YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


İSVEÇ'LE, GRUBUMUZDAKİ EN ZORLU MAÇA ÇIKIYORUZ

Türkiye sizinle

Şenol Güneş yönetimindeki Ay-Yıldızlı ekibimiz, eksik ama inançlı bir kadro ile mücadele edecek.

Milli Takım için tarihi bir gün... Kadrosunda önemli eksikler bulunan Ay-Yıldızlı ekibimiz, bu akşam 2002 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda önemli bir maça çıkacak. 2-0'lık Moldova galibiyetiyle seriye iyi bir başlangıç yapan Milli Takımımız'ın hedefi, İsveç maçından iyi bir sonuçla ayrılmak. Saat 17.00'de başlayacak olan dev maçı Alman Helmut Krug yönetecek.

Takımın eksiklerinin farkında olduğunu ima eden Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Eksiklerimizin farkındayız. Grubun en zor maçına çıkıyoruz. Ancak durum ne olursa olsun, İsveç'ten puanla dönmeyi amaçladık" dedi. Ay-Yıldızlı futbolcular ise, "Hiç bir takımı küçümsemiyoruz ancak hiçbir takımdan da çekinmiyoruz. Rakip kim olursa olsun, kazanmak için sahaya çıkacağız" dedi.

A Milli Futbol Takımı, İsveç'le grupta bugün yapacağı 2. maçla birlikte, 347. randevusuna çıkacak. Milli Takımı, bugüne dek yaptığı toplam 346 milli maçtan 109'unu kazanırken, 161'ini yitirdi, 76 maçta da eşitliği bozamadı. A Milliler, bu maçlarda toplam 414 gol atarken, kalesinde 584 gol gördü. Milliler, son olarak 2 Eylül'de, İstanbul'da, Moldova'yı Okan ve Emre'nin golleriyle 2-0 yenmişti.

Kamp sırasında geçirdiği bağırsak enfeksiyonu nedeniyle maçta oynayıp oynamayacağı henüz tam olarak netlik kazanmayan Hakan Şükür, sahaya çıkması durumunda Türkiye'nin en etkili gol silahı olacak. Şimdiye dek forma giydiği 58 maçta toplam 28 gol atan Hakan Şükür, Ay-Yıldızlı formayla en çok gol atan futbolcu unvanını açık ara elinde bulunduruyor. Hakan, uzun süren gol suskunluğuna bugün son vermek istiyor.

Daha önce 5 kez karşılaştığımız İsveç'i 2 kez yenmeyi başaran ekibimiz bir kez kaybetti, 2 kez de berabere kaldı. 1951'de başlayan maç trafiğinde iki ülke de birbirlerinhe 6'şar gol attılar. İsveç ile en son EURO 2000 grup maçlarında 15 Haziran'da oynadık ve 0-0 berabere kaldık. Ancak, Ay-Yıldızlılar'ın rakip sahada oynadığı 2 maçta da galibiyeti yok. Bu maçların birinde 3-1 yenilirken, diğerinde de 2-2 berabere kaldık.

 
Spor Yazarları

Ümit Aktan :
Haydi çocuklar!
Güray Soysal :
250 milyar ne oldu?
______________Oku »
______________Oku »
Lokman Köse :
Bu nasıl seçim?
İsmet İraz :
Sydney değerlendirmesi




Kağıda basmak için tıklayın.

Cimbom değişmedi
Lucescu'lu G.Saray, eleştirilere rağmen geride kalan ilk 7 haftada geçen sezondan daha iyi bir grafik çizdi.
Beşiktaş'ta Nouma şoku
AY-YILDIZLI EKİBİMİZ, İSVEÇ DEPLASMANINDAN PUANLA DÖNDÜ
Zirve mücedelisi yaptığı güçlü rakibi karşısında etkili bir futbol sergileyen Ümitlerimiz, özellikle ilk yarıda çok gol kaçırdı
Ümit Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda zirve mücadelesi yaptığı İsveç'ten deplasmanda 1 puan aldı. Karşılaşmanın özellikle ilk yarısında Serhat ve Berkant'la geliştirdiği ataklarda gol arayan Millilerimiz, son vuruşlarda etkili olamadı ve devre golsüz sona erdi. Ay-Yıldızlı ekibimiz, ikinci yarıda da etikili oyunun sürdürmesine rağmen araddığı golü bulamadı ve maç 0-0 sona erdi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...