YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama


İçimdeki asi yabancı

Eylül ayından itibaren hareketlenen sinema salonları, Jim Carrey'nin yeni komedi filmi "Ben, Kendim ve Sevgilim"le izleyicileri beyaz perdeye çekiyor.

Vizyona girer girmez komedi filmlerinden hoşlanan sinemaseverler tarafından yoğun ilgi gören "Ben, Kendim ve Sevgilim" adlı film, yerleşik değerleri zorlayıcı espri öğeleriyle sezonun en çok güldüren komedi filmleri arasında yer alıyor. Filmin esas oğlanıysa Mask, Dumb&Dumber, Truman Show, Man On the Moon adlı filmlere imzasını atan Jim Carrey.

Sinemaseverlerin "There's Something About Mary", "Dump&Dumber" komedi filmlerinden tanıdığı Farrelly Kardeşler "Me, Myself & Irene" filmiyle karşımıza çıkıyorlar. 120 kişiden oluşan bir ekibin çalışmasıyla gerçekleşen film, Rhode Island, Burlington, Vermont ve Champlain Valley'de çekilmiş. Filmin konusunun geçtiği Rhode Island, Amerikan filmlerinden alışık olduğumuz Texas, Los Angeles, New York, Chicago, Las Vegas, Callifornia gibi kentlerden farklı ve sakin görüntüsüyle dikkat çekiyor. Filmdeki abartılı karekterler, dokunulmaz sayılan değerlere göndermeler yapan yersiz espriler izleyicinin filmi bayağı bulmasına neden oluyor. Jim Carrey'nin filmde çok başarılı bir performans sergilemesine karşın Renee Zellwerger silik bir oyuncu konumunda.

Aynı bedende iki ruh

Charlie Baileygates (Jim Carrey) Rhode Island'da yaşayan kendi halinde, nazik, fazla dışa dönük olmayan, hassas kalpli, kurallara sonuna kadar sadık bir polis memurudur. Kasabanın en zeki kızıyla çıkan Charlie, ona evlenme teklifinde bulunur ve kısa bir süre sonra evlenirler. Fakat karısı Charlie'yi cüce bir zenciyle aldatır ve sevgilisinden olan üçüz çocukları Charlie'ye bırakarak cüce zenciyle birlikte onu terkeder. Her biri birbirinden zeki ve çalışkan olan bu çocuklar Charlie'nin eşsiz babalık şevkatinin ve ilgisinin gölgesinde büyürler. Dışardaki olanca pisliğe, yozlaşmaya ve kasabalıların kendisi hakkındaki alaycı tavırlarına rağmen Charlie, bütün bu olumsuzlukların üstüne bir duvar çekip kimseyi kırmamaya özen göstermektedir. Ancak Charlie'nin kendisine yapılan haksızlıklara tahammül edemeyen diğer kişiliği Hank, bir gün ortaya çıkar ve ortalık karışmaya başlar.

Charlie ne kadar uysal ve yardımsever birisiyse, haplarını almadığı zaman ortaya çıkan ikinci kişiliği Hank o kadar saldırgan, kaba ve acımasızdır. Hank'in yok olması için doktorunun verdiği hapları kullanan Charlie'den amiri, Irene (Rene Zellweger) adlı güzel ve sevimli bir kıza New York'a kadar eşlik etmesini ister. Geçmişi görünüşü kadar masum olmayan Irene, çeşitli kirli olaylara karışan zengin bir adamla ilişki kurmuştur. Charlie kendisi için hayati öneme sahip olan ilacını kaldığı otelde unutur ve kısa bir süre içinde Irene'le birlikte amansız bir koşuşturmacanın içine sürüklenir. Bu arada sürekli gidip gelen kişiliği Hank'le birlikte Charlie Irene delicesine tutulmuştur.

Ben, Kendim ve Sevgilim

Yönetmen: Peter Farrelly
Oyuncular: Jim Carrey, Renee Zellweger, Anthoney Andersen, Mongo Brownlee, Chris Cooper.
Yapım: Bradley Thomas

Havva Setenay İLHAN


Kağıda basmak için tıklayın.

Bilgi'den sinema etkinlikleri
Bilgi Üniversitesi bünyesinde iki yıl önce 'kent merkezinde yeni ve sürekli bir sanat sineması oluşturulması' amacıyla başlatılan 'Bilgi'de Sinema' etkinlikleri, Kasım'da start alıyor.
Kalemberk
Derginin ikinci sayısı göz doldurucu muhtevasıyla dikkat çekiyor. Nihat Nasır'ın "Düşünmek Düşmektir" başlıklı denemesi derginin göze çarpan yazılarından biri. Yusuf Kocamaz "Kalbin Hali", Fatih Ketancı "Beklerken", Yusuf Şahin "Suyu Çıktı", M. Fatih Birgül "Müşarün İleyh", Hamza Meral "Çünkü Biz İneğiz"le Kalemberk'e katkıda bulunan isimler... Dergiye yazı ve şiir desteğinde bulunan diğer isimler şunlar: Ali Çelik, Ömer S., Ömer Sönüksün, Muhammed Özyılmaz, Üffet Yıldız, M. Zeki Dursun ve Vakanüvis Sadık Müteellim. (Tel: 0 224 327 37 09)


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...