kredi kullandırdığı iddiasıyla sorgulandığı bildirildi. İstanbul'da önceki gün gözaltına alınan Yahya Murat Demirel ile birlikte 8 kişinin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde, "özel bir ekip" tarafından sorgulanmasına dün öğleden sonra başlandı. Olayla ilgili diğer illerde gözaltında bulunan 9 kişinin de Ankara'ya getirileceği kaydedildi.

İmza atmak istemedi

Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nün nezaretinde gözaltında tutulan Yahya Murat Demirel'in, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiğinde üst arama ve nezaret tutanaklarına imza atmak istemediği belirtildi. Oldukça sinirli olduğu bildirilen Demirel'in, "Avukatım olmadan hiçbir şeyi bana imzalattıramazsınız" dediği öğrenildi. Yanında tansiyon, kalp ve sinirleri yatıştırıcı ilaç bulunduran Yahya Murat Demirel'in rahatsız olduğunu bildirmesi üzerine Hacettepe Hastanesi'nden bir doktor getirtildi. İlaçları kontrol ettirildikten sonra Demirel'in bu ilaçlardan almasına izin verildi. Doktorun gözetiminde tutulan Yahya Murat Demirel ile babası Şevket Demirel'in avukatları aracılığıyla görüşmek istediği ancak devlet aleyhinde işlenen suçlar kapsamında sorgulandığı için buna izin verilmediği bildirildi. Olayı soruşturan DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in Yahya Murat Demirel için 4 günlük gözetim süresi vereceği belirtildi. /ANKARA

Gözaltılar 30'u bulabilir

Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi ve İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'nce başlatılan "Kasırga Operasyonu"nda gözaltına alınanların sayısı 30'a yükseldi. Edinilen bilgilere göre; genel müdürlükten İstanbul'a gönderilen 30 kişilik listede adı bulunan bankacılar gece boyunca süren operasyonlar sonrası gözaltına alındı. Demirel'le birlikte İstanbul'da yakalanan sevgilisi Ayşenur Esenler dün sabah Ankara'ya gönderilerek, Ornganize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Böylece "Kasırga Operasyonu" ile Ankara'ya gönderilen kişi sayısı 9'a yükseldi. Bu arada, Mali Şube ekipleri operasyon konusu bankalardan ve gözaltına alınan şahısların evinden topladığı gizli evrakları Ankara'ya gönderdi.

'Baba' amca infaz dedi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yeğeni Murat Demirel'in gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, "Kanunlar neyse o uygulanır. Tabii kimsenin yargısız infaz yapmaması lazımdır" dedi. Demirel, "Bu iddiaların ispatlanması lazımdır. Bunu sadece Murat Demirel olarak söylemiyorum, herkes için söylüyorum. Murat Demirel'in, Demirel adını taşımış olması, ne haksızlığa uğramasına sebep olmalıdır ne de kendisinin birtakım imtiyazlarla teçhiz edilmesine sebep olmalıdır."




Kağıda basmak için tıklayın.

Dersi onlar verdi
Haftalardır eğitim hakları ellerinden alınan Kazım Karabekir Kız İHL öğrencileri, dün sokak ortasında işledikleri temsili dersle yasağı anlamlı şekilde protesto ettiler.
Çocuklara mafya tuzağı
Modern hayatın utanç abidesi olan sokak çocukları, en katı yürekleri bile sızlatacak hikayelerin baş aktörü. Büyükşehirlerde sokakların yığınla tehlikesiyle karşı karşıya olan çocukların her biri 'müstakbel suçlu' olarak aramızda dolaşıyor.
Meclis tasarıyı kınayacak
Yaşam ve ölüm arasındaki çizgi: Deprem En son can pazarı Adapazarı ve Gölcük'te kuruldu. Yarın sınanma sırası belki de bizde. Gözlerimizi şafaklara mıhladık. Kulağımız yer altından yükselecek çığlıkta. Tüm akıllara takılan soru işaretleri ise, "Ne zaman deprem olacak?"
'Türkiye çok geç kaldı'
Prof. Dr. Hasan Köni, İncirlik konusunda ABD'ye müeyyide uygulamanın zorluğuna işaret ederek, "Türkiye müeyyide için çok geç kaldı" dedi.Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, Türkiye'nin Ermenistan ve ABD'ye yaptırımlar uygulamasının uzak bir ihtimal olduğunu söyledi. Hasan Köni, bu tür kararların uygulanmasının çok zor olduğunu belirterek, buna "Türkiye'nin her alanda Amerika'ya olan bağımlılığı"nı gerekçe gösterdi. Köni, Yeni Şafak'a yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin sadece iç siyasetini değil, dış siyasetini de Amerika'ya dayandırdığını belirtti. Türkiye'nin kendisine söylenen herşeyi yaptığını hatırlatan Köni, "Savunma alanında NATO'ya bağımlı. NATO'nun geliştirilmesi için faaliyet gösteriyor. Silah modernizasyonunda Amerika'ya bağımlı. Yakında Türkçe eğitimi bırakarak İngilizce eğitim dönemine geçecek. Amerikalı öğretim üyeleri üniversitelerde ders veriyor. Bir çok yatırım için Amerika'dan para bekleniyor. Türkiye'nin Amerika'ya karşı yaptırım uygulaması, çok zor bir ihtimal" dedi. Ermeniler'in tarihte yaşadığı soykırım iddialarının, Ermenistan devletini ilgilendirmediğini belirten Köni, Ermenistan'ın bu olayı kullanarak uluslararası alanda kimlik arayışına girdiğini söyledi. Birçok Ermeni'nin 'soykırım' iddiası arkasına sığınarak bir "Ermeni kimliği" bulduğuna dikkat çeken Köni, "Ermeniler bu olay sayesinde, Yahudiler gibi kendilerine daha geniş bir hareket alanı oluşturdu. Birçok dostlar edindi" dedi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...