YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Amaç toprak kazanmak

Washington'da temaslarını sürdüren TBMM heyetinde bulunan İrtemçelik, "Fanatik Ermenilerin sözde soykırım tasarısındaki niai amaçları Türkiye'den toprak talep etmek" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki sözde Ermeni soykırımı tasarısına karşı ABD'li muhataplarına Türkiye'nin hassasiyetini anlatmak üzere Washington'da bulunan TBMM heyeti üyesi ANAP Milletvekili Mehmet Ali İrtemçelik, fanatik Ermenilerin nihai amacının Türkiye'den toprak kazanmak olduğunu söyledi.

Heyetin, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan İrtemçelik, daha önce bu hesabı yapan başkalarının da olduğunu belirterek, bu süreç dahilinde Türkiye'nin genelde batı ve özellikle ABD ile ilişkilerini çözmek, kötüleştirmek istendiğini söyledi. Türkiye'nin Ermenistan ile diplomatik ilişkilerinin önündeki unsurun, Ermenistan anayasasının Türkiye'den toprak talebini içeren maddesi olduğunu vurgulayan İrtemçelik, "bundan sonra, kendimizi yaralamayacak, bu çevreleri memnun etmeyecek, Türkiye'nin ABD ile ve batı ile ilişkilerini zedeleme gayretlerini caydıracak ve milletin hissiyatını ortaya koyacak bir tepki konulması" gerektiğini kaydetti.

5 kişilik TBMM heyeti tasarıya karşı, Washington Büyükelçisi Baki İlkin başta olmak üzere, büyükelçiliğin bütün personelinin iftihar edilecek bir çaba içinde olduğunu ifade ettiler. Gazetecilerin, "Türkiye, bir Hastert'ın önünde diz mi çöktü?" sorusu üzerine heyette bulunan FP Milletvekili Temel Karamollaoğlu, "bu kararı, Türkiye dize geldi diye nitelemek yanlış olur. Karar, iç siyasetin bir sonucudur" dedi.

Yahudi Lobisi'nin tutumu

Büyükelçi Baki İlkin, Yahudi soykırımı müzesi müdürü Irwing Greenberg'in, Ermeni soykırımı müzesi çabalarına yardımcı olmasının, ABD'deki Yahudi toplumunda memnuniyetsizlik yarattığını ve müzenin hiçbir şekilde bu konuya dahil olmasını istemediklerini kaydetti. Tasarı geçerse Aralık ayında Keşif Güç'ün süresinin uzatılması konusunda TBMM'de nasıl oy kullanılacağının sorulmasına karşılık İrtemçelik, "gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra Türkiye'nin o günkü çıkarı neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Tasarı konusu henüz bitmemiştir. Bittikten sonra değerlendirilmesi lazım" dedi. TBMM heyeti, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas Pickering, ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, Temsilciler Meclisi Tahsisler Komitesi Başkanı Norman Dicks ve "Center for Democracy" kuruluşunun başkanı Alan Weinstein ile görüşmelerde bulunulduğunu da kaydetti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...