YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Milli Takımlar Patronu Şenol Güneş, İsveç maçının galibiyet sırrını açıkladı

ÖLÜMÜNE OYNARIZ

Takımda önemli eksikler bulunduğunu da vurgulayan Güneş, "Ancak, onlara sığınacak durumda değiliz. İsveç'i takım oyunu ve takım ruhu ile aşacağız" dedi...

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, İsveç ve Azerbaycan ile yapacakları 2002 Dünya Kupası Eleme maçları öncesi bir değerlendirme toplantısı yaptı. Güneş, yardımcıları Ünal Kahraman, Mehmet Kulaksızoğlu ve menacer Can Çabanoğlu'nun da bulunduğu toplantıda iki milli maçla ilgili stratejilerini anlattı:

Silahımız takım oyunu

"İsveç ve Azerbaycan karşısındaki silahımız, takım oyunu, takım ruhu ve kazanma hırsı olacak. Bu önemli maçlarda bazı oyuncularımız sakat ve cezalı. Ancak böyle bir bahanenin arkasına sığınamayız. Takım oyunu ve taktikte üstünlük sağlayarak İsveç engelini aşacağız.

İsveç güçlü ekip

İlk rakibimiz İsveç'in, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda büyük başarılara imza attığını hatırlatan Güneş, "Güçlü bir takım, birçok yıldızı Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde top oynuyor. Elemelerde yaptıkları 8 maçta 7 galibiyet, 1 aldılar" dedi. Milli çalıştırıcı, kadroya rakibin hızlı ve tempolu oyununu bozacak elemanları dahil ettiğini, Andersson'u durdurmak için ise Beşiktaşlı Erman'ı tercih ettiklerini söyledi.

Hedef 2 maçta 6 puan

İki maça da kazanmak için çıkacaklarını söyleyen tecrübeli hoca, "İki maçı da kazanmayı çok istiyoruz. Hedefimiz 6 puan. Ancak 2 maçtan 4 puanla ayrılmayı da kayıp olarak görmüyoruz. Çünkü hem rakip sahada puan alacağız, hem de rakiplerimizin kendi sahasında puan kaybetmesini sağlamış olacağız" diye konuştu.

Yüreğimizle oynayacağız

İsveç'in sert ve havadan futbolu sevdiğini kaydeden Şenol Güneş, İsveç ve Azerbaycan maçlarında sahada yüreklerini koyarak oynayacaklarını söyledi. Güneş, "Takım oyununun yanı sıra, çok iyi bir motivasyonla birlikte ölümüne oynayarak sonuca gideceğiz" dedi.

Hakan, Hakan olursa

"Hakan Şükür, Milli Takım'ın önemli kozlarından. Şu ara İnter'de istediği futbolu oynayamıyor. Hakan, eğer Hakan gibi oynarsa, yalnızca futbolu düşünürse kendisini de kurtarır, Milli Takım'ı da. Hakan ile birlikte forma giyecek tüm futbolcular kora kor bir mücadele sergileyeceğiz..."

 
Spor Yazarları

Ali Gümüş :
Sydney'den Dönerken




Kağıda basmak için tıklayın.

SCALA ÇARESİZ
Son iki maçta 10 gol yiyen Beşiktaş'ta sorun çözülemiyor. İtalyan hoca "Futbolcularım yaptığımız çalışmaları sahaya yansıtamıyor" dedi.
Trabzon'da atan atana
İlk 7 hafta geride kalırken, Bordo-Mavili takımın attığı 14 gol, 9 futbolcudan geldi. Hami ise yine zirvede yeraldı.
Gori: Özür dilemezse gider
Fiorentina Başkanı Cecchi Gori ile Fatih Terim arasında bugünlerde kara kediler dolanıyor. Gori'nin basın yoluyla gönderme yapmasına Fatih Terim yine basın yoluyla açıklama yapmıştı. Terim'in açıklaması üzerine küplere binen Fiorentina başkanı Gori bu kez zehir-zemberek açıklamalarda bulundu. Corriere dello Sport Gazetesi'nin haberine göre Gori, "Terim benden özür dilemek zorunda. Terim'i ben seçtim ama aldığımız zaman böyle yapacağını anlamış ve bunu meslektaşlarıma söylemiştim" dedi. Öte yandan, birçok İtalyan gazetesi, Parma karşısındaki futboluyla Fiorentina ve Terim'e övgüler yağdırırken, zirvedeki bu tartışmanın takıma zarar vereceğini vurguluyor. Ligin ilk haftasını değerlendiren gazeteler Hakan Şükür'ü ise haftanın en kötü sporcuları arasına koydu.
Önceki akşam geç saatlerde Türkiye'ye gelen Fiorentina Teknik Direktörü Fatih Terim, havaalanındaki basın mensuplarına kısa açıklamalarda bulundu. Öncelikle Parma-Fiorentina maçının yorumunu yapan Terim, "Bildiğiniz gibi Parma ile sahasında oynadık. İyi mücadele ettik. hücum futbolu düşündük. Parma'ya karşısı sahasında maçın son dakikasına kadar da galip durumda idik. Ancak penaltı golü ile maçı berabere tamamladık. Futbol olarak takımdan memnunum. En azından puanlı bir başlangıç oldu" dedi. Terim, Gori'nin açıklamaları için de, "Bir ailede ufak-tefek tartışmalar olur. Benim kimse ile bir problemim yok. Daha yolun başındayız. İstifa gibi bir şeyi aklıma bile getirmedim" diye konuştu.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...