YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Millilerimiz, İsveç karşısında yenilgiden son dakikada kurtuldu

BUNA DA ŞÜKÜR

Ay-Yıldızlılar, Larsson'un golüne Tayfur'un penaltısı ile cevap verdi

Yenik duruma düşmesine rağmen oyunu bırakmayan Ay-Yıldızlılar, altın değerinde bir puan aldı

İlk yarı çok kaçırdık

A Milli Takımımız, Dünya Kupası eleme grubunda oynadığı ikinci maçta zirve mücadelesi yaptığı İsveç'ten deplasmanda puan kopardı: 1-1. Maçın ilk yarısında Türkiye, rakibine oranla daha atak, daha baskılı bir oyun sergiledi. Orta alanda oyunun kontrolünü ele geçiren Ay-yıldızlılar, ileride Hakan ve Arif ile gol aradılar ancak bunda başarılı olamadılar. 27. dakikada Ergün'ün köşe atışında, Bülent uçarak kafayı vurdu. Kaleye giden topu son anda Alexandersson çıkardı ve karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Tayfur hayat verdi

İki takımın da açık bir futbol sergilediği ikinci yarıda Millilerimiz, yine müsait fırsatlar yakaladı. Oyunun temposunu artıran İsveç'in 5 dakikalık baskısına karşı koyamayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, 70. dakikada Larsson'un golüne engel olamadı: 1-0. Bu dakikadan sonra gol için yüklenen Millilerimiz, 74. dakikada gole çok yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Ergün, topu üstten auta attı. Maçın uzatma dakikalarında Ogün'ün düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu Tayfur filelere gönderdi ve maç 1-1 sona erdi.

GÜNEŞ: İstediğimiz puanı aldık

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İsveç sahasında oynadığımız maçta alınan 1 puanın sevindirici olduğunu söyledi. Maçu öncesi hedeflerini galibiyet olarak açıkladıklarını belirten Güneş, "Ancak son vuruşlarda başarılı olamadık. Şu da bir gerçek ki, İsveç'ten daha üstün oynadık. Bu futboldan gol çıkmalıydı" diye konuştu.

Eksiklere rağmen

İsveç karşısına birçok as oyuncudan mahrum bir kadro ile çıktıklarını vurgulayan Güneş, "Aslında bu maçta hedefimiz 3 puandı. Ancak gördünüz, İsveç iyi kapanan bir ekip. Buna rağmen iyi motive olduk ve karşılaşmayı istediğimiz gibi idare ettik. İsveç'ten daha iyiydik. Sonucu başarı olarak değerlendirebiliriz" dedi.

 
Spor Yazarları

Oğuz Tongsir :
Galibiyeti kaçırdık
Turgut Koloğlugil :
Nerede kalmıştık!...




Kağıda basmak için tıklayın.

KARTAL ŞİRKET OLUYOR
Geleceğin Beşiktaş'ını oluşturmak için kolları sıvayan yönetim, Futbol AŞ'yi kuruyor
Hedef şampiyonluk Efes'in başarılı çalıştırıcısı Ergin Ataman, hedeflerinin Türkiye Ligi ve Suprolig'de mutlu sona ulaşarak çifte sevinç yaşamak olduğunu söyledi.
Avrasya'da geri sayım
Dünyanın sayılı maratonları arasında yer alan Avrasya Maratonu'nda hedef 75 bin kişiyi Asya'dan Avrupa'ya koşturmak.
Bu yıl 15 Ekim'de 22'ncisi koşulacak olan Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda geri sayım başladı. Tüm hazırlıkları tamamlayan İstanbul Spor Etkinlikleri, şehrin çeşitli merkezlerinde kurdukları standlarda kayıt işlemlerini sürdürüyor. Avrasya Maratonu kayıtlarında toplanan paralar geçmiş yıllarda Bosnalı çocuklar, sokak çocukları, Yeşil İstanbul Projesi, Güneydoğu'nun eğitime muhtaç çocukları ve son olarak da depremzedeler yararına verildi. 2000 Avrasya Maratonu'nda elde edilecek gelirler bu kez çeşitli hayır kurumlarına yönlendirilecek. Kayıt ücretlerinin 1 milyon olarak belirlendiğini belirten İstanbul Spor Etkinlikleri Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı, "Hedefimiz, Avrasya Maratonu'nda daha geniş kitlelerin katılımını sağlamak. Katılan ülkelerin ve atletlerin çokluğu, Avrasya'nın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Tüm sporseverleri Avrasya'ya bekliyoruz" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...