YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


EGEBANK SKANDALINDA HÜSAMETTİN ÖZKAN İSMİ

Köstebek kaynana

Yahya Murat Demirel'in tutuklanarak hapse girmesine neden olan Egebank skandalına Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın kayınvalidesi Hatice Betül Özay'ın da adı karıştı.

Günlerdir gündemde olan Egebank skandalı ile ilgili çok ilginç bilgilere ulaşıldı. Bankaya el konmadan 6 ay önce murakkıplar tarafından hazırlanan rapordan Murat Demirel'i kimin haberdar ettiği yolundaki tartışmalar sürerken, Egebank skandalına Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın kayınvalidesi olan Hatice Betül Özay'ın adı karıştı. Özay'ın Egebank tarafından adresi belli olmayan paravan bir şirkete verilen 1 trilyon 662 milyar liralık kredinin 69 milyar lirasını aldığı ortaya çıktı. Skandala, Özkan'ın kayınvalidesinin adının karışması kulislerde, "Köstebek kim?" sorusuna açıklık getiriyor şeklinde değerlendiriliyor.

Semizer ve Özay ilişkisi

Özay ve Malki cinayeti, Evcil skandalı gibi skandallarda ismi her zaman ön planda olan Aydoğan Semizer'in Egebank skandalında murakkıplarca tespit edilen rolü şöyle:

"Egebank tarafından Goldbis AŞ.'ye 29 Eylül 1998 tarihinde 1 trilyon 662 milyar 900 milyon lira açık kredi kullandırıldı. Sözkonusu firma daha sonra adresinde bulunamadı. Kredi tutarı aynı tarihte Vakıflar Bankası Finans Market Taksim Şubesi'ne EFT ile gönderildi. Bu paranın 1.3 trilyon lirası Egebank'ın yönetim kurulu üyesi Aydoğan Semizer, 277 milyarı Genel Müdür Esat Erkuş ve 69 milyarı Özkan'ın kayınvalidesi ve Semizer'in yakın arkadaşı Hatice Betül Özay tarafından çekildi."

Kilit Vakıfbank'taki hesap

Egebank'la ilgili skandalların neredeyse tamamında adı geçen Özay'ın yakın arkadaşı olan avukat Aydoğan Semizer'in Alara Tur ve Mi-Gi Tekstil'e kullandırılan kredileri Esat Erkuş ile birlikte kullandığı saptandı. Egebank tarafından 29.09.1998 tarihinde Alara Tur ve Mi-Gi Tekstil'e kullandırılan 3 trilyon 800 milyarlık kredinin aynı tarihte Merkez Şube tarafından dahili kasa muhsubu yapılarak bu kişilerce kullanıldığı tespit edildi. Skandalında adı geçen Semizer'in İnterbank, Bank Ekspres, Yurtbank ve Egebank gibi batan bankalarda görev almış olması da ayrıca dikkat çekiyor.

Özkan'ın kayınvalidesi olan Özay'ın Vakıfbank Taksim Şubesi'nde hesabının bulunduğu ve Aydoğan Semizer tarafından yönetilen para hareketlerinin bu hesap üzerinden döndüğü öğrenildi. Özkan'ın kayınvalidesi Özay'ın Vakıfbank Taksim Şubesi'ndeki hesabı üzerinden dönen para hareketleri ile ilgili raporun murakıplar tarafından tamamlanmak üzere olduğu belirlendi.

Murat KELKİTLİOĞLU


Kağıda basmak için tıklayın.

EVLİLİĞİN PERDE ARKASI
Lapseki İHL'yi zorla kapattılar
Lapseki İHL zorla kapatılan ilk İmam Hatip oldu. Müdür Ahmet Mantaş'ın, öğrenci ve velileri arayarak, "Okula gelmeyin" dediği belirtildi.
TAKSİM'İN ÇİLESİ
Atatürk'ün, ünlü Fransız mimar Henry Prost'a hazırlattığı ilk plandan sonra Taksim ve çevresinin yeniden düzenlenmesi gerçekleştirilemedi.
Ada'da buluşalım Türk-Yunan gazetecilerinin konferansında Kıbrıs'ta soğuk savaş rüzgarları estiği hatırlatıldı. Yunanlı gazeteciler "Kıbrıs'a da gidelim" önerisinde bulundu
Açlıktan ölsem yemek yapmam Mardin-İstanbul hattında bir düşünce adamı: Ali Bulaç
Gözyaşlarını tutamadı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul Vakfı tarafından 10 bin ilköğretim okulu öğrencisini kapsayan kırtasiye yardımlarının dağıtım töreninde hüngür hüngür ağladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Gürtuna, konuşmasında sokak çocuklarından bahsettiği sırada gözyaşlarını tutamadı. Çok sayıda yardıma muhtaç insanın bulunduğunu ifade eden Gürtuna, belediye olarak bu ihtiyaçların karşılanabilmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olduklarını söyledi. Sokak çocuklarına yapılan yardımların dağıtım töreninden geldiğini anlatan Gürtuna, "Onlar bir yudum sevgiye muhtaç" dedi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...