YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Şişe'den hayali ihracat çıktı...

Adnan Çağlayan'ın Orhan Aslıtürk'ün sahip olduğu ve naylon fatura düzenleyerek vergi kaçırdığı tespit edilen Barbaros Holding'le de iş yaptığı belgelendi.

12 yıldır sürdürdüğü Şişecam Genel Müdürlüğü'nden aylar önce ayrılan Adnan Çağlayan'ın oğluna kurdurduğu ve Şişecam'ın nakliye işlerini yaptırdığı Çelikay Uluslararası Nakliye Şirketi aracılığıyla özellikle tekstil üzerine hayali ihracat yaptığı tespit edildi. Hayali ihracatın Şişecam'a bağlı Cam Pazarlama AŞ. üzerinden yapıldığı belirlenirken, Çağlayan'ın yine Cam Pazarlama üzerinden Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Atığ'ın kocası Orhan Aslıtürk'ün sahip olduğu ve daha önce naylon fatura düzenleyerek vergi kaçırdığı tespit edilen Barbaros Holding'le de iş yaptığı saptandı.

Aile şirketi kurdurttu

Şişecam eski Genel Müdürü Çağlayan'ın, kuruluşun nakliye işlerini yaptırmak için oğlu Mustafa Çağlayan'a kurdurduğu nakliye şirketinin adının Çelikay Uluslararası Nakliye Şirketi olduğu belirlendi. Şirketin ortakları arasında Çağlayan'ın oğlu Mustafa Çağlayan, kızı Pınar Çağlayan, eşi Vecize Çağlayan ve baldızı Müfide Demet Sürmeli olduğu ortaya çıktı. Sözkonusu şirketin, İş Bankası'ndan alınan 300 milyar lira kredi ile devralındığı belirlenirken, 30 TIR'ın devralınan şirkete ait olduğu, Akaydın firmasından 10 ve Trans Asya şirketinden de 20 TIR alınarak şirketin büyütüldüğü saptandı.

Aslıtürk-Çağlayan ilişkisi

Bu arada Çağlayan'ın, Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Atığ'ın kocası Orhan Aslıtürk'ün sahip olduğu Barbaros Holding'le de iş yaptığı Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları tarafından yapılan inceleme sonucunda ortaya çıktı. Aslıtürk'ün Cam Pazarlama üzerinden tekstil üzerine hayali ihracat yaptığı öne sürüldü.

Murat KELKİTLİOĞLU


Kağıda basmak için tıklayın.

Skandal banka ETİBANK

96 SENDORUMU

'Manisalı gençler' beraat etti
Doğuya acil önlem
Şekerbank'tan savunma
Gazetemizde dün birinci sayfadan "Şeker gibi soygun" başlığıyla verilen haber üzerine Şekerbank'tan yapılan açıklamada, Şekerbank Genel Müdürü Hasan Basri Göktan'ın icraatları aklandı. "Herşeyden önce Şekerbank hisseleri hiçbir zaman yüzde 90 oranında Pankobirlik'e ait olmamıştır" denilen açıklamada, Şekerbank T.A.Ş. Personeli Sosyal Sigortalar Sandığı Vakfı ile Şekerbank T.A.Ş. Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı'nın Genel Müdür tarafından kurulmadığı kaydedildi.
Açıklamada "Gazetede yazılanın aksine, kooperatife ait hisseler, düşük değerle alınmamış olup borsa fiyatları üzerinden rızaen ve bedelleri ödenerek alınmıştır. Kaldı ki, Pancar Kooperatif hisselerinin devri sırasında Hazine Müsteşarlığı'ndan Bankalar Kanunu'na göre gerekli yasal izinler de alınmıştır. Yayınlanan yazıda bahsi geçen isnatlar, gerçek dışı, hayal ürünü, dedikodu ve söylentiden ibaret olup, Müvekkil Bankayı ve Müvekkil Banka Yöneticilerini şüphe ve zan altında bırakmaya ve yıpratmaya yöneliktir. Haber verme özgürlüğü kalkanı arkasına gizlenerek kişileri karalamak, lekelemek, aşağılamak, kötülemek, küçük düşürmek, asılsız isnatlarla ölçüsüz biçimde kınamak basın özgürlüğünü amacından saptırmak olur ki, bu davranış hakkın kötüye kullanılması demektir" denildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...