T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


FENER BURSA'YI YAKTI
Ligde iki derbiyi kaybeden, kupaya da veda eden F.Bahçe, istim üzerindeki Bursa'yı devirdi. Timsah Moshoeu'yle öne geçti, Serhat, Ali Akdeniz, Andersson skoru belirledi.

Sılaya boş otobüs
YÜZDE 50 AZALMA
Ramazan Bayramı'nda Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz vatandaşı eve mahkum etti. Seyahat acentalarından alınan bilgiye göre, bayram tatili rezervasyonlarında yurtdışı tercihleri yüzde 80, yurtiçi seyahat talepleri ise yüzde 50 oranında azaldı. Dört kişilik bir ailenin İstanbul'dan Erzurum'a gidiş-dönüş yol ücretinin 250 milyon liranın üzerinde olması seyahati engelledi.

KRİZ SAKİNLİĞİ
Kriz ortamından İstanbul Esenler Otogarı da nasibini aldı. Geçtiğimiz bayramlarda önemli yolcu hareketliliğine sahne olan Otogar'da, bayram öncesi büyük bir sakinlik gözleniyor. Erzurum Es Dadaş Turizm Firması Müdürü Musa Şenay, otobüs taşımacılığının son 50 yılın en kötü dönemini yaşadığını ifade ederek, "Eskiden otobüs firmaları için bayramlar bir umut ve kurtarıcı gibi gözüküyordu. Şimdi umut olmaktan çıktı" dedi.

Ariel Şaron şiddet üretiyor
Filistin lideri Yaser Arafat'la ilişkisini kesen Ariel Şaron, Filistin topraklarına saldırılarını sürdürüyor. Hamas lideri Şeyh Ahmed Yasin'in bulunduğu camiye füze saldırısı düzenlendi, ancak Yasin yara almadan kurtuldu. Dünkü saldırılarda altı Filistinli hayatını kaybetti. Şaron Arafat'ın 'tarih' olduğunu savunurken, İsrail Dışişleri Bakanı Peres, "Arafat, bazılarının iddia ettiğinin tersine, bitmedi. Operasyonlar onu daha da güçlendiriyor" diye konuştu.

Ladin kaseti dünyayı böldü
ABD Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Usame bin Ladin'in 11 Eylül saldırılarını düzenlediği yolunda en önemli kanıt olarak gösterilen kaset, Batı'da ve ABD'de 'inandırıcı' bulunurken, Arap kamuoyunda ve İslam dünyasında şüpheyle karşılandı.

 
Uslu: Hükümetin
yüzü kızarmıyor

Dünya Bankası'nın, yolsuzluk sıralamasında Türkiye'yi 5. sıraya koyduğunu belirten Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, "Bu, ülkeyi yönetenlerin yüzünün kızarması bakımından önemli" dedi.
250 bin çiftçi
TUTUKLANACAK

Krizden sonra 250 bin çiftçi için tutuklama kararı çıkarıldı. Hapse girip çıkan çiftçi sayısı 400 bini aştı. Ocak-Eylül 2001 döneminde, toplam sermayeleri 1 katrilyon lira olan 14 bin 540 firma kapısına kilit vurdu.
Muhammed Salih'in iadesi reddedildi
Çek Cumhuriyeti, Özbekistan muhalif lideri Muhammed Salih'in ülkesine iade edilmesini reddetti. Mahkeme Sözcüsü, "Salih'in istediği yere gidebileceğini ve Çek yetkililer tarafından gözaltına alınmayacağını" söyledi.
IMF'ye karşı çıktı koltuğundan oldu
IMF'nin dayatması istifaya neden oldu. 10 milyar dolarlık kredi için öngörülen borçlanma tasarısına itiraz eden Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansman Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Gelberi, istifa etti.
'in
hedefi 2 milyon abone

Türk Telekom'un Aycell'i ticari faaliyetlerine başladı. Saniye başına ücret alacak olan Aycell'in 2002 sonu itibariyle hedefi iki milyon abone
DEMİRYOLUNA HÜCUM
Trenle seyahat, uçak ve otobüse göre daha ucuz ve güvenli olduğu için bu bayram özellikle tercih edildi.
Tünelin dibi delik
15 Aralık 2001
Cumartesi

PİYASALAR
Dolar 1.438.000
Mark 664.000
Altın (Cum.) 87.000
Borsa 12.762


Türkiye'de Hava
Adana 4 / 13
Ankara -6 / -2
Bursa -1 / 2
Diyarbakır 5 / 10
Erzurum -8 / -6
İstanbul 0 / 3
İzmir 1/ 7
Trabzon 4 / 7
 


Katılın Kazanın! Tıklayın...
   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Nazlı Ilıcak :
"Elli Kelime" Refah davasında ikinci hamle
Fehmi Koru : Mehmet Barlas :
"İstim arkadan gelsin" Usame'nin, video kamera tutkusu!.
Cengiz Çandar : Ömer Çelik :
Usame, Mario Vargas Llosa ve 'Ben'… Bin Ladin kaseti mi, meselenin ruhu ve bedeni mi?
Kürşad Bumin : Can Aksın :
Bölük pörçük... Bayram öncesi çocuk manzaraları
Dücane Cündioğlu : Sadık Albayrak :
İlim ve Felsefe mirasımız nasıl katlediliyor? (IV) Türkiye'de gazeteci olmak...
Osman Müftüoğlu : Özlem Albayrak :
Bayram-manevi açlık İnanç Dünyası
Nusret Özcan :
Son İftar ve elveda...
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED