YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Geri adım atmayız

Büyük sermaye sahiplerinin taslağa karşı çıkarak, toplumu, iktidarı ve sendikaları baskı altına almaya çalıştıklarını savunan Uslu, çalışma hayatının, Batı standartlarına yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, hükümet ve parlamentonun iş güvenliği yasa taslağının arkasında durmaması halinde, bunun ağır bir siyasi faturasını olacağını ifade ederek, "Bu faturayı ödetmek, boynumuzun borcudur" dedi.

Öz-Tarım İş Sendikası'nın 6. Olağan Genel Kurulu, Hak-İş Toplantı Salonu'nda çalışmalarına başladı. Toplantının açılışında konuşan Salim Uslu, tarım sektörünü içinde bulunduğu sıkıntılara işaret ederek, hükümetin artık tarım sektörünü desteklemekten vazgeçtiğini iddia etti. "Devlet, tarımı ve çiftçiyi gözden çıkarmıştır" diyen Uslu, iki gübre fabrikasının ihalesiyle gübre sektörünün de tekel durumuna getirildiğini söyledi.

Sermaye iktidara baskı yapıyor

"İş Güvenliği Yasa Taslağı" konusuna da değinen Uslu, bu taslağın, sendikal güvencenin ilk adımı olduğunu ve bu adımın arkasının geleceğini söyledi.

Büyük sermaye sahiplerinin taslağa karşı çıkarak, toplumu, iktidarı ve sendikaları baskı altına almaya çalıştıklarını savunan Uslu, Türkiye'de çalışma hayatının, Batı standartlarına yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Taslağın yasallaşması için mücadalelerini sürdüreceklerini söyleyen Uslu, "Çağdaşlık adına nerdeyse postumuzu yüzmek istiyorlar. Ama hükümet iş güvenliği yasa taslağının arkasında durmazsa, bunun ağır bir siyasi faturası olur. Bu faturayı ödetmek boyunumuzun borcudur" dedi.

Boğazımızı sıkacaklar

Uslu, 2001 bütçesinde geçici vergilerin kalıcı hale getirileceğini, yeni vergiler geleceğini savunarak, 2001 yılının çalışanlar ve üretenler açısından zor olacağı dile getirdi. Uslu, "Önümüzdeki dönem kemerimizi değil, boğazımızı sıkacaklar" diye konuştu.




Kağıda basmak için tıklayın.

Şantajla destek olmaz
İş dünyasına seslenen TÜRMOB Genel Başkanı Mustafa Özyürek, işverenin tehdit ve şantaj yapmasına tepki göstererek "Programa şartla destek verilmez" dedi.
Turizm ihracatın yüzakı
Turizm yoluyla yapılan ihracat bütün sektörleri solladı. Yılda 7 trilyon doları bulan dünya ticareti içinde turizm yoluyla gerçekleşen ihracat 550 milyar doları buldu.
Tasarı haftaya parlamentoda
Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, İş Güvencesi Yasa Tasarısı'nın Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini, gelecek hafta parlamentoya sunulacağını söyledi. Okuyan, Galatasaray Üniversitesi ve İstanbul Barosu tarafından düzenlenen ''Çalışma Hayatında Esneklik ve İş Hukukuna Etkileri'' konulu toplantıya katıldı. En kısa sürede İş Güvencesi Yasası'nı da çıkaracaklarını bildiren Okuyan, şunları söyledi: "İş Güvencesi Yasası konusunda işçi ve işveren arasında bir uzlaşma bekledik. 1 yılı aşkın süredir bu talebimize olumlu yanıt alamadık. Bu durumda yasa tasarısını, önümüzdeki hafta parlamentoya sunacağız.'' Okuyan, İşveren Sendikası Başkanı Refik Baydur'un programdan desteği çekme uyarısı üzerin de "Baydur, akıllı adamdır. Akıl ve bilim doğrultusunda karar verecektir.'' dedi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...