YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


İNTİFADA ÇAĞRISI

Hamas, Hizbullah, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin'in Kurtuluşu İçin Demokratik Cephe, El Fetih ve Filistin Halkın Mücadelesi Cephesi ateşkes kararını kınadı ve intifada çağrısı yaptı.

Hamas, Hizbullah ve İslami Cihad, Filistin ile İsrail arasında, şiddetin sona erdirilmesi konusunda Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde varılan anlaşmayı kabul etmeyerek intifadaya devam edilmesi çağrısında bulundu. Grupların bildirisinde, "Şarm el-Şeyh kentindeki zirvede varılan anlaşma bizi bağlamıyor. Halkımıza intifadaya ve direnişe devam etme çağrısında bulunuyoruz. Haklarımızı ve topraklarımızı geri almamız için başka alternatifimiz yoktur" denildi.

Filistin sokaklarda

Filistinli gerilla örgütleri de, Filistin ve İsrailli liderlerin şiddetin sona ermesi yönünde anlaşmalarına rağmen Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Kudüs'te İsrail karşıtı gösterilerin devam edeceğini açıkladı. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (PFLP), Filistin'in Kurtuluşu İçin Demokratik Cephe (DFLP), El Fetih ve Filistin Halkın Mücadelesi Cephesi'nin (PPFS) sözcüleri, Şarm El Şeyh'teki zirvede varılan anlaşmayı kınadılar. Sözcüler, ayrı ayrı yaptıkları açıklamada, örgütlerinin zirvenin sonuçlarını reddettiğini belirttiler.

Hamas, İslami Cihad, PLO, DFLP ve PFLP dün ortaklaşa Batı Şeria, Gazze ve Ramallah'da düzenledikleri gösterilere binlerce Filistinli iştirak etti. Gösteriler esnasında çıkan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı. Bir çoğunun durumunun ağır olduğu belirtildi.

İsrail ile Filistin arasında çatışmaların sona erdirilmesi yönünde varılan anlaşmaya rağmen, Filistin topraklarındaki çatışmalar devam ediyor. Gazze'de 5 Filistinli İsrail kurşunlarıyla yaralandı.




Kağıda basmak için tıklayın.

İşkenceye global gözaltı
Af Örgütü 150'den fazla ülkedeki devlet destekli işkenceye son verilmesi için küresel düzeyde kampanya başlattı. Örgüt, "İşkenceden kurtarılmış bölgeler" oluşturacak.
Türkiye saf değiştirir
Ermeni tasarısı ve Türk-ABD ilişkileri raporunu açıklayan Makovsky, tasarının geçmesi ve ABD'nin önlem almaması halinde Türkiye'nin Fransa-Rusya çizgisine kayacağını iddia etti.

Avrasya'nın iki ucu birleşti
Orta Asya ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Kırgızistan Devlet Başkanı Askar Akayev ile, "İkili İlişkiler Ortak Bildirisi" ile "Terörizmle Mücadelede İşbirliği Ortak Bildirisi"ne imza attı. Daha önve Özbekistan ve Türkmenistan'a giden Sezer, Avrasya'nın iki ucunda aynı dünya görüşlerini paylaşan iki ülke arasındaki ilişkilerin her boyutta emin adımlarla güçlenmekte olduğunu söyledi. Sezer, Akayev'i gelecek nisan ayında, İstanbul'da düzenlenecek olan "7. Türkçe Konuşan Ülkeler Zirvesi"ne davet etti. Sezer bugün gezisinin son durağı olan Kazakistan'a geçecek.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...