YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Rest üstüne rest

Köşk ile hükümet arasında KHK krizi tırmanırken, Cumhurbaşkanı Sezer, iki kararnameyi daha incelemeye aldı. Sezer, NATO Akaryakıt Daira Başkanlığı ile ilgili kararnameyi de askıya aldı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile hükümet ortakları arasındaki kararname krizi her geçen gün yeniden tırmanıyor. Önceki gün Meclis'in açılışında yaptığı konuşmada, hükümetin her konuda kararname hazırlamasının Anayasa'ya aykırı olduğunu üstüne basa basa vurgulayan Sezer, hükümetin iki kararnamesini iade ettikten sonra iki kararnameyi de incelemeye aldı. Sezer, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde oluşturulmaya çalışılan NATO Akaryakıt Daire Başkanlığı ile ilgili kararnameyi de bir aydan beri imzalamıyor.

Sezer'in beklettikleri

Kıyım kararnamesinin ardından yine Devlet Memurları Kanunu'nun 59. maddesinde yapılacak değişiklikle ilgili kararnameyi de incelemeye alan Sezer'in, özellikle müfettişlerin ve genel müdürleri atama, yükselme ve görevden alınmasına ilişkin prosedürün Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle bu kararnameyi de imzalamayacağı öğrenildi. Sosyal Güvenlik Kurumları'nın tek çatı altında toplanmasına ilişkin kararnameyi de henüz onaylamayan Sezer'in son olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan bir kararnameyi imzalamayacağı öğrenildi. Milli Savunma Bakanlığı ile Petrol Ofisi arasında ortak yönetimle oluşturulan NATO Akaryakıt Ünitesi'nin Petrol Ofisi'nin özelleştirilmesinden sonra Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması sebebiyle hazırlanan kararnamede, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde NATO Akaryakıt Daire Başkanlığı oluşturulması öngörülüyor. Kararnamede, kurulacak bu birimde çalışanlara da Devlet Memurları Kanunu'daki disiplin cezalarının uygulanacağı öngörülüyordu.




Kağıda basmak için tıklayın.

Ecevit, kafa karıştırdı
Başbakan Ecevit'in Meclis açılış töreninden sonra topladığı Meclis grubunda, milletvekillerini kırsal alanda çalışma yapmaya davet etmesi "erken seçim" sinyali olarak değerlendirildi.
AB'nin anahtarı FP
FP Genel Başkanı Recai Kutan, AB ülkeleri ziyareti sırasında hiç kimsenin kendilerine laiklik dersi veremeyeceğini belirterek, görüşlerinin AB tarafından da takdir gördüğünü söyledi.
DYP'den 'Tatil' muhalefeti
DYP, Meclis'in tatilde olduğu 10 gün boyunca büyükşehirlerde muhalefet yapacak. DYP lideri Tansu Çiller, partili milletvekillerine 'muhalefet çizgisi yükselmiş güçlü bir muhalefet partisi olarak' çalışmaları yönünde talimat verdi. Bu doğrultuda milletvekilleri 7 gruba ayrılarak büyükşehirlerde, parti teşkilatları, sivil toplum örgütleri, esnaf ve yerel basını ziyaret edecek. DYP'li milletvekilleri Meclis'in tatilde olduğu dönemde Ankara, Bursa, Kayseri, Antalya, Manisa, Adana ve İçel'de çalışma yapacaklar. DYP'lilerin 7 ili kapsayan gezisi 5-6-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Genel başkan yardımcılarının başkanlığında bu illeri gezecek olan milletvekilleri, 14 Mayıs 2000 tarihinde başlatılan üye kayıtlarının yenilenmesi ve yeni üye kayıtlarını son durumunu hakkında rapor hazırlayarak genel merkeze bilgi verecekler.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...