YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


7 MİLYON DOLARI KİM ALDI?

Oğuz Çarmıklı da tartışmaya katıldı

Rüşvet tartışmalarına işadamı Çarmıklı da katıldı. Çarmıklı, Dündar'a gönderdiği mektupta "İddialar benden çıkmadı" dedi.

7 milyon doları kim aldı tartışmalarına Nurol Holding'in patronu Oğuz Çarmıklı da katıldı. İlk kez Akşam gazetesi yazarı Yalçın Pekşen tarafından gündeme getirilen iddia çeşitli basın organlarında yer aldı. Hiçbir ismin açıklanmadığı iddialarda ünlü bir gazetecinin ünlü bir işadamından 7 milyon dolar rüşvet istediği, sözkonusu işadamının da konuyu örtbas etmesi için gazeteciye bu parayı verdiği ileri sürüldü. Bu arada Uğur Dündar da basında yer alan iddialarla ilgili yazılarda kendisinin ima edildiğini ileri sürerek, iddiaların kanıtlanması halinde kafasına kurşun sıkacağını açıkladı.

Dündar yıllar önce savunma sanayiinde hizmet veren Nurol firmasının ürettiği zırhlı araçlarla ilgili bir haber yaptıklarını belirterek, sözkonusu firmanın bu haberden sonra epey zarar gördüğünü duyduğunu ifade etti. Dündar, firmanın kendisi hakkında iftiraya başvuracağına da inanmadığını kaydetti. Bu açıklama üzerine Uğur Dündar'a mektup gönderen işadamı Oğuz Çarmıklı, sözkonusu iddiaların kaynağının kendisinin olmadığını açıkladı. Çarmıklı, Nurol hakkında yapılan programın haksız ve tek yanlı bir yayın olduğunu Ankara işadamlarının verdiği ve basın mensuplarının da katıldığı bir toplantıda ifade ettiğini, ancak herhangi bir rüşvet iddiasının kesinlikle kendisi tarafından ortaya atılmadığını belirtti.

Meclis yolsuzluğunda Nurol firması

Savunma Sanayii dışındaki sektörlerde de faaliyet gösteren Nurol firması Mustafa Kalemli'nin TBMM Başkanlığı dönemindeki Meclis Genel Kurulu Salonu inşaatında ortaya çıkarılan skandal yolsuzluk olayıyla gündeme geldi. TBMM Başkanı Kalemli'nin istifasına ve siyasi hayatının noktalanmasına neden Meclis Skandalı olayı, 6 Mayıs 1998 tarihli Sabah gazetesinde "Yolsuzluk değil yağma", aynı günkü Hürriyet'te ise "Meclis'teki vurgun tam 26 milyon dolar" manşetiyle yer aldı. Sözkonusu haberlerde Yeni Meclis Genel Kurul Salonu inşaatında faturanın 3 misli şişirildiği ve atılan kazığın 26 milyon dolar (6,5 trilyon) olduğununun belirlendiği ifade edildi.

Meclis Genel Kurul Salonu İnşaatı'ndaki yolsuzlukları araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu tarafından hazırlatılan raporda Mesa-Nurol şirketince 38 milyon(9.5) trilyon fatura çıkarılan Meclis Genel Kurul Salonu İnşaatı için gerçek maliyetin 12 milyon 57 bin dolar olduğu tespit edildi. Firmaya fazladan yapılan ödemenin ise 4 trilyon 50 milyar olduğu belirtildi. Haberde ismi geçen raporda Bayındırlık birim fiyatlarına göre ise genel kurul salonunun 5,5 milyon dolara yapılmasının mümkün olduğu belirtilirken, Mesa-Nurol'a ödenen paranın 21,7 milyon dolar olduğu kaydedildi. Kamuyoyunda şok etkisi yapan Meclis Salonu skandalı gazetelerde, 'Sadece yolsuzluk değil tam bir yağma" ibaresiyle ifade edildi. Meclis Başkanı Mustafa Kalemli'nin rüşvet aldığı iddialarını da içeren sözkonusu dava halen yargıda sürüyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...