YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


BEBEK KATİLLERİ

Filistin'de ölenlerin sayısı 57'ye çıktı. Çatışmalar dün de devam ederken İsrail askerleri, katledilen çocukların görüntülerini dünyaya duyuran gazetecilere saldırdı. İki gazeteci ağır yaralı.

Sabra ve Şatilla katliamının sorumlusu ve İsrail muhalefet lideri Ariel Şaron'un Kudüs'te Harem-üş Şerif'i provoke amaçlı ziyaretiyle başlayan ve İsrail ordusunun ağır silahlarla katliama giriştiği Filistin'de ölü sayısı 57'ye çıktı. Çatışmalar dün de devam ederken İsrail askerleri gazetecilerin katliamı görüntülemelerini engelliyor.

İsrail ordusu normal mermilerin yanısıra Kobra helikopterleri, roketatarlar ve tanklarla Filistinli sivillere saldırıyor. Öldürülenlerin çoğu savunmasız çocuklar. Muhammed el-Durah gibi, babasının yanıbaşında vurulan ve medyada günlerce resmi yayınlanan çocuk, Samir gibi, kopra helikopterinin açtığı yaylım ateşinin kurbanı olan çocuk ve gaz bombalarının ve kurşunların hedefi haline gelen birkaç aylık bebekler dünyayı dehşete düşürdü. Sokaklara dökülüp Filistinliler'in saflarında yer alan İsrailli Araplar ve Hristiyanlar da, İsrail askerlerinin hedefi oldu. Şu ana kadar İsrailli Araplar 9 kayıp verirken, Hristiyanlar 3 kayıp verdi.

Ölümler dün de sürdü

İsrail ile Filistinliler arasında ateşkes sağlandığı yolundaki açıklamalara karşın çatışmalar dün de devam etti. Gazze yakınlarında 1 Filistinli genç İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu öldü. İsminin Fehmi Amunnah olduğu öğrenilen 20 yaşındaki gencin ölümüyle bölgedeki şiddet dalgasında hayatını kaybedenlerin sayısı 57'ye yükseldi.

Bu arada Batı Şeria'nın Nablus kentinde yine silahlar ateşlendi. Bölgeden gelen haberlere göre, Nablus'ta, ölen Filistinliler'den birinin cenaze töreni sırasında Nablus'ta tek küçük İsrail yerleşim bölgesindeki karakoldan Filistinliler'in üzerine ateş açıldı. İsrail ordusu, Batı Şeria'da Filistinliler'le İsrail askerleri arasındaki çatışmaların alevlendiği Ayoş kavşağından dün çekildi. Görgü tanıkları, İsrailli bir yetkilinin "savaş alanı" olarak tanımladığı, Filistin kontrolündeki Ramallah kenti yakınında bulunan kavşaktaki askerlerin çadırlarını ve diğer malzemelerini topladıklarını söyledi. Bölgedeki Reuters muhabiri de askerlerin yakındaki üsse doğru gittiğini belirtti.

Askerler gazetecilere saldırdı

Ortadoğu'da giderek şiddetlenen olayların ardından, bölge haber ajanslarının merkezi haline dönüştü. İsralli askerler, Filistin'deki katliamı an be an yayınlamaya çalışan gazeteci ve kameramanlara da saldırdı. Saldırılarda batılı basın ajansları adına çalışan iki Filistinli ağır yaralandı.

Amerikan ABC adına çalışan Amir el-Cabiri başından, diğer bir kameraman Mazen Dana ise, omuzundan aldığı yara ile ağır yaralandı. İsrail askerleri, medya mensuplarına baskı yaparak Filistinliler'i olayların faili ve öldürülmeleri gereken teröristler olarak göstermelerini istiyor. İsrail Filistinli kameraman ve gazetecilere karşı saldırıları yalanladı ancak gazetecilerin dünyayı kendilerine karşı kışkırmakla sorumlu tuttu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...