YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


FP etkisi kanıtlandı

Recai Kutan, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının FP'nin etkili muhalefetinin kanıtı olduğunu belirterek, "FP, çiseleyen yağmur gibi etkili ve verimli ilerliyor. Anketler, 'En büyük parti FP' diyor" dedi

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Anayasa Mahkemesi'nin FP'nin iptal başvurusunu yerinde bularak Yetki Kanunu'nu iptal ettiğini belirterek, "Bu FP'nin ne kadar etkin muhalefet ettiğinin göstergesidir" dedi.

Kutan, FP Tanıtma Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada kendisinin su mühendisi olduğunu hatırlatarak, "İki çeşit yağış vardır. Bunlardan birincisi sağnak yağıştır. Bu yağış toprağa bile değmeden geçer gider. Diğeri ise günlerce süren ciseli yağıştır. En faydalı yağış türü budur. Fazilet Partisi'nin çalışmaları da aynen buna benzer" şeklinde konuştu.

FP hâlâ bir numara

ANAR tarafından yapılan araştırmada Fazilet Partisi'nin en büyük parti olduğunun tescil edildiğini belirten Kutan, "Diğer partiler tabanlarını kaybetmesine rağmen tabanını koruyan tek parti FP'dir. Diğer partilerden FP'ye kaymaların olduğu bu araştırma ile ortaya çıkmıştır" dedi.

'Zayıf muhalefet' iddialarına cevap

Kutan, FP'nin yeterli muhalefet yapmadığı iddialarını reddederek, "Anayasa Mahkemesi'ne yaptığımız müracaat neticesinde Yetki Kanunu iptal edildi. Anayasa Mahkemesi iptal başvurularımızı yerinde görüyor. Bu FP'nin ne kadar etkin muhalefet yaptığını gösterir" diye konuştu.

FP lideri Recai Kutan, Yetki Kanunu'nun iptal edilmesi nedeniyle çıkartılan KHK'lerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Bizi yargılayamazlar
MHP lideri Bahçeli, ABD ve Avrupa'de gündeme getirilen sözde Ermeni soykırımı tasarısının "Türkiye'yi kuşatmaya almak" anlamına geldiğini belirterek, "Kimse Türkiye'yi yargılayamaz" dedi
Çiller'den 'atalım' önerisi
DYP lideri Çiller, ABD'deki Ermeni lobisinin sözde soykırım iddialarına tepki olarak, Türkiye'de iş yapan Ermenistan vatandaşlarının sınırdışı edilmesini önerdi
TSK'nın kaygısı var
YDP: İftiraya karşı birlik olalım
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Rüştü Çelebi, bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile propaganda ve lobi oluşturan organizasyonların, tarihi iftira niteliğindeki sözde "Ermeni Soykırımı" tasarısına karşı bir ve beraber olmaları gerektiğini bildirdi. Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Temsilciler Meclisi'nin Alt Komitesi'nde kabul edilen sözde "Ermeni Soykırımı" karar tasarısına tepki gösterdi. Bu konunun milli bir mesele olduğunu vurgulayan Çelebi, "Bütün siyasi partilerimiz, toplum örgütleri, sivil toplum kuruluşları, propaganda ve lobi oluşturan organizasyonlar, bu tarihi iftira niteliğindeki tasarıyı karşı, tarihi ve milletimizin haklarını savunmada bir ve beraber olmalıdır" dedi. Rüştü Çelebi, ayrıca Cumhurbaşkanı Sezer'in TBMM'nin açılışında yaptığı "tarihi ve muhtevalı" konuşma ile Anayasa Mahkemesi'nin Yetki Yasası'nı iptal etmesinin de kamu vicdanında ümit ışığı olduğunu kaydetti.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...