T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Bilişim'de zirve zamanı

İnterpro, bilişim sektörünü 4-7 Eylül tarihlerinde İstanbul'da biraraya getirecek.

Bilişim Zirvesi'01, 4-7 Eylül 2001 tarihinde "Bilişim Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile Askeri Müze Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek. TBD, TBV, TÜBİSAD, Semor ve İnterpro AŞ. tarafından düzenlenen Bilişim Zirvesi'01, bilişim sektörünün tecrübe, yaratıcı fikirler ve güncel bilgilerin paylaşıldığı, yurtdışından da önemli isimlerin biraraya geldiği bir bilgi platformu.

İnterpro AŞ. Genel Müdürü Zafer Kurdakul, bu yılki Bilişim Zirvesi'01'de ana temanın, "Mobilişim" olacağını söyledi. Kurdakul, şunları söyledi: "Mobil iş, mobilite kavramları ile tarif edilen yeni teknolojilerin, klasik iş yapış biçimlerini değiştirdiği, daha fazla özgürlüğe kavuşturduğu inkar edilemez bir gerçek. Bilişim Zirvesi'01'in ana teması "Mobilişim"de, farklı kapılar açılacak, farklı düşünce biçimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunulacak ortamlar hazırlanacak."

Bilişim Zirvesi'01, "TBD 18. Bilişim Kurultayı", "TBV etkinlikleri", "TÜBİSAD - sabancı Üniversitesi Genç Girişimciye Kaynak Forumu", "Bilişimde Uluslararası işbirliği forumu", "Telekom Forumu", "Üst yöneticiler zirvesi", "68 kuşağı ile internet kuşağı buluşuyor", "Teknoloji toplantıları" ve "Sosyal etkinlikler - Şirket Bar" gibi bölümlerden oluşuyor.
http://www.bilisimzirvesi.com.tr


Asteo kampanyası

Vestel ekonomiz krize rağmen bilgisayarda 12 ay vadeli ve TL bazında ödeme seçenekli kampanya başlattı. Kampanya ile Vestel'in Asteo Power 933 P ve Asteo Promax modellerine yüzde 40 indirimli olarak sahip olabilecekler.


Javalı takılar

Sun Microsystems tarafındangeliştirilen "Java yüzüğü", çeşitli servislere ulaşabilmek için anahtar, kişisel bilgilere erişebilme özelliğine sahip. Akbil'in bir benzeri olan bu cihaz, Java Virtual Machine çalıştıran bir işlemci içeriyor.


Mavi Gözlü

Samsung, 'mavi gözlü' ve çift ekranlı yeni GSM telefonu blue-i A 200'ü önümüzdeki ay Türkiye'de satışa sunacak. Sadece 77 gram ağırlığa sahip bu yeni telefon arzu edildiği takdirde kolye gibi boyuna da asılabilecek şekilde tasarlanmış. blue-i A 200, çift ekranı sayesinde telefonun kapağını açmadan kimin aradığını gösterebiliyor. Telefon WAP ve kızılötesi iletişim özelliğine de sahip.


 
Elektronik pazaryeri: ChemOrbis
Geçtiğimiz Nisan ayında faaliyete geçen kimya-plastik sektörü elektronik pazaryeri ChemOrbis'in ticaret modeli dünya çapında ilgi görüyor. Kısa sürede sayıları 120'yi geçen ChemOrbis'in üyeleri arasında yurtiçinden köklü şirketlerin yanısıra, yurtdışından büyük kuruluşlar da bulunuyor. Diğer yandan ChemOrbis, yeni fonksiyonları ile kullanıcılarına kullanım kolaylığı sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde kullanıma giren gümrük vergisi hesaplama fonksiyonu sayesinde kullanıcılar maliyetleri kendileri hesaplamaktan kurtuluyorlar.
www.chemorbis.com

Dokunmatik
Veri depolama cihazları üreticisi Symbol, avuçiçi PC'lerdeki dokunmatik ekran teknolojisini, el terminallerine taşıdı. Symbol'ün yeni ürünü PDT 8100, Türkiye'de Exim tarafından piyasaya sunuldu. 1 ya da 2 boyutlu barkodladı okuyabilen cihaz, Microsoft'un Pocket PC platformundaki gücü ile Intel'in Strongarm mikroişlemci gücünü kendi lazer teknolojisiyle birleştirmiş.
ANA OKULU
Autorec Sonser: Ses kaydını en doğru seviyesinde gerçekleştiren algılayıcı. Bu düğmeye basıldığnda müzik kaynağı 7 saniye kadar incelenir ve en doğru kayıt seviyesi belirlenir.
Aux: Yardımcı elemanlar; müzik setine TV, kompackt disk, video ya da bir başka müzik kaynağının bağlanabildiği soket.
AVC : Otomatik volum kontrolu (Volum= alçak frekans sinyalinin büyüklüğü).
26 Haziran 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED