YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Ateş Lübnan'ı da sardı

İsrail'in dün Lübnan'daki Filistinliler'e saldırması savaşı Lübnan'a yaydı. Hizbullah İsrail'e cevap verdi. Çatışmalar devam ediyor. 4 İsrail askeri esir alındı.

Aşırı sağcı Likud Partisi lideri ve Şatilla ve Sabra'da şehid edilen 3 bin kişinin katili olan Ariel Şaron'un tahriki ve İsrail hükümetinin bu tahrike arka çıkmasıyla Filistin'de patlak veren çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da hızla artıyor.

Katliamlarına devam eden İsrail askerleri dün de 3 Filistinli'yi şehid etti. Netzarim bölgesinde 2 Filistinli İsrail askerlerini açtığı ateş sonucu öldü, onlarca kişide yaralandı. Gazze'de Cuma günü ağır yaralanan 3 Filistinli de dün hayatını kaybetti. Bu rakamlardan sonra 28 Eylül'de patlak veren ve devam eden olaylarda ölen Filistinliler'in sayısı 110'a çıkarken, yaralananların sayısı 2800'ü geçti. Ölenlerin çoğunluğunu Filistinli çocuklar oluşturuyor.

Yaralılar için Filistin hastaneleri yeterli olmadığı için yaralılar başka ülkelere gönderiliyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Bahreyn bütün hastahanelerini Filistinliler'e açtı.

Hizbullah-İsrail düellosu

Çatışmalar dün Lübnan sınırına sıçradı. İsrail askerleri, Lübnan'ın İsrail sınırında gösteri düzenleyen yüzlerce Filistinli'ye ateş açtı. İlk belirlemelere göre 2 Filistinli öldü, 15'i de yaralandı. Lübnan güvenlik kaynakları, İsrail askerlerinin Filistinliler'in sınır kapısına yaklaşması üzerine ateş açtığını kaydetti.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısından hemen sonra Hizbullah İsrail'e saldırdı. Bölgedeki Reuters muhabiri, Lübnan'ın İsrail sınırı yakınındaki Hfar Şuba kentinin karşı tarafındaki İsrail mevzilerine yaklaşık 50 havan topu mermisinin isabet ettiğini gördüğünü kaydetti.

Hizbullah Suriye-Lübnan sınırında İsrail'in işgali altındaki Şebaa bölgesini de ateş altına aldı. Hizbullah açıklamasına göre, örgütün askeri kanadı İslami Direniş savaşçıları Katyuşa roketleri ve top ateşiyle Hermon dağı eteklerindeki Şebaa çiftlikleri olarak anılan bölgeyi ateş altına aldılar.

Hizbullah açıklamasında, "Savaşçılarımızla düşman askerleri arasında topçu düellosu sürüyor" ifadesi kullanıldı. Lübnan-İsrail sınırında karşılıklı çatışmaların sürdüğü bildirildi. Hizbullah militanlarının bazı İsrail askerlerini yakalayarak esir aldığı Lübnan devlet televizyonu ve Hizbullah'ın yayın organı tarafından duyuruldu.




Kağıda basmak için tıklayın.

ABD: İncirlik kapatılmaz
ABD Dışişleri Bakanlığı, Ermeni tasarısıyla ilgili gelişmelerden dolayı Türkiye'nin İncirlik Üssü'nün kullanımını Amerikan uçaklarına kısıtlayacağına inanmadıklarını açıkladı.
Saldırmak için geri çekildi Yugoslav muhalefetinin etkin isimlerinden Djindjic, Miloseviç'in başkanlığı bıraktığına ilişkin açıklamaya inanmadığını, hamle yapmak için geri çekildiğini açıkladı.

Arafat: İsrail katliamı planladı
Filistin lideri Yaser Arafat, Filistin'deki kanlı olayların sorumluluğunun tamamen İsrail'e ait olduğunu söyledi. İspanya'nın Baleares adasında Akdeniz'de güvenlik konulu foruma katılan Arafat, "İsrail hükümeti, Filistin halkını aç bırakmak, ortalığı toza dumana katmak için askeri ve ekonomik plan hazırladı. Son günlerdeki kanlı olaylar bu planın sonucu" dedi. İsrail'in Filistin kasabalarını ablukaya alarak göçmen yerleştirmek için oldu-bitti politikası izlediğini söyleyen Arafat, İsrail'in Kudüs'ü ve bu bölgede Müslümanlar ve Hıristiyanlar'ca kutsal yerleri Yahudileştirme'ye çalıştığını kaydetti. Arafat, "İsrail istese de, istemese de Kudüs Filistin'in başkenti olacaktır. Kudüs'ü bütün Filistinliler, Müslümanlar ve Hristiyanlar Mesih gelinceye kadar savunacaklar" dedi. n FORMENTOR

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...