YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Başörtüsü İlahiyat'a alınmadı

Ankara Üniversitesi'nin ardından başörtüsü yasağı dün Atatürk Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi'nin İlahiyat Fakülteleri'nde boy gösterdi. Öğrenciler yasağı oturma eylemi yaparak kınadılar.

2000-2001 eğitim-öğretim yılı özellikle başörtülü öğrenciler açısından sıkıntılı başladı. Ankara Üniversitesi'nin ardından, başörtüsü yasağı dün İlahiyat Fakülteleri'ne de sıçradı. Dün Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`ne gelen öğrenciler başörtüsü taktıkları gerekçesiyle okullarına alınmadılar.

Atatürk Üniversitesi (A.Ü) İlahiyat Fakültesi`nde başörtülü oldukları gerekçesiyle derslere alınmayan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, oturma eylemi başlattı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz`ın ``Kılık-Kıyafet Yönetmeliği``nin üniversitede tavizsiz uygulanması yönündeki talimatı üzerine, dün sabah saatlerinde İlahiyat Fakültesi`nde başörtülü olarak derslere girmek isteyen öğrenciler okula alınmadı. Bunun üzerine türbanlı öğrencilerden oluşan bir grup, fakülte binası önünde sessiz şekilde oturarak beklemeye başladı. Bekleyen öğrencilerin dağılmaları yönünde bir konuşma yapan İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vahdettin Başçı, öğrencilerin kurallara uygun şekilde okula gelmeleri halinde herhangi bir sorun çıkmayacağını söyledi.

Güvenlik görevlileri engelledi

Dokuz Eylül Üniversitesi (D.Ü) İlahiyat Fakültesi`ne gelen başörtülü öğrenciler de dün okula alınmadı. Hatay semtindeki İlahiyat Fakültesi`ne gelen türbanlı öğrenciler, fakülte binası girişinde, güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadılar. Bunun üzerine türbanlı bir grup öğrenci ile bu öğrencilere destek veren bazı erkek öğrenciler de okula girmeyerek bina önünde beklemeye başladılar.

Bu sırada, bina girişine gelen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Önkal, öğrencilerden anlayış göstererek derslerine devam etmelerini isteyerek, ``Bu yasak üniversitelerin çeşitli birimlerinde 2 yıldan bu yana uygulanıyor. Bu süre zarfında İlahiyat Fakülteleri`nde bir geçiş dönemi düşünüldü, ancak bu geçiş dönemi sona erdi. Bu nedenle bu yasağı uygulamak zorundayız`` diye konuştu.

Dekan: Taviz vermelisiniz

YÖK ve rektörlüğün kurallarını uyguladıklarını ifade eden Önkal, bu yasağa uymayanlar hakkında da idari işlem veya tahkikat başlatabileceklerini ve öğrencilerin bunu bilmesinde yarar olduğunu kaydetti.

Bazı öğrencilerin "Bazı İlahiyat Fakülteleri'nde bu yasak uygulanmıyor" demeleri üzerine Önkal, "Üniversite rektörlüğü bana 'Bu yasağı uygula' diyor ben de uyguluyorum. Hakkınızda cezai işlem yapılır ve siz büyük zarar görebilirsiniz. Lütfen anlayış gösterin, adına feragat mı dersiniz, taviz mi dersiniz bilemem ama yardımcı olmanızı istiyorum" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...