YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


YÖK baskısına tepki

YÖK'ün akademik çalışmalar üzerinde baskı kurduğunu belirten öğretim üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Alev Başer'in 4 yıl önce yaptığı doktora tezi bahane edilerek meslekten men edilmesini tepkiyle karşıladı.

Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Alev Erkilet Başer'i 1996'da verdiği doktora tezinden ötürü kamu görevinden çıkaran YÖK'e karşı tepkiler sürüyor. YÖK'ün tutumunu bilimsel ve akademik özgürlüğe vurulan bir pranga olarak değerlendiren akademisyenler, "Bu karar Türkiye'de üniversitelerin hangi zihniyetle yönetildiğini gösteren önemli bir gelişmedir" şeklinde konuştular

Baskı yapıyorlar

Türkiye'de son üç yıl içinde sosyal bilimler alanında yapılan akademik çalışmalar üzerinde baskı kurulduğunu vurgulayan Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Prof. Şefik Dursun, "Üniversiteler bilimsel özgürlüğün en geniş şekliyle kullanıldığı kurumlar olması gerekirken tam tersi kurumlar haline getiriliyor"dedi. Türkiye'de belirli dönemlerde bilimadamlarının tasfiye edildiğini kaydeden Dursun, "Bir doçentin önceden yaptığı bir tezden ötürü üniversiteden atılmasıyla ilk kez karşılaşıyorum. Dünyada tek bir örneği yoktur. Bu karar YÖK'ün dayatmacı tavrını ortaya koyuyor" diye konuştu.YÖK'ün kararını tepkiyle karşılayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Seyit Mehmet Şen de "Akademik hayatım boyunca ilk kez böyle bir olaya tanık oluyorum. Hakedilmiş bir doktoranın yıllar sonra cezalandırma gerekçesi yapılması inanılır gibi değil" şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Başer'in avukatı Muharrem Balcı ise, rektörlük hakkında İdari Mahkeme'de dava açtıklarını belirterek, "Rektörlüğün soruşturma dosyası YÖK'e intikal ettirilmiş. Öte yandan Rektörlük, müvekkilimin Ocak-Nisan arası siciline zayıf not verilmiş. Ondan önce sicili tertemiz. Bütün bunlar idarenin kasıtlı davrandığını gösteriyor" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Hürriyet 1 gün sonra
Yahya Murat Demirel'in Egebank, Halkbank ve Emlak Bankası'ndan aldığı kredileri geri ödemediği yolundaki gazetemizde yer alan haberi Hürriyet ancak 1 gün sonra okuyucularına duyurabildi.
Kurtuluş işkencesi
İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 77. yıldönümü kutlama törenleri nedeniyle kapatılan yollar, trafiği yaklaşık beş saat kilitledi.
Bizi kullandılar
PKK'nın önde gelen isimlerinde Cemil Bayık, "Kullanılıyoruz. Bizi destekleyenler aynı zamanda bizi birbirimizle çatıştıranlardır" dedi.
İki tarih iki ayıp Camiler Haftası nedeniyle ülkenin hemen her tarafında pekçok etkinlik gerçekleştirildi. Ancak görmezlikten gelinen sayısız tarihi cami ilgisizlikten dökülüyor.
Canlı bomba DHKP/C'li çıktı
Harbiye Orduevi önündeki patlamada ölen kişinin, yasadışı DHKP/C örgütü üyesi 1975 Artvin ili Hopa ilçesi Kuledibi köyü nüfusuna kayıtlı Hüsamettin Ciner olduğu anlaşıldı. DHKP/C örgütünün "gençlik yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdiği ifade edilen Ciner'in, daha önce yakalandığı ve DGM'ce tutuklandığı kaydedildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...