YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


'Verilmeyecek hesabım yok'

Egebank soruşturması kapsamında dün ifade veren Devlet eski Bakanı Saraçoğlu, medya tarafından linç edildiğini ileri sürerek, "Hesap veremeyeceğim hiçbir durum yok" dedi.

Egebank'taki off-shore hesaplarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade veren eski Devlet Bakanı ve Merkez Bankası eski Başkanı Rüşdü Saracoğlu, "Hesap veremeyeceğim hiçbir durum yok" dedi.

İstanbul DGM'ye avukatı Vehbi Kahveci ile gelerek Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan önceki gün gönderilen dosya kapsamında soruşturma yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Turan Çolakkadı'ya ifade veren Saracoğlu, DGM'den ayrılırken, gazetecilere açıklamada bulundu. "5 gündür medya tarafından linç edildiğini", hakkında "Kaçtı", "Yurtdışına gitti" ve "Niye ortadan kayboldu?" gibi söylentiler çıkartıldığını belirten Rüşdü Saracoğlu, "Bu süre içerisinde hakkımda son derece aşağılayıcı ifadelerle beni küçük düşürmeye çalıştılar. Ben buradayım. Bakanlık ve Merkez Bankası Başkanlığı yapmış biriyim. Hiçbir yerden kaçacak durumum yok" diye konuştu.

'Muhatabım savcı'

Aradan geçen 3 gün içinde ifade verecek merci aradığını, Mali Şube Müdürlüğü'ne mi, yoksa Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na mı gideceğini bilemediğini anlatan Saracoğlu, "Hesap veremeyeceğim hiçbir durum yok. Benim hakkımda hiçbir suç yok" dedi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine "Ben kredi aldım demiyorum. Aldığımı da reddetmiyorum. Bunların hepsi konuşulacak. Benim muhatabım savcı" diyen Saracoğlu, yurtdışına çıkış yasağının da "idari bir karar" olduğunu ifade etti. "Niçin bu soruşturma kapsamında adı geçtiği" sorulan Saracoğlu, "Kredi aldığım için herhalde..." yanıtını verdi. Saracoğlu, "ne sıfatla savcıya ifade verdiği" konusundaki soru üzerine de, "Sanık sıfatıyla..." dedi. Saracoğlu, avukatı Vehbi Kahveci'nin ikazıyla sözlerini "Şişli'deki soruşturmada sanıktım" şekline dönüştürdü.

500 bin dolarlık kredi

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Saracoğlu'nun avukatı Vehbi Kahveci de, Saracoğlu'nun, herhangi bir davet olmadan kendi isteğiyle ifade vermeye geldiğini bildirdi. Saracoğlu'nun, Yahya Murat Demirel zamanında Egebank'tan 500 bin dolarlık bir kredi aldığını ve yeni yönetimin Saracoğlu'nun bu krediyi geri ödemediğini iddia ettiğini söyleyen avukat Kahveci, "Egebank'la bu yüzden bir ihtilaf olmuş. Bu konuyla ilgili görülen bir dava var. Eğer dava aleyhte sonuçlanırsa Saracoğlu bu krediyi tekrar ödeyecek. Bununla ilgili 2 sayfalık bir dilekçeyi de savcılığa verdik" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...