T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


CİMBOM KIPIRDADI
Transferin suskun takımı Galatasaray, Berkant'tan sonra kaleci Mondragon'a da imza attırdı. Jardel'i pazarlama konusunda yeni teklifler alan Sarı-Kırmızılı kulüp, Sergen'in transferini de bitirmek üzere. Biraz hareketlenen G.Saray, bugünkü ilk çalışmasına iki yeni oyuncu sürüyor.

SPOR YAZARLARI

Ali Gümüş:
Yağmuru durduran adam
.........................

Hürol Bilal:
Hülle?..
Zam prensi
Daha önce "ek vergi ve zam yapılmayacak" diyen Derviş, batık kredileri tahsil edemeyince yine vatandaşa yüklendi

Başka şey bilmiyorlar
Şubat krizinden bu yana, KİT ürünlerine yüzde 200'e varan oranlarda zam yapan hükümet, her gün yeni bir zam girişimiyle vatandaşı perişan ediyor. Hükümet şimdi de Devlet Bakanı Kemal Derviş'in isteği doğrultusunda yeni bir ek vergi paketini uygulamaya koyuyor.

İşte yeni ek vergiler
Bütün telefonlardan 1,5 milyon, bankalardaki mevduat hesabı başına 1 milyon, uçak biletlerinden 1 milyon, kurumlar vergisinden 12, gelir vergisinden 6 milyon, motorlu taşıtlardan 12 milyon, KDV'den 2,5 milyon, kiracılardan 10 milyon lira alınacak.

Beyaz'a ikinci dava
TEAŞ'tan sonra TEDAŞ sanıklarıyla ilgili soruşturma da tamamlandı. TEDAŞ görevlilerinin haksız edindikleri menfaatin 5 misli ağır para cezasına çarptırılması ve malvarlıklarının müsaderesi istendi.

HALK PERİŞAN
MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, Derviş'in uygulamalarının tutmayacağını belirterek, "Programın iç borç faizlerine olumlu bir katkısı olmayacağı gibi halkı canından bezdirecek ek zamlar ve ek vergilerle dolu olduğunu söylemiştik. Dediklerimiz oldu" diye konuştu.

Otoyol protestosu
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün köprü ücretlerini yüzde 40 ve otoyol ücretlerini yüzde 200 oranında artıran kararı dün büyük protestolara neden oldu. DYP İstanbul İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mahmutbey gişeleri önünde düzenledikleri basın toplantısıyla kararı kınadılar.

Yeni partinin eli kulağında
Eski FP milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Abdüllatif Şener, "Son FP kongresine ayrı bir liste ile katılan vekiller" adına TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında, yeni parti hazırlıklarının son aşamaya geldiğini açıkladılar.

Ansen dosyası Derviş'te
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Uludüz, Halk Bankası eski Genel Müdürü Yenal Ansen ile Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nuri Baştuğ hakkındaki dosyayı, soruşturma izni alınması için Devlet Bakanı Kemal Derviş'e gönderdi.

 
Cem'den FP için çirkin benzetme
Avrupa Birliği-Türkiye Ortaklık Konseyi'nde Fazilet Partisi'nin kapatılması kararını savunan Dışişleri Bakanı İsmail Cem, FP'yi Almanya'da kapatılması tartışılan ırkçı neo-nazi partisine benzetti ve demokrasi için tehdit olarak gösterdi.

Anayasa değişikliği tatile çıktı
Hükümet, FP'li vekillerin hemen istedikleri anayasa değişikliğini gündeme almaktan kaçındı. Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz, değişikliği Meclis'i 17 Eylül'de toplayarak gündeme almayı kararlaştırdılar.

Bir milyon FP'li AİHM yolunda
Anayasa Mahkemesi'nin tartışmalı kapatma kararının ardından harekete geçen FP'liler AİHM için kolları sıvadı. FP adına davayı Genel Başkan Kutan'ın açacağı öğrenildi.

Nikahta sıcak buluşma
Recai Kutan ile Recep Tayyip Erdoğan, Zeki Karabayır'ın oğlunun düğününde bir araya geldi. Bakan Türk'ün "yasağı kalkmadı" sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Adalet Bakanı'nın böyle bir hüküm vermeye hakkı yoktur" dedi.

DYP'den Meclis'e 'boykot' tehdidi
DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, hükümeti Anayasa değişikliğini yapmaya çağırdı. Güven, "Ana muhalefet kapatıldı, diğer muhalefet de ses çıkaramaz" derlerse, bu mecliste muhalefetsiz çalışmayı göze alsınlar" dedi.

Makedonlar ayaklandı
Barış istemeyen Makedonlar parlamentoyu basıp Cumhurbaşkanı'nın istifasını istediler.

27 Haziran 2001
Çarşamba

PİYASALAR
Dolar 1.275.000
Mark 565.000
Altın (Cum.) 76.000
Borsa 11.040


Türkiye'de Hava
Adana 21 / 30
Ankara 15 / 29
Bursa 15 / 28
Diyarbakır 22 / 38
Erzurum 6 / 25
İstanbul 20 / 26
İzmir 22 / 31
Trabzon 19 / 22
 

   
Y A Z A R L A R
Nazlı Ilıcak : Fehmi Koru :
Anayasa Mahkemesi ve odak Bugünün anlam ve önemi
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Utanmaları yok ama galiba haklılar!.. FP'yi kapatmanın hesabı tutulmalı
Ömer Çelik : Taha Kıvanç :
Siyasete müdahale etmiyorum Milliyet ve sansür
Mehmet E. Yavuz : Nurettin Canikli :
Anayasa Mahkemesi anayasaya uymazsa... Para basmak mı, konsolidasyon mu?
Yusuf Kaplan : Nazif Gürdoğan :
Özne olmadan asla! Borçla borç ödenmez
Mustafa Karalioğlu : Mehmet Şeker :
Gül: Artık kazanmak için siyaset yapmalıyız! Gariplikler silsilesi içinde basit detaylar
Kürşad Bumin : Mustafa Kutlu :
Şimdi alkış zamanı Rüyalarımızın sarışın buğdayı
Kadir Demirel : Gülsen Ortaç :
Bir yıl önce basında bugün Ne kadar tuz kullanmalıyız?
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED