YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Rektör, sınırı aştı

Alemdaroğlu, üniversitenin yeni eğitim yılı açılışında yine hırçın tutumlarıyla dikkat çekti. Konuşmasında 'sınırları' aşan Alemdaroğlu, ABD ve Almanya'yı 'kökten dinci' akımları desteklemekle suçladı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, yeni öğretim yılının açılışında yine dine ve dindar kişilere kin kustu. Alemdaroğlu, Fethullah Gülen ve Adnan Oktar'ı, "sapık fikirli kişiler" olarak nitelendirdi. Alemdaroğlu'nun, Başbakan Ecevit'in kutlama mesajını alkışlarken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kutlama mesajına tepkisiz kalması dikkat çekti.

İstanbul Üniversitesi yeni eğitim-öğretim yılına törenle başladı. Açılış törenine Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile Bochum Üniversite Rektörü Ernst-Ulrich Huster, Köln Üniversite Dekanı J. Koebke ve Tübingen Üniversite Dekanı Muharrem Satır katıldı. İ.Ü. Rektörü Kemal Alemdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada inançlı kesimleri hedef aldı. Fethullah Gülen'i 'çarpık düşünceleri ile Türkiye'yi ortaçağa sürüklemekle' suçlayan Alemdaroğlu, inançlı kesimleri temiz insanları kandırmaya yönelik çalışmalar yapmakla suçladı.

Almanya ve Amerika'ya suçlama

Almanya ve ABD'nin etnik ve dinsel hareketleri desteklediğini de iddia eden Alemdaroğlu, Almanya'nın 'kökden dinci gruplara' hoşgörü içerisinde davrandığını, ABD'nin ise Türkiye'de 'kökden dinciler'e ılımlı İslamcılar olarak bakıldığını ve Türkiye'den kaçanlara sahip çıktığını iddia etti.

Gül'ü eleştirdi

Siyasal İslamın her türlü söylem ve eylemine karşı İstanbul Üniversitesi mensupları olarak başlatılan kararlı tavrın devam edileceğine dikkat çeken Alemdaroğlu, MHP Milletvekili Mustafa Gül'ü de sert bir dille eleştirdi. Alemdaroğlu, kendisi hakkında başlatılan Araştırma Komisyonuna başkanlık yapan Gül'ün anayasayı çiğnediğini iddia etti.




Kağıda basmak için tıklayın.

Mahkemede şaştı Yahya Murat Demirel video kayıtları eşliğinde yapılan çapraz sorguda suçunu itiraf etti. Savcılıkta bankayı boşalttığını inkar eden Demirel, mahkemede tehditler savurdu.
Sezer YÖK'ü topa tuttu

Başörtüsü İlahiyat'a alınmadı

Jeoloji hayatımızda

Alemdaroğlu'na ders verdi
İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'ndan sonra kürsüye gelen Turizm Bakanı Erkan Mumcu, sakin olarak başladığı konuşmasında, sözü Rektör Alemdaroğlu'nun "özgürlükler kaosu" tanımlamasına getirdi. Bakan Mumcu, "özgürlükler kaosu" tanımlamasının kendisine göre retorikten ibaret olduğunu belirterek, Türkiye gerçeğine hiçbir şekilde tekabül etmediğini söyledi. Türkiye'nin temel sorunu özellikle düşünce ve ifadenin özgürlüğe kavuşamaması sorunu olduğunu anlatan Mumcu, salonda büyük alkış alan konuşmasına şöyle devam etti: "Özgürlükler kaosu gibi sadece retorikten ibaret olan bir söz söylenmesini doğrusunu isterseniz üniversite kürsüsüne yakıştıramadığımı ifade etmek istiyorum. Türkiye bütün sorunlarını özgürce tartışmak durumunda. Özellikle üniversite kürsüsünde tartışmak durumunda. Üniversite özgürlüğün beşiği olmak durumunda. Üniversite özgürlüklerinin kısıtlandığı bir yer olarak önerilemez. Hiçbir şekilde bizden farklı düşünenlerin yok olmasını istemek gibi bir hakka sahip değiliz.Üniversite var oluşunu özgürlüklere borçludur. Özellikle düşüncenin ve ifadenin özgürlüğüne borçludur."

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...