T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Aşkın adı; Cemile

Cengiz Aytmatov'un eserinden uyarlanan Cemile, ekranda romantizm isteyen seyirciyi hayalkırıklığına uğratmayacak türde... Film, kırık bir aşkın öyküsünü başarıyla dramatize ediyor.

Bayram'a tek bir gün kala, gösterime girdiği yıllarda eleştirmenlerden olumlu not almış, oldukça nitelikli bir yapım geliyor CNBC-e ekranlarına; Cemile... Sinematografik yapısıyla dikkat çeken Cemile, senaryosu ve dramatik yoğunluğuyla 'romantik' filmseverleri de hayli memnun edecek bir yapım... Dünyaca ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un aynı adlı ünlü eserinden uyarlanan film, Kırgızistan bozkırlarında geçen olağanüstü güzellikteki bir aşk öyküsünü başarıyla beyazperdeye yansıtıyor. Köyün en iyi ata binen kişisi olan Cemile, güzelliğiyle genç Seit'in başını döndürür ve aralarında büyük bir aşk başlar. Ne var ki Seit'in ağabeyi ve Cemile arasında anlaşmalı bir evlilik yapılacaktır ve Seit, bu olaydan sonra hayatının en büyük acısını yaşayacaktır. Seit'in ağabeyi savaşa gittiğinde ise Cemile'ye göz kulak olmak Seit'e düşecektir. Birçok kez filme alınan Cemile'nin 1994 tarihli bu seferki yapımında başrollerden birinde Amadeus'un Oscar'lı oyuncusu F. Murray Abraham'ı görüyoruz.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
İsteyince oluyormuş
Havva Setenay İlhan: "Kanal 7'de iftar öncesi yayınlanan 'Ashab-ı Kehf / Mağara Arkadaşları' adlı dizi, Ramazan ayına özgü programlar açısından kısırlık yaşayan ekrana renk kattı doğrusu. Belkide ilk defa dini içerikli bir dizi, pembe dizilerin yakaladığı izlenme oranını yakaladı. İlk defa insanlar konusunu Kur'an'dan alan bir dizinin başlama saatini dört gözle beklediler... Peki İran yapımı bu dizi neden bu kadar başarı yakaladı? Oysa daha önce sayısız yerli dini film çekildi... Oyuncuların gönülsüzlüğü, yönetmenlerin sinemanın dilini iyi kullanamaması, kostümlerdeki iticilik, film müziklerinin sıradanlığı, senaryonun kısırlığı Türk izleyicisinin yıllardır yerli yapımlara itibar etmemesine neden oldu. Demek sinemanın gereklerine cevap veren yapımlar, Hollywood'un el atmasına gerek kalmadan da kendini izletebiliyormuş. Kim bilir belki 2020'nin Ramazan'ında bu alanda kaliteli yerli yapımlar izleyebiliriz..."

 
Cnn Türk / 21.05
'İhsan Yıldırım' için ekran başına...
Hakkı Devrim'in sunduğu Hakkıyla Sohbet programında bu akşam, Show TV'de yayınlanan (İhsan Yıldırım tiplemesiyle) Tatlı Hayat ve TRT 1'de yayınlanan Cesur Kuşku'da başarılı bir oyunculuk performansı gösteren Haluk Bilginer var. İngiltere'den Hollywood'a uluslararası platformda bir oyuncu olan ve özellikle dizi filmlerde sergilediği yeteneğiyle izleyenlerin büyük beğenisini kazanan Haluk Bilginer'le Devrim, "İngiltere'de yaşadığı 15 yıl", "Ekonomik krizin tiyatro sahnelerini kapattığı bir dönemde kurduğu yeni tiyatro" ve "TV dizileri" ile ilgili hoş bir sohbet gerçekleştiriyor.
Tgrt / 09.30
TV'de Kuzey Kıbrıslı bir çocuk dizisi
TGRT ekranlarına çocuklara yönelik, eğitici bir televizyon dizisi geliyor. Hem Türkiye'de, hem de KKTC'de yayına girecek olan program haftasonları yayınlanıyor. Gimme6'nın baş karakteri, KKTC'den Deniz isminde Gazi Magosalı genç bir kız. Dizide macera, Deniz'in İngiltere'de piyano masterı yapmak için burs alabilmek umuduyla ses sınavına girmesi ile başlıyor. İlk bölümde, beklenmedik olaylar dizimizin beş ana karakterine Londra'da küçük bir mahalleye getirir. Bir hırsız, Deniz'in ve onun değerli kemanının peşindedir ama bu arada Tanaka da hırsızın peşine düşer.
15 Aralık 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED