YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


CİMBOM DÜNYA DEVİ

Galatasaray'ın dünya futbolundaki önlenemez yükselişi devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar, bir ilke imza atarak dünyanın en iyi ikinci takımı oldu

Süper performans

UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı müzesine götüren Galatasaray'ın zirveye tırmanışı sürüyor. Sarı-kırmızılılar, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun yaptığı değerlendirmede dünyanın en iyi futbol takımları sıralamasında, eylül ayındaki başarılı performansıyla 2 basamak birden çıkarak, 2. sıraya yerleşti.

Bayern'e geçildi

Galatasaray'ı sadece 313 puanla Bayern Münih geçebilirken, Real Madrid 303 puanla üçüncülüğü elde etti. Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Monaco 22. sıradaki yerini korurken, Glasgow Rangers 11, Sturm Graz ise Beşiktaş ile birlikte 54'üncü durumda bulunuyor.

Başkandan övgü

İlk kez bir Türk takımı sıralamada 2.'liğe yükselirken, Sarı-kırmızılılar için IFFHS'nin raporunda "G.Saray sansasyon yarattı'' değerlendirmesine yer verildi. IFFHS Başkanı Alfredo Pöge, raporunda, "Türk ekibi, Brezilyalı, Rumen ve Türk yıldızları ile parlak bir futbol oynuyor'' dedi.

 
Spor Yazarları

Güray Soysal :
Boynumuz bükük
Lokman Köse :
Hesabı kim verecek?
______________Oku »
______________Oku »
Kamil Anahar :
"Fatih" gibi kal




Kağıda basmak için tıklayın.

GÜNAH KEÇİSİ OLDUM
Milliler sıkıntılı
İMPARATORUN SAVAŞI
Fiorentina Başkanı Gori'nin kaprislerine boyun eğmeyen Terim, ödün vermeyeceğini tekrarladı. Her şey Terim yarın İtalya'ya döndükten sonra netlik kazanacak.
Fiorentina Teknik Direktörü Fatih Terim'in onur savaşı sürüyor. Tirol maçı sonrası Başkan Gori'nin "Trapattoni olsaydı elenmezdik" sözleriyle başlayan gerginlik her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Fiorentina'nın Parma karşısındaki mükemmel futbolundan sonra Terim'i destekleyen İtalyan gazeteleri, dün uzlaşma çağrısı yaptılar.
İtalyan basınında ortak görüş olarak iki ismin de kendilerinden biraz ödün vermesi gerektiği belirtiliyor. Terim'in, "İlkelerimden ödün vermem'' diyerek, özür dilemeyeceğini ima etmesi, Gori'nin de "Yaptığı çok ciddi bir şey. Özür dilemesi gerekiyor. Daha sonra yönetim kurulu karar verecek'' demesi sonucunda bir yere varılamayacağı kaydediliyor.
Yarın Floransa'ya dönecek olan Terim, verilen haberlere göre, sadece Antognoni ile bir kez telefonda konuştu. Terim'in, döndüğünde yardımcısı Müfit Erkasap'tan gelişmeler ve çıkan haberler hakkında bilgi alacağı belirtildi. Bu arada, tüm eleştirilere rağmen istifa etmeyeceğini ifade eden Başkan Gori, takım kurmak için yeteri kadar oyuncu aldığını söyledi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...