YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Memur umut arıyor

Memur sendikaları, hükümetin uyguladığı ücret politikasına karşı, muhalefetten destek istedi. DYP lideri Çiller, "2000 yılı bütçesi dar gelirliler ve ülke açısından bir yüzkarasıdır" dedi.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, 2001 yılı bütçesinin, dar gelirliler ve ülke açısından bir "yüzkarası" olduğunu söyledi. Çiller, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay'ı, konfederasyon genel merkezinde ziyaret etti.

DYP Genel Başkanı Çiller, ziyaretinin amacının, "memurların haklı davasında yanlarında olduklarını belirtmek" olduğunu söyledi. Başbakan Ecevit ve Yardımcısı Yılmaz'ın, 1997 yılında memuru rahatlatmak için söz verdiğini, 1998, 1999, 2000 yıllarında da aynı şeyin yaşandığını kaydeden Çiller, bu sözleri hatırlatmak istediğini belirtti. Çiller, 2001 yılı bütçesinin, "dar gelirliler ve ülke açısından bir yüzkarası" olduğunu belirterek, "Bu bütçenin hayali olduğu açıktır. Memura yüzde 10 zam veriyorsunuz, vergileri yüzde 24 artırıyorsunuz. Vergileri veren de memur" diye konuştu.

İktidarların değişmiz politikası

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay da, "yanlış ekonomik ve idari politikalar nedeniyle" kamu görevlilerinin, görevlerini yapamaz hale geldiğini söyledi. 57. Hükümet döneminde uygulanan politikaların, önceki iktidarlar tarafından uygulanan politikaların bir benzeri niteliğinde olduğunu ifade eden Akay, "Atama, nakil, yani sürgün ve kıyım politikalarında bir değişiklik yok. Düşük maaş verilerek, bütçe açığını kapama, iktidarların değişmez politikası" diye konuştu.

Ciddi bir muhalefet yok

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Fatih Uğurlu da, CHP lideri Deniz Baykal'ı ziyaret ederek, hükümetin verdiği % 10 oranındaki zammın, memuru 2000 yılında da "sürünmeye mahkum ettiğini" söyledi.

Hükümetin memur ve işçiye sırtını döndüğünü ve "devlet imkanlarını altın tepside belirli bir kesime sunduğunu" savunan Fatih Uğurlu, "Maalesef böyle bir ortamda ülkede ciddi bir muhalefet yok. Birini kapatmakla tehdit ediyorlar, diğerine de medya ambargo koyuyor ve siz de Meclis dışındasınız" dedi.

Sosyal patlama uyarısı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da, yaptığı açıklamada, terörden sonra Türkiye'yi tehdit eden en büyük sorunun dengesiz gelir dağılımı olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, "Eğer, halk kitlelerini sahipsiz bırakır, köylüyü, emekliyi, işçiyi, esnafı kötü ekonomik şartları ödemek suretiyle altta bırakırsanız, bir gün aklınızın almayacağı sosyal patlamalara neden olursunuz. Millet artık bu siyasilere küsmüştür. Türkiye'yi hedefine ancak BBP iktidarı getirebilir" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...