YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Mahkemede şaştı

Yahya Murat Demirel video kayıtları eşliğinde yapılan çapraz sorguda suçunu itiraf etti. Savcılıkta bankayı boşalttığını inkar eden Demirel, mahkemede tehditler savurdu.

Yahya Murat Demirel, 5 batık bankaya el konulacağı istihbaratının kendisine bir gün önceden ulaştırıldığını çapraz sorgusunda itiraf etti.

Egebank'ın içinin boşaltıldığı gün güvenlik kameralarının kayıtları izlettirilen Demirel, polisteki ifadesinde, "O gün özel eşyalarımı toplamak için bankaya gitmiştim" demekle yetindi. Demirel'in polisteki bu ifadesi Emniyet yetkililerince bankalara el konulacağının Demirel'e sızdırıldığının kanıtı şeklinde yorumlanırken, Demirel'in o geceki telefon kayıtlarının da incelemeye alındığı bildirildi.

Telefon kayıtları incelemeye alındı

Ankara Emnyet Müdürlüğü'ndeki 4 günlük sorgusunde Demirel'e, 5 batık bankaya el konulduğu günün gecesi Egebank Genel Merkezi'ne saat saat 24.00'te elinde çantalarla neden geldiği soruldu. Geceyarısı Egebank'a geldiği ve 04.30'sularında elinde çantalarla bankadan ayrıldığı görüntülerinin izlettirilmesi üzerine Demirel, "O gece özel eşyalarımı almak üzere bankaya geldim" şeklinde konuştu. Demirel'in bu yanıtı üzerine polis "Bankalara el konulacağı bilgisi o halde size önceden ulaştı" dedi. Demirel ise, polisin bu saptaması üzerine köstebeğin adını vermedi. Polis şimdi sözkonusu gece Demirel'in telefon kayıtlarını incelemeye aldı.

Savcılıkta inkar etti

Ankara DGM Başsavcılığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yahya Murat Demirel, Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel'e verdiği ifadesinde, yaptığı işlemlerin yasal olduğunu ve kendisinin cebine ya da hesabına hiç para girmediğini kaydetti.

"Banka çalışanlarının, paraları bankadan kaçırırken kameraya yakalanması" ile ilgili olarak, "Ben o gün yoktum. Bir gün önce Avrupa'ya gitmiştim ve o yönde de herhangi bir talimatım yoktur" dediği ifade edildi.

Zanlıların, banka yeminli murakıplarınca hazırlanan raporu taraflı olarak değerlendirdikleri ve banka üst düzey yöneticisi olan şahısların, elamanlarına baskı yaptıkları iddiasını kabul etmedikleri bildirildi. Demirel'in, "yatla kaçacaktı" iddiasını da kabul etmediği kaydedildi.

Hepinizi süründüreceğim diye tehdit etti

Rahatsız olan Yahya Murat Demirel'in 2 saat süren sorgusu sırasında bir hap içtiği öğrenildi. Savcı Yüksel'in, Demirel'in de aralarında bulunduğu 5 kişinin ifadelerini aldığı, diğer 4 kişinin ifadelerini ise Şemsettin Özcan ile Hakan Kızılaslan'ın aldığı belirtildi. Bu arada, Yahya Murat Demirel'in avukatı Suat Çelebi, Ankara DGM'ya, "soruşturmada Ankara DGM'nin yetkili olmadığı" yönünde bir dilekçe verdiğini söyledi.

Öte yandan, Yahya Murat Demirel, Savcı Yüksel'e ifadesini verdikten sonra DGM'nin savcılık katında bekletilirken, "Bana yaptıklarınızın cezasını vereceksiniz. Sizi süründüreceğim. 4 gündür bana işkence yapıyorsunuz, yeter. Aşağıda 250 avukatım bekliyor. Avukatlarımın yukarı çıkmasına izin vermiyorsunuz. Fotoğraflarınızı çektim. Bana elinizi bile dokunduramazsınız" diye bağırdı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...