T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Filistin'de İsrail'in katliam provası

Filistin lideri Arafat'la tüm ilişkilerini kesen İsrail, dün Filistin topraklarına helikopterler, savaş uçakları ve tanklar ile saldırdı.

İsrail helikopterleri, savaş uçakları ve tankları Filistin kentlerine yönelik saldırılarını arttırdı.

İsrail askerlerinin saldırılarını özellikle Gaza, Cenin ve Ramallah şehirlerinde yoğunlaştırdığı belirtildi. Dünkü saldırılarda 6 Filistinli yaşamını yitirdi, 7 Filistinli de yaralandı. Filistin yönetimindeki Batı Şaria'nın Nablus kenti yakınlarında, 10 kadar İsrail tankının Salfit köyüne saldırı düzenlemesi sonucu 3'ü polis, 6 Filistinlinin öldüğü ve 7 Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

Bu arada, Yaklaşık 20 kadar İsrail tankı, Filistin yönetimindeki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Assiya el-Şamaliye köyünü ve El Halil yakınlarındaki Dura köyünü kuşatma altına aldı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, yaklaşık 100 kadar asker evlere baskın düzenlerken, üç helikopterin köy üzerinde tur attığı ve 20 tankın da köyü kuşatma altına aldığı belirtildi. Filistin güvenlik kaynakları, İsrail askerlerinin Salfit'te 20, Dura'da 10 kişiyi tutukladığını ve Salfit'te 5 evi yıktığını kaydetti.

Filistinliler, İsrail tankları ve buldozerlerinin, Gazze'de, bir mülteci kampına girdiğini ve 20 evle bir fabrikayı yıktığını bildirdi. Öte yandan, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği füze saldırısında hasar gördüğü bildirilen camide, Hamas lideri Şeyh Ahmed Yasin'in bulunduğu, saldırıdan yara almadan kurtulduğu bildirildi. Gazze'deki hava akınlarından sonra 45 kişinin hastaneye kaldırıldığı, durumlarının ciddi olmadığı belirtildi.

İran'da İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı politikaları kınamak ve Filistin'in bağımsızlığını desteklemek için bugün bir yürüyüş düzenlendi. İran'da her yıl Ramazan ayının son cuması kutlanan "Kudüs Günü" çerçevesinde ülke çapında yapılan yürüyüşlere on binlerce kişi katılırken, Tahran'daki yürüyüşe Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve diğer üst düzey yetkililer de katıldı.

Şaron: Arafat tarih oldu

İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Filistin lideri Yaser Arafat için "Tarih oldu..." derken, Dışişleri Bakanı Şimon Peres "Arafat bitmedi..." dedi. Alman Bild gazetesine demeç veren Şaron, "Arafat artık tarih olmuştur. Yeni bir Filistin yönetimiyle masaya oturup barışçıl çözüme ulaşsak bile, İsrail ordusu asayişi sağlamak için Filistin kentlerine konuşlandırılacak" dedi. Şaron böyle konuşurken Peres, "Arafat'ın bitmediğini" söyledi.

 
Laeken'de dönüm noktası
Laeken zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de başladı. 2 gün sürecek zirvede Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası (AGSP) ile ilgili bildiri yayımlanacak.
Bush'tan Ramazan Bayramı mesajı
Çek Cumhuriyeti, Salih'in iadesini reddetti
ABD'DEN, MOLLA ÖMER'İN BAŞINA 10 MİLYON DOLAR...
Amerikan Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Taliban'ın lideri Molla Muhammed Ömer'in yakalanmasını sağlayana 10 milyon dolar ödül vermeye hazır olduklarını bildirdi. Rumsfeld, Molla Ömer'in yakalanması için ödül verilip verilmeyeceğini soran basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Evet, 10 milyon dolar düşünüyorum" dedi. Molla Ömer, Taliban'ın kalesi kabul edilen Kandahar kentinin teslim olmasından önce ortadan kaybolmuş, Amerikan birliklerinin bugüne kadar yakalama çabaları sonuçsuz kalmıştı. ABD, Usame bin Ladin'in başına da 25 milyon dolar ödül koymuştu.Öte yandan ABD, Usame Bin Ladin'in öldürülmesi ya da cesedinin bulunması durumunda kimliğini saptamak için Bin Ladin'in ailesinden DNA örnekleri aldı.
15 Aralık 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED