YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...


  Arşivden Arama

 


Yazıcıoğlu, 'onurlu, demokratik Türkiye' portresi çizdi

Korkuları aşalım

Her konuda KHK çıkarılmasının hukukun temel ilkelerine aykırı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Sezer, kendisine sunulan KHK'ları iade etmekle, hukuk devleti ilkesine uyduğunu vurguladı.

BBP 4. Olağan Kongresinin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, iktidarı sert bir dille eleştirdi. Alkışlar ve "Muhsin Başbakan" sloganları ile kürsüye çıkan Yazıcıoğlu, eleştiri oklarını iktidarın MHP kanadına yöneltince salondan büyük bir alkış ve yuh sesleri yükseldi. Yazıcıoğlu yuhalayanları susturdu.

Hükümetin çıkardığı KHK'ları eleştiren Yazıcıoğlu, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün KHK'lara ilişkin tavrını örnek göstererek, "Geçmişin milliyetçilerinden gelmesi gereken tavır günün solcularından geldi. Halkın onlara verdiği iktidarı ya korkuları nedeniyle ya da menfaatlerinin nerede olduğunu 'engin dehalarıyla' anladıklarından başkalarına devrettiler" diye konuştu.

Farklı giyinelim ama...

Türkiye'nin üniter yapısından, bayrağından ve dilinden taviz verilemeyeceğini vurgulayan Yazıcıoğlu, bireyin özgürlüğü, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve fırsat eşitliğinin, BBP'nin meşruiyetinin değişmez, vazgeçilmez çizgisi olduğunu kaydetti. Yazıcıoğlu, "Önce demokatik ve hürriyetçi bir sözleşmeye ve sivil bir anayasaya ihtiyaç vardır. Bugün Türkiye vehimlerini aşmak ve insanlarına güvenmek zorundadır" dedi.

Yazıcıoğlu, konuşmasında, "13-14 yaşındaki kız çocuklarının başına panzer dikerek imam Hatip Okullarına kadar indirilen başörtüsü düşmanlığı, insan hakları ihlallerini, din ve vicdan özgürlüğünü anayasal teminat altına almış bir ülkenin 21. Yüzyılına yakışmıyor" deyince salondan büyük bir alkış yükseldi. Yazıcıoğlu, "Gelin farklı düşünelim, farklı giyinelim ama birlikte yaşayalım" çağrısında bulundu.

'Tehdit' ayrımı

Yazıcıoğlu, tehdit klasmanını sağlıklı yapmamış bir sistemin halka mutluluk veremeyeceğini, yersiz korkularla çağı yakalama fırsatınının heba edildiğinin altını çizerek "Devlet ve milletin birbirinden koparıldığı bir talihsiz süreç mutlaka durdurulmalıdır. Devlet-millet kaynaşması sağlanmalı, bütün imkanlar Türkiye'nin aydınlık geleceği için sağlanmalıdır" dedi.

Ordu siyaset dışında

Ordunun siyasi çekişmelerden uzak tutulması gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, "Ordumuz siyasilerin zaaflarıyla boşalttığı alanları doldurmak için değil güvenliğimiz için ve milli savunmamız için, milletimize güven, düşmanlarımıza caydırıcı olma vasfını korumalıdır" diye konuştu.

Hükümeti de eleştiren Yazıcıoğlu konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Bu yağma kumpasını kırmak için eline, diline, beline sağlam, diyet borcu olmayan mangal gibi yürekler lazım. İşte o yürekli kadro burada."

MHP, tek parti CHP'si oldu

Milletin MHP'yi iktidara güvenerek getirdiğini, ancak iktidarda bile yok sayıldığını kaydeden Yazıcıoığlu, "Hala bana MHP'den niçin ayrıldınız diye soracak mısınız?" diye sordu Yazıcıoğlu, kongre sonrası partisinin hedeflerini de şu sözlerle dile getirdi: "Ne yoz liberalizm, ne çarpık kapitalizm, ne ödlek devletçilik, ne milletine ihanet eden millliyetçilik, ne de İslam kardeşliğinin tersine medeniyet dirilişçiliğinden nasipsiz İslamı menfaatlerinin aracı yapan siyasal İslamcılık.

Biz kutsallarımızın ardına sığınarak siyaset yapmayacağız. Bu milletin bütün manevi değerlerine hizmeti şerefimiz kabul ederiz. Buluşacağımız alan çoğulcu demokrasi, hürriyetler, herkesi fırsat eşitliğine kavuşturacak olan hukukun üstünlüğü çizgisidir."




Kağıda basmak için tıklayın.

FP'de Asiltürk krizi
Asiltürk'ün, "FP kapatılırsa yeni parti hazır" sözleri FP'de kriz yarattı. Genel Başkan Kutan, "Yeni parti yok. FP kapatılmayacak" derken, Gül de Asiltürk'ü "basiretsizlikle" suçladı.
Yolsuzluk şahane
Türkiye'nin bu şekilde yoluna devam edemeyeceğini, yeni bir oluşum gerektiğini savunan DYP'li Hasan Ekinci, DYP'nin yeni sloganını açıkladı: "İrtica bahane, yolsuzluk şahane"
Mumcu'nun siyasî hocasına kurşun
Isparta'nın Yalvaç ilçesinin ANAP'lı Belediye Başkanı Tekin Bayram silahlı saldırıya uğradı. Yalvaç
Emniyet Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde Rampalı Çarşı`da bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etmekte olan Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, bir arsanın parselasyon işlemi nedeniyle kısa bir süre önce tartıştığı Mevlüt Karaca adlı kişinin silahlı saldırısına uğradı. Göğsünden 3 kurşun yarası alan Belediye Başkanı Tekin Bayram, helikopterle
SDÜ Tıp Fakültesi Hastenesi'ne kaldırılırken, SSK'dan emekli olduğu öğrenilen Mevlüt Karaca ise suç aleti tabancayla birlikte gözaltına alındı.
Mumcu'yu politikaya kazandırmıştı
Yalvaçlı Başkan, son günlerin flaş ismi olan ve İstanbul Üniversitesi'nin yeni eğitim-öğretim yılına başlaması törenlerinde Kemal Alemdaroğlu'na demokrasi dersi veren Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun siyasete girmesinde büyük rol oynayan isimlerin başında geliyor.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...