YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Kaynana çetede

Egebank skandalına adı karışan, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın kayınvalidesi Hatice B. Özbay DGM'lik oldu. Sanıkların dosyası İstanbul DGM'ye gönderildi.

Egebank skandalına adı karışan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın kayınvalidesi Hatice B. Özbay DGM'lik oldu. Şişli Cumhuriyet Savcılığı yaptığı inceleme sonucunda dosyayı, Murat Demirel, Aydoğan Semizer, Şükrü Esat Erkuş, Özkul Arkadaş, Emrullah Nüzhet Altınel, Erol Ergin ve kayınvalide Özbay'ı "cürüm işlemek için çıkar amaçlı teşekkül oluşturmak suretiyle banka aracı kılınarak dolandırıcılık" suçundan İstanbul DGM'ye gönderdi. Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından önceki gün DGM'ye gönderilen hazırlık evrakında konu detaylarıyla ele alınarak, söz konusu skandala Bankalar Yeminli Murakıpları tarafından hazırlanan 27.06.2000 tarih ve R-1, R-1, R-1 sayılı raporlar ve ekleri gösterildi.

Soygunun tam içinde

Savcılığın hazırladığı ve DGM'ye gönderdiği dosyada kayınvalide Özbay'ın da içinde bulunduğu skandal şöyle anlatılıyor:

"İnceleme sonucunda; bankaca Goldbis Tarım Ürünleri ve Kimyasal Maddeler San. ve Tic.Ltd.Şti, Alara Turizm ve Tic.Ltd.Şti. ve Migi Tekstil Turizm San. ve Tic. AŞ. firmalarına suç tarihinde toplam 3.880.100.000.000 lira kredi kullandırıldığı, kullandırılan kredilerin adı geçen firmaların temsilcileri olarak gözüken sanıklardan Özkul Arkadaş ve Emrullah Nüzhet Altınel adlı şahıslara nakit ödenmiş gibi gösterildiği, gerçek anlamda nakit bir ödeme yapılmadığı ve şirket temsilcilerinin, Egebank AŞ'nin Merkez Şubesi'nden kredi adı altında gönderilen paraları aynı gün sanıklardan Aydoğan Semizer, Esat Erkuş, Murat Demirel ve Hatice B. Özbay'ın şahsi mevduat hesaplarına aktardıkları..."

Bankanın içinin nasıl boşaltıldığı ise dosyada şöyle anlatılıyor: "Beyan ettikleri adreslerde bulunamayan ve paravan birer şirket olan firmaların kullandıkları kredi tutarı ile adı geçen sanıkların şahsi mevduat hesaplarına yatırılan tutarın eşit olduğu; paravan bu şirketlere verilmiş gibi gösterilen, gerçekte ise sanıkların şahsi hesaplarına geçen banka parasının yine hileli yollarla Defne Elektronik AŞ., Emay İnş. AŞ. ve Eyüp Yün AŞ. adlı firmalar üzerinde kaydırılarak kredi parası olarak gösterildiği ve bankanın zarara uğratıldığı...



Kağıda basmak için tıklayın.

'Verilmeyecek hesabım yok'
Egebank soruşturması kapsamında dün ifade veren Devlet eski Bakanı Saraçoğlu, medya tarafından linç edildiğini ileri sürerek, "Hesap veremeyeceğim hiçbir durum yok" dedi.
Oğuz Çarmıklı
da tartışmaya katıldı

Rüşvet tartışmalarına işadamı Çarmıklı da katıldı. Çarmıklı, Dündar'a gönderdiği mektupta "İddialar benden çıkmadı" dedi.
İsrail'in ömrü kısa İsrail'in, savaşa ve düşmanlığa motive edilmiş bir toplum olduğunu belirten Dr. Hüsnü Mahalli, 50-100 yıl sonra İsrail toplumunun yok olacağını söyledi.
Kaçakçılığı devletin izniyle başlattık
Banker Kastelli lakaplı Cevher Özden, altın kaçakçılığını 1980'de Maliye Bakanı olan İsmet Sezgin ve Başbakan Süleyman Demirel'in onayıyla başlattıklarını açıkladı.
Cüppeli Hoca'ya hapis cezası
Cüppeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, "halkı din ve mezhep farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği" gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 3 gün hapis ve 177 milyon 450 bin lira ağır para cezasına çarptırıldı. İstanbul 2 No.'lu DGM'deki duruşmaya, tutuksuz Ahmet Mahmut Ünlü katılmadı. Ünlü'nün avukatı Kadir Kartal'ın hazır bulunduğu duruşmada kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanığı duruşmalardaki iyi halini de gözönüne alarak TCK'nın 312. maddesinin 2 ve sonuncu fıkraları uyarınca "halkı din ve mezhep farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek" suçundan 2 yıl 7 ay 3 gün hapis ve 177 milyon 450 bin lira ağır para cezasına çarptırdı. Heyet ayrıca, Ünlü'nün yurtdışına çıkışına da yasak getirdi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...