YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Çölaşan açıkla artık

Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın, yeğen Demirel'in ünlü bir gazeteciye 1 milyon dolar rüşvet verdiği iddiası medyayı karıştırdı.

Kasırga Operasyonu'nda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Yahya Murat Demirel'in 2 yıl önce ünlü bir gazeteciye 1 milyon dolar komisyon verdiğini ileri süren Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çölaşan suskunluğunu koruyor. 10 Ekim tarihli Hürriyet'te iddiayı ortaya atan Çölaşan'ın sözkonusu gazeteciyi açıklamamakta ısrar etmesi üzerine gözler Kartel medyasına çevrildi. İddiayla ilgili olarak ismi ortaya atılan Rauf Tamer ise iddiayı şiddetle reddederek, telefonlarına çıkmayan Çölaşan'ı elindeki bilgileri bir an önce açıklamaya davet etti.

Ya açıkla ya kalemini kır

Gazetecileri töhmet altında bırakan iddiayı ortaya attıktan sonra suskunlaşan Çölaşan'ın elindeki bilgileri kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. Çölaşan'ın isimleri saklaması ve suskunluğunu koruması, adı geçen gazetecilerin Kartel medyasında çalışan isimler olabileceği kuşkusunu akıllara getiriyor. Başta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli olmak üzere çok sayıda gazeteci ise Çölaşan'ı açıklamaya davet ederken, köşesinde dürüstlük söylevleri veren Çölaşan'a "Ya isimleri açıkla ya kalemini kır" şeklinde yüzlerce faks yağdığı belirtiliyor.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, iddiaları, "Basının saygınlığı ile bağdaşmayan çok ciddi bir suçlama" saydığı bildirildi. Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Kurul'un dün gerçekleştirdiği toplantıda konuyu ele aldığı vurgulanarak, şöyle denildi:

"Basın Konseyi Yüksek Kurulu, söz konusu iddialarla ilgili gerçeklerin tüm açıklığıyla ortaya çıkması ve varsa suçluların en ağır şekilde cezalandırılması Türk adaletinin ihmal edemeyeceği bir görev olduğu için, öncelikle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın konuyu elealması için kamuoyu önünde çağrıda bulunulmasına, iddianın gerçeği yansıttığı sonucuna varıldığı takdirde, gazetecilik mesleğini ahlaka aykırı özel çıkarlara alet ettiği anlaşılacak olan gazetecinin, peşin olarak en ağır şekilde kınandığının vurgulanmasına, asıl söz konusu olan kişinin veya kişilerin isimlerini saklı tutarak suçlayıcı yayın yapmanın, basın dünyasının tümünü zan altında bıraktığı göz önünde tutularak, `Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olunmaksızın yayınlanamaz` şeklindeki altıncı ilkeyi dikkate almadan bir iddiayı ortaya atmanın, meslek saygınlığına çok ağır bir darbe vurduğunun kamuoyu huzurunda meslektaşlarımıza duyurulmasına karar vermiştir."

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...