YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Irak'la ticaret başlıyor

Dışişleri Bakanlığı'nın izniyle ambargonun delinmesinden sonra Irak'a yardım gönderen kuruluşlar arasında Koç Grubu da gecikmeden yerini aldı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Ram Dış Ticaret, özel bir uçakla Irak'a tıbbi ve insani yardım malzemesi gönderdi.

Koç Topluluğu geçtiğimiz yıllarda Irak'a mal ihraç görüşmesi için giden Türk işadamları heyetinde yer alarak, Hacettepe Üniversitesi mezunu Irak Sağlık Bakanı ile sıcak ilişkiler geliştirmişti. Bu ziyarette Koç Grubu'nun Irak'a ambülans satışı gündeme gelmişti.

Dışişleri Bakanlığı'nın izniyle ambargonun delinmesinden sonra Irak'a sembolik olarak yardım gönderen kuruluşlar arasında Koç Grubu da gecikmeden yerini aldı.

Irak'a gönderilen tıbbî ve insani yardım malzemelerini taşıyan Güven Air'e ait MDB 400-A tipi özel uçak Atatürk Havalimanı E Kapısı'ndan önceki akşam saat 19.00'da Bağdat'a haraket etti. Uçakta Ram Dış Ticaret A.Ş.'nin Genel Müdürü Mehmet Ali Neyzi ve ticari grup yöneticisi Semih Genç'in yanısıra Dr. Ayşe Kılıç ve Dr. Murat Aksoy da bulunuyor.

Ram ticaret Irak'a gitti

Uçağın hareketinden önce bir açıklama yapan Ram yöneticisi M. Ali Neyzi, Dışisleri Bakanlığı'nın izniyle bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini dikkat çekerek, "Ülkemiz ile Irak arasında son zamanlarda olumlu gelişmeler olduğu gözlenmektedir. Ancak, Irak'ın ilişkileri sadece bizimle değil diğer bazı ülkelerle de olumlu bir seyir izlemektedir. Bu ülkeler, özellikle ticari ilişkilerini geliştirmek için çeşitli girişimlerde bulunmaktadır. Şirketimiz de geçmişe dayalı ilişkilerini gözönüne alarak 6 koliden oluşan ilaç ve tıbbî yardımlarla sınırlı olarak bu konudaki hassasiyetini göstermeyi uygun bulmuştur" dedi.

Irak'a hareket eden uçağın pilotları Ahmet Akpınar ve Behçet Özkarakaya da, uçuşun özel izinle gerçekleştirildiğini ve Türkiye sınırlarını Siirt üzerinden terkedeceklerini bildirdiler. Irak'taki uçuşun bu ülke programına göre sürdürüleceğini belirten pilotlar, yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuk sonrası Bağdat'a inmeyi planladıklarını sözlerine eklediler.




Kağıda basmak için tıklayın.

Koç'tan dev yatırım
Şanlıurfa'nın Harran Ovası'nda 17 milyon dolara malolan Koç-Ata Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş. Entegre Süt ve Et Besi Tesisi'ni, Bakan Gökalp törenle hizmete açtı.
Senaryoları tuttu
Öz Çelik-İş Başkanı Recai Başkan, İsdemir'in Erdemir'e verileceği yönünde birtakım senaryolar üretildiğini belirterek, "Şimdi hayata geçiriliyor" dedi.
Boyner Limon Company'yi aldı
Boyner Holding'e bağlı BBA A.Ş., Barış Küce tarafından kurulan Limon Company ve ilgili markalarını satın aldı. Bu yıl başında Beymen, Benetton ve Divarese markalarını çatısı altında birleştiren BBA A.Ş.'nin, Limon Company ile perakendecilik ve mağazacılık alanlarındaki uzmanlığını "corner" uygulamasına da taşıması hedefleniyor.

Boyner Holding murahhas üyesi Cem Boyner, Limon Company markaları altında tüm Türkiye'ye yayılacak ve yeni bir konsept yaratacak "corner"ları hayata geçireceklerini belirtti.

Limon Company kurucusu Barış Küce de Boyner'in alınan marka ile yeni bir bebekleri olduğu yönündeki değerlendirmesi üzerine, "Bebeği büyüttük. Limon Company'i belli bir yaşa getirdik, artık Harvard'da okuyacak" diye konuştu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...