YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


MUSİAD Ekim'e
damgayı vuracak

Kuruluşunun onuncu yılını kutlayan MÜSİAD, onuncu yıl etkinliklerini 8. Uluslararası Fuarı ile birleştirerek Ekim ayının son haftasına damgasını vurmaya hazırlanıyor

Bu yıl kuruluşunun onuncu yılını idrak eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD, 26-29 Ekim 2000 tarihlerinde Avrasya'nın en büyük uluslararası fuar merkezi olan Yeşilköy'deki Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştireceği "8. MÜSİAD Uluslararası Fuarı" nı yoğun bir programla sunacak.

Onuncu yıl resepsiyonu

5 Mayıs 1990 tarihinde yaş ortalaması 33' ün altındaki bir grup işadamı tarafından kurulan ve bugün 27 ayrı ildeki teşkilatları ve 2 bin 500 civarındaki üyesiyle Türkiye' nin en yaygın ve örgütlü işadamları derneği durumuna gelen MÜSİAD, kuruluşunun onuncu yılı münasebeti ile 23 Ekim 2000 tarihinde İstanbul Hyatt Regency Oteli' nin balo salonunda bir resepsiyon verecek.

Ekonomi basınına başarı ödülleri verilecek

Bu yıl MÜSİAD'ın kuruluşunun 10. yılı münasebeti ile dernek, "Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" verecek. On ayrı kategoride birer esere ödül verecek olan organizasyon Türkiye'de resmi bir yönetmeliği olan birkaç yarışmadan birisi olma özelliğini de taşıyor.

Fuarda partner ülke Ürdün

Son dört fuarını bir partner ülke ile birlikte organize eden MÜSİAD'ın bu yıl yapılacak olan Sekizinci Uluslararası Fuarı'nın partner ülkesi ise Ürdün. Fuardan geniş bir stand alacak olan Ürdün aynı zamanda kalabalık bir işadamları heyetiyle ülkemizi ziyaret edecek.

Görkemli bir törenle açılacak

MÜSİAD, "8. Uluslararası MÜSİAD Fuarı" nda da çevreye en duyarlı üyesine özel bir ödül verecek.

Onuncu yılında Sekizinci Uluslararası Fuarı'nı gerçekleştiren MÜSİAD fuarın açılışını 26 Ekim Perşembe günü görkemli bir törenle yapacak.

Geçen yıl beş kıtadan, 16 ülkeden 180 firmanın katıldığı ve 28 ülkeden toplam 150 bin ziyaretçinin gezdiği MÜSİAD Fuarı'nın bu yıl yapılacak olan sekizincisine, ülkede yoğun şekilde süren ekonomik krize rağmen 250 firmanın iştirak etmesi bekleniyor.

İhtisas fuarları

Fuarın "MUMAC 2000" kısmında takım tezgahları, elektronik ürünler, otomotiv ve otomotiv yan sanayii ürünleri sergilenirken, "MUSCON 2000" kısmında ısıtma sistemleri, mobilya, mermer, cam ürünler, plastik ve plastik ürünleri, "MUTEX 2000" kısmında tekstil ürünleri, hazır giyim, iç giyim, tekstil ve giyim sanayi donanımları, ayakkabı, halı, deri giysiler ve deri ürünler, "MUFOPACK 2000" kısmında ise yiyecek-içecek, ambalaj baskı makinaları, ambalaj malzemeleri, ambalaj teknikleri ve makinaları sergilenecek.

Zengin program

Türkiye' ye gelen misafir işadamları fuar organizasyonunun yanısıra zengin programlarla ağırlanacak. 25 Ekim Çarşamba günü Semiramis gemisi ile yemekli Boğaz turu yapacak olan misafir işadamları aynı gün öğleden sonra Sultanahmet Camii ve meydanını gezecekler. Aynı gün akşam MÜSİAD'ın Radisson SAS Oteli'nde vereceği "Hoşgeldiniz Yemeği"ne iştirak edecek olan misafir işadamları programda MÜSİAD'ın 10. Multivizyon filmi "Rahmet Nesli" isimli filmi de izleyebilecekler.




Kağıda basmak için tıklayın.

Enflasyon tam gaz
Hükümetin enflasyon hedefi yılın 9. ayında aşıldı. Bu yılın 9 ayında enflasyon rakamları, toptan eşyada yüzde 23.7, tüketici fiyatlarında yüzde 26.9 oldu.
Geç kalan önlem
Bankacılık Üst Kurulu, devlete devredilen içleri boşaltılmış 8 bankadan sonra yeni bankaların içlerinin boşaltılmasından haberdar olmak için erken uyarı sistemi getiriyor.
İtalya'da 38 milyon abone
Türkiye'de İş Bankası ile oluşturduğu konsorsiyumla GSM 1800 bandında faaliyet gösterecek olan Telecom İtalia'nın (TIM) 20 milyon 625 bin abone ile en büyük paya sahip bulunduğu İtalya'da cep telefonu kullananların sayısı 38 milyonu buluyor.
Cep telefonu teknolojisiyle 15 yıl önce tanışan İngiltere'de, 1998 yılında 13 milyon, 1999'da 23 milyon olan cep telefonu abone sayısı, 33 milyona ulaşmış durumda.
10 milyon nüfuslu Belçika'da ise 3 milyon cep telefonu abonesi bulunuyor. Nüfusu 8.2 milyon olan Bulgaristan'da ise tek GSM operatörü "Mobiltel'' abone sayısını 6 yıl içinde 50 binden 500 bine kadar yükseltmeyi başardı.
Aylık ortalama gelirin 200 Alman Markı olduğu Bulgaristan'da cep telefonları, hem görüşme ücretleri hem de telefon cihazları son derece pahalı olmasına rağmen, özellikle gençler tarafından büyük ilgi görüyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...