YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Ölüm korkusu sardı

Miloseviç'i ölüm korkusu sardı. Kriz merkezi ipleri tamamen ele aldı. Batı'dan Kostunica'ya tebrik yağıyor. Rusya yeni yönetimi tanıdı. Ordu beklemede. Kostunica savaş suçlularını teslim etmeyeceğini açıkladı.

Yugoslavya'nın başkenti Belgrad'da önceki günkü tarihi halk ayaklanmasının ardından muhalefetin yönetime el koymasıyla Slobodan Miloseviç devri kapandı. Resmi Tanjug ajansı, Sırp devlet televizyonu RTS ve Miloseviç yanlısı Politika gazetesi, Vojislav Kostunica'yı Yugoslavya'nın yeni Devlet Başkanı olarak sundu.

Halkın parlamento binası ve devlet televizyonunu basmasının ardından ordu kendisine yönelik bir tehdit algılamadıkça harekete geçmeyeceğini açıkladı. Tüm dünya gelişmeleri Miloseviç iktidarının sona erdiği şeklinde yorumlarken, AB ve ABD Yugoslavya'ya yönelik yaptırımları kaldırmaya hazırlanıyor.

Kriz merkezi ipleri ele aldı

Sırp Demokratik Muhalefeti'nin (DOS), ülkede düzenin sağlanması ve meşru kurumların çalıştırılması yolunda parlamentonun bir toplantı yapması amacıyla bir kriz merkezi kurdu. Kriz yönetimi, Kostunica ile işbirliği halinde, ülkenin yaşamsal fonksiyonlarını yerine getireceğini duyurdu.

DOS yetkililerinden Velimir İliç, kriz yönetiminin tüm devlet güçlerini, orduyu, polisi, ikmal, ekonomi ve diğer yaşamsal fonksiyonları kapsayacak biçimde kurulduğunu belirtti. Muhalefet kaynakları, Sırbistan Devlet Başkanı Milan Milutinoviç ile telefonla temas kurulduğunu ve Milutinoviç'in, "Miloseviç'in durumunu beklediğini" söylediğini belirttiler, ancak daha fazla ayrıntı vermediler.

Ordu beklemede

Ordu ise, orduya ait tesisler, personel ve teçhizatın doğrudan tehdit altında olması halinde harekete geçecek. Tanjug, ordunun Yugoslavya'nın herhangi bir yerinde hareket halinde olmadığını duyurdu. Ajans, Yugoslav ordusunun kurmay heyetinin öceki gece başlayan toplantısının dün sabah sona erdiğini, ancak toplantıyla ilgili açıklama yapılmadığını belirtti. Haberde, "Tanjug'un ordu liderliğine yakın kaynaklardan öğrendiğine göre, Yugoslav ordusunun anayasal güçleri çerçevesinde hareket edeceği yolunda birkaç kez yaptığı açıklamaya mutabık kalacağının anlaşıldığı" kaydedildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Amaç toprak kazanmak
Washington'da temaslarını sürdüren TBMM heyetinde bulunan İrtemçelik, "Fanatik Ermenilerin sözde soykırım tasarısındaki niai amaçları Türkiye'den toprak talep etmek" dedi.
İsrail yine katletti Cuma namazından sonra gösteri yapan Filistinlilere kurşunlarla cevap veren İsrail askerleri, 6 Filistinliyi şehid etti, onlarca yaralı var.

Ankara: Avrupa Rumlar'ı teşvik etti
Türkiye, Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs konusundaki son kararının "tek yanlı" olduğunu belirterek, aracılı görüşmeler sürecinde bu kararın Rum tarafının uzlaşmazlığını "büsbütün artıracağını" ve BM Genel Sekreteri'nin gayretlerini zorlaştıracağını bildirdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, AP Genel Kurulu'nun Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tek taraflı AB'ye katılım müzakerelerinin durumuna ilişkin raportör Jacques Poos tarafından hazırlanan raporu kabul ettiği hatırlatılarak, şöyle denildi: "Gerek rapor, gerek bu konuda hazırlanan karar tasarısı, AP'nin karar lehine oy kullanan üyelerinin Kıbrıs konusuna ne denli tek yanlı ve gerçeklerden uzak yaklaştığını bir kez daha ortaya koymuştur." AP tarafından kabul edilen raporda, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında bir ilerleme olmamasından KKTC ve Türkiye sorumlu tutulurken, Türk askerinin adadan çekilmesi gerektiği de iddia ediliyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...