YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...


  Arşivden Arama

 


Murakıplara baskı

Egebank skandalına Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın kayınvalidesinin adının da karıştığını tespit eden murakıpların baskı altında olduğu öğrenildi.

Kasırga Operasyonu'na temel oluşturan Egebank skandalı raporunun mimarı olan murakıpların baskı altında olduğu öğrenildi. Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın kayınvalidesi Hatice Betül Özbay'ın Egebank'ın paravan bir şirkete verdiği 1.6 trilyonluk kredinin 69 milyarlık kısmını Vakıfbank Taksim Şubesi'nden çektiğini saptayan murakıpların bu olayın açığa çıkmaması için baskı altında tutulduğu belirtildi.

Murakıplar, dün Yeni Şafak'ın manşetine konu olan raporlarında öldürülen tefeci Nesim Malki ve şaibeli işadamı Erol Evcil'in avukatı Aydoğan Semizer'in, Egebank'ın Goldbis A.Ş'ye kullandırdığı kredinin 1.3 trilyon lirasını çektiğine de değinmişlerdi. Egebank skandalına adı karışan çevrelerin kredilendirmeden sonra gerçekleşen para çekme işlemlerinin açığa çıkmasından rahatsız oldukları belirtiliyor.

Yüksel'le ilgili mi?

Bu arada Egebank'a Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca el konulduğu sırada bankayla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel hakkında açılan iki ayrı soruşturmanın murakıpların raporuyla ilgili olduğu ileri sürülüyor.

İddialara göre Yüksel, rapordaki kritik bilgileri değerlendirip soruşturmanın seyrini değiştirmedi ve böylelikle Egebank vurgununun Murat Demirel dışındaki aktörlerinin gizlenmesine olanak sağladı. Murakıpların haberini konu alan Yeni Şafak'ın dünkü manşeti Ankara kulislerinde bomba etkisi yaptı. Siyasiler, Özkan'ın kayınvalidesinin de adının karıştığı Egebank skandalının bilinmeyen tüm yönlerinin açığa çıkarılmasını istiyor.

Avukat Semizer: Hakettiğimi aldım

Egebank'ın eski Yönetim Kurulu üyesi avukat Aydoğan Semizer, Yeni Şafak'ın dünkü manşetine konu olan 'Kilit Kaynana' başlıklı haberdeki bilgileri yalanladı.

Kasırga Operasyonu'nun çıkış noktasını oluşturan Egebank'tan aktarılan paraların kendisi tarafından tahsilinde kanuna aykırı hiçbir durum bulunmadığını savunan Semizer, "Vakıfbank Taksim Şubesi'nden aldığım para, hakettiğim avukatlık ücreti ve Egebank'tan olan diğer alacaklarımdan ibarettir. Yasaya aykırı bir kredi kullanımı veya banka zarara uğratılarak alınmış bir meblağ sözkonusu değildir" dedi. Avukat Semizer -müvekkilliğini yaptığı- Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın kayınvalidesi Hatice Betül Özbay'ın Vakıfbank'tan çektiği parayı Mali Milat'ta yasaların emrettiği biçimde yatırdığını ve bu aktarımda da herhangi bir usulsüzlük olmadığını belirtti. Semizer yazılı açıklamasında devamla şunları kaydetti: "Gazetenizde yer alan haberin 'Cevap Bekleyen Sorular' başlıklı kısmındaki iddialar da asılsızdır. Benim ve Sn. Özbay'ın, Vakıfbank Taksim Şubesi'ndeki veya herhangi bir başka bankadaki hesapları üzerinden Egebank ya da Yurtbank'la ilgili tek bir kuruş bile geçmemiş, hiçbir para hareketi bu hesaplar üzerinden dönmemiştir. Ayrıca benim Bankekspres ve Interbank'la da hiçbir ilgim olmamıştır."

Halkbank'ın lüksü mü var?

Kasırga Operasyonu kapsamında, Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel'in şirketlerine trilyonlarca liralık usulsüz kredi verdiği ortaya çıkan Türkiye Halk Bankası'na, hiçbir hükümetin dokunamadığı belirtildi. Diğer kamu bankalarının, genel müdürleri bir- çok kez değişirken, Halkbank Genel Müdürü Yener Ansen'in 5 yılda 6 hükümet eskitmesi dikkat çekti. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nda yer alan bilgilere göre, hakkında birçok iddia bulunan Halk Bankası Genel Müdürü Ansen, genel müdürlük koltuğuna 17 Haziran 1995 tarihinde yani DYP-CHP hükümeti döneminde oturuyor.

6 hükümet eskitti

DYP-CHP hükümeti döneminde atanan Genel Müdür Ansen'in, 6 hükümet gördüğü belirtildi. Halk Bankası'ndan sorumlu Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan tarafından da, Demirel'in şirketlerine kredi verdiği kabul edilen Yener Ansen, DYP-CHP hükümetinin dışında, Anayol, Refahyol, ANASOL-D hükümetleri, DSP azınlık hükümeti ve ANASOL-M hükümeti dönemlerinde de koltuğunu koruduğu vurgulandı.




Kağıda basmak için tıklayın.

Devlet Bakanı Abdülhaluk Çay:
Orta Asya'ya mafya ve rüşvet götürdük!
Bugün bölgede en çok şikayet ettiğimiz yolsuzluk, bizden giden işadamlarından kaynaklanıyor. Ve bugün bu coğrafya tamemen rüşvet, yolsuzluk, haraç ve mafya üzerine kuruludur. Çark böyle. MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN RÖPORTAJI
Merve'den güzel cevap
Merve Kavakçı, ABD'li politikacı ve aydınların bulunduğu toplantıda, ABD'nin Ermeni politikasını eleştirdi. Kavakçı, Kongre'ye hitap ederek 'Filistin'deki soykırıma seyirci kalanlar, bir iddiayla oyalanıyorlar' dedi.
Allah için cinayet işlenmez
Şiddet ve cinayetin İslam'da yeri olmadığını hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, "Allah için cinayet işlenmez. Türkiye maalesef bunu yaşadı" diye konuştu.
Ch@t'e teslim olmayın Uzun süreli internet kullanımı, kişilerin sosyal ilişkilerini yıpratıyor ve ruh dengelerini bozuyor. 30 saat internetle meşgul olan kişiler iş, eğitim ve kariyerini riske sokuyor.
İki depremzede Ankara yolunda
Adapazarlı iki depremzede esnaf, kentin sorunlarını hükümete bildirmek için Ankara'ya yürüyüş başlattı. Yeni Cami Mahallesi'ndeki prefabrik dükkanlarda esnaflık yapan Doğan Türedi ve Mustafa Tekcan, yürüyüş öncesi yaptıkları açıklamada, hükümetin deprem bölgesi Sakarya'ya karşı duyarsız olduğunu vurguladılar. Türedi, hükümetin kente yeterli hizmet götürmediğini ifade ederek, ekonomik, sosyal, eğitim, sağlık ve konut alanında belirledikleri sorunları içeren bir dosyayı, Başbakan Ecevit'e ileteceklerini belirtti. Bir grup vatandaş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından uğurlanan iki esnafın yaklaşık bir hafta sonra Ankara'ya ulaşacakları öğrenildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...