YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 

 

İzmirliler, Eşkişehirliler, Bursalılar, Afyonlular merak ediyor:
Star, Egebank soygununu ne zaman yazacak?

Edirneliler, Konyalılar, Bursalılar, Çemişkezekliler, Afyonlular her sabah 100 bin Türk lirası bayılıp satın aldıkları gazetenin, yine Edirnelilerden, Konyalılardan, Bursalılardan, Çemişkezeklilerden, Afyonlulardan "yüksek faiz" vaadiyle toplanan paraları bir geceyarısı operasyonuyla "taşra çıkaran" Yahya Murat Demirel'le ilgili haberlere neden yer vermediğini çok merak ediyorlar.

İzmirliler, Eşkişehirliler, Şanlıurfalılar da merak ediyor...

Niğdeliler, Tokatlılar, Maraşlılar...

Artvinliler, Gümüşhaneliler, Ispartalılar "Artık Star okumayacağız!" diyorlar.. Malatyalılar, Kayserililer, Erzincanlılar Fatih Çekirge'ye saygılarını gönderiyorlar.. Rizeliler, Hopalılar Star'ı kimin "muma çevirdiğini" soruyorlar.

Ben de merak ediyorum yahu!

Neden camiamızın yeni, yenilikçi (20 yıl öncesi olsa "devrimci" derlerdi), cesur, esprili, sözünü esirgemez gazetesi Star, tabiri amiyane ile, handiyse Sağır Sultan'ın malumu olmuş "Egebank" rezaletiyle ilgili tek satır yazmaz?

Neden?

Haberi görmemiş, duymamış, "atlamış" olabilirler mi?

"Medyakronik"çi dostlarımız da merak ediyor ve haklı olarak soruyor:

Turizm Bakanı Erkan Mumcu'yu Genelkurmay muma çevirdi.

Peki, Star'cıları kim muma çevirdi?

Okuyalım:

"3 Ekim'den bu yana Star gazetesi 'Egebank soygunu' ile ilgili tek satır haber yayımla(ya)madı. 3 Ekim Salı gününe kadar olayı tıpkı öbür gazeteler gibi gündemin birinci maddesi olarak izledi. 3 Ekim'de konu Star'ın sürmanşetindeydi ve haberin devamına içerde bir sayfaya yakın yer ayrılmıştı. Gazetenin o güne kadarki tavrı, haberin sonraki günlerde de 'geniş bir biçimde' takip edileceği izlenimini veriyordu. Beklendiği gibi olmadı. 4 Ekim'de Star'da tek satır Murat Demirel haberi yer almadı. 5 ve 6 Ekim'de de öyle oldu. 7 Ekim'de, konuya ilişkin olarak, en sıradan habercilik kriterleriyle bakıldığında dahi Star'ın görmezlikten gelemeyeceği bir gelişme oldu: Polisin elindeki bir bant basına sızdırıldı. Bantta, bankaya el konulmasından bir gün önce geceyarısı Murat Demirel ve arkadaşlarının, bankada saatler süren bir 'faaliyetle' içerden dışarı 'bir şeyler taşıdıkları' görülüyordu. Bankaya el konacağı haberinin bir gün önce Murat Demirel'e sızdırıldığını kanıtlayan, bu yanıyla eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i de zan altına sokan ve bu nedenle 'haber değeri reddedilemeyecek kadar açık' olan bu banta ilişkin haber, Star hariç bütün gazetelerde yer aldı. Star gazetesinde o gün de konuya ilişkin hiçbir haber yoktu. Ve nihayet 8 ve 9 Ekim günleri de gazete, haberi görmeme tavrında bir değişikliğe ihtiyaç duymadı."

Ve 10 Ekim: Star'da, Murat Demirel ve "Egebank soygunu" haberi yok...

11 Ekim: Yine yok...

12 Ekim'de, yani bugün, bir "tavır değişikliği" olmazsa, Star haberi "görmemeyi" tercih edecek.

Neden?

İşin içinde (Daha doğrusu Egebank'la Star gazetesi arasında) 30 milyon dolarlık bir "alışveriş" olduğu, meselenin bir yanıyla ünlü reklamcı Nail Keçili'yi de ilgilendirdiği iddiaları doğru mu?

Fatih Çekirge'nin Edirnelilere, Konyalılara, Bursalılara, Çemişkezeklilere, Afyonlulara, Niğdelilere, Tokatlılara, Maraşlılara, İzmirlilere, Eşkişehirlilere, Şanlıurfalılara, Artvinlilere, Gümüşhanelilere, Ispartalılara, Malatyalılara, Kayserililere, Erzincanlılara bir "açıklama" borcu var.


12 EKİM 2000


Kağıda basmak için tıklayın.

Mehmet Ertuğrul YAVUZ

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...