YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


TBMM Başkanı İzgi

TBMM Başkanlığı'na 2 oy farkla MHP'li Ömer İzgi seçildi. 533 milletvekilinin katıldığı oylamada İzgi 264, ANAP'lı Başesgioğlu 262 oy aldı. İzgi, ilk günden cumhurbaşkanı vekili oldu

TBMM Başkanlığı'na MHP Konya Milletvekili Ömer İzgi seçildi. TBMM Genel Kurulu'nda yapılan 4. tur oylamaya 533 milletvekili katıldı. Ömer İzgi 264 oyla Meclis Başkanı seçilirken, diğer aday ANAP Kastamonu Milletvekili Murat Başesgioğlu 262 oy aldı. Oylama sonucunda 7 oy da iptal edildi.

Yaklaşık bir saat süren sayım süresince TBMM Genel kurulu heyecanlı bir bekleyişe sahne oldu. Sayım komisyonunun ANAP'lı üyesi Yücel Seçkiner, başta MHP'li İdare Amiri Ahmet Çakar olmak üzere bazı MHP'lilerin sayımı izleme isteklerine karşı çıktı. Seçkiner birleşimi yöneten Başkanvekili Murat Sökmenoğlu'ndan milletvekillerinin sayımın yapıldığı sıralara yaklaşmamalarını istedi. Uyarılar üzerine milletvekilleri çekildi.

Cumhurbaşkanı vekili oldu

Daha önceki turlara göre uzun süren sayımın sonlarına doğru İzgi'nin önde olduğunu öğrenen MHP'liler birbirlerini kutlamaya başlarken, ANAP sıralarına da sessizlik hakim oldu. Birleşimi yöneten Başkanvekili Sökmenoğlu, sonucu milletvekillerinin alkışları arasında açıkladı. Sökmenoğlu, İzgi'ye "hayırlı olsun" dileğinde bulunduktan sonra, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Vekili olduğunu da anımsattı. ANAP'lı aday Başesgioğlu, sonucun açıklanmasından sonra yerinden kalkarak İzgi'yi kutladı. Başesgioğlu'nu ANAP'ın diğer grup başkanvekilleri Zeki Çakan ile Beyhan Aslan izledi. İzgi, Genel Kurul'da diğer milletvekillerinin kutlamalarını da kabul etti.

Sezer, Orta Asya'dan kutladı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanlığı'na seçilen Ömer İzgi'yi kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer'in, bugünkü oylamada TBMM Başkanlığı'na seçilen Konya Milletvekili Ömer İzgi'ye kutlama telgrafı gönderdiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Sezer, telgrafında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na seçilmeniz dolayısıyla kutlar, başarılar ve esenlikler dilerim" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

312'de yenilik yok Yeni TCK tasarısını hazırlayan Ord. Prof. Sulhi Dönmezer, 312. maddede önemli bir değişiklik olmadığını söyledi. Dönmezer, "Tasarı üzerinde tartışılırken yeni değişiklikler yapılabilir" dedi.
Memur umut arıyor
Memur sendikaları, hükümetin uyguladığı ücret politikasına karşı, muhalefetten destek istedi. DYP lideri Çiller, "2000 yılı bütçesi dar gelirliler ve ülke açısından bir yüzkarasıdır" dedi.
Meclis iradesine saygı duyuyorum
TBMM Başkan adayı, ANAP Grup Başkanvekili Murat Başesgioğlu, sonuçları değerlendirirken, "Yüce Meclis'in iradesi bu şekilde tecelli etmiştir. Saygıyla karşılıyoruz. Sayın Başkana başarılar diliyoruz" diye konuştu. Bir gazetecinin, "Destek verenler sözlerinde durmadılar mı?" şeklindeki sorusuna Başesgioğlu, "Hiç o yorumlara girmiyorum" dedi. Başesgioğlu, bir başka soru üzerine, ANAP'dan iki milletvekilinin yurtdışında olduğu için oylamaya katılamadıklarını söyledi. ABD'de bulunan ANAP Trabzon Milletvekili Eyüp Aşık ile Giresun Milletvekili Burhan Kara oylamaya katılamadılar. Burhan Kara önceki akşam saat 20.00'da Hatay Milletvekili Levent Mıstıkoğlu'nu arayarak, bir Avrupa başkentine gitmeye çalıştıklarını, oradan da özel uçakla Ankara'ya geleceklerini söyledi. Ancak o saatten bu yana Kara ve Aşık'tan bir daha haber alınamadı.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...